Vertrek veilig en zorgeloos op vakantie met Cruise Plus


Gaande van gezondheidsverklaringen tot vervoersmaatregelen of maatregelen op uw bestemming. Er is heel wat informatie over Covid-19. Je ziet haast door de bomen het bos niet meer. Daarbij is het voor elke bestemming anders met andere coronamaatregelen en diverse vereisten. Daarom laten wij u enkele informatiebronnen, waarin informatie over deze veranderingen te vinden zijn. Alle vereisten en coronamaatregelen welke nodig zijn bij het reserveren maar zeker ook die nodig zijn voor uw vertrek, maar zeker ook voor je verblijf ter plaatse. Een reisadvies kan steeds wijzigen, u wordt daarom dan ook verzocht om zelf op geregelde tijdstippen na te gaan of er een wijziging in het reisadvies werd doorgevoerd op uw vakantiebestemming!

Gezondheids- en veiligheidsprotocollen bij de cruiserederijen

De cruiserederijen Ė en bij uitbreiding de hele samenleving Ė hebben het afgelopen jaar enorm veel geleerd over de opsporing en behandeling van het Corona virus. De gezondheids-en veiligheidsprotocollen bij de rederijen worden daardoor voortdurend bijgestuurd. Alle bemanningsleden en passagiers moeten uiterlijk 15 dagen voor het vertrek van het schip hun vaccinaties ontvangen hebben om te mogen inschepen. Zelfs indien u in het bezit bent van een vaccinatie bewijs, vragen sommige rederijen toch nog een negatieve covid-test die u dient voor te leggen bij inscheping, anderen nemen dan weer zelf ter plaatse nog een test af alvorens u mag inschepen. Het dragen van een mondmasker blijft in alle publieke ruimtes verplicht. Enkel wanneer u zit in een bar of restaurant, of aan het zwembad, mag het mondmasker af. Tevens wordt u gevraagd regelmatig uw handen te wassen en te ontsmetten. De rederijen hebben talloze inspanningen en aanpassingen gedaan om uw cruise zo veilig mogelijk te laten verlopen. De vereisten en gezondheidsprotocollen kunnen verschillen naargelang de vaarregio en de verplichtingen die van toepassing zijn in het land (of landen) van bestemming en rederij. Bij sommige rederijen mag u individueel van boord, bij andere rederijen is dit enkel toegestaan in (kleine) groep mits het boeken van een rederij-excursie.Wat zijn de huidige maatregelen ?
Zorg goed voor uzelf en hou het veilig !


-> U heeft een PCR test nodig ?
 • Voor een groot aantal bestemmingen dient u voor vertrek een Covid-test te laten afnemen. Het negatieve testresultaat dient u te kunnen voorleggen op de luchthaven bij aankomst op uw bestemming. Afhankelijk van uw bestemming mag deze test maximum 72u tot 48u voor vertrek van uw vlucht afgenomen zijn. U kunt de Covid-test laten afnemen bij uw huisarts of bij een laboratorium. Hiervoor dient u zelf een afspraak te maken. Het is dan ook uw eigen verantwoordelijkheid tijdig deze test te laten afnemen. Reizen De Cauwer en Cruise Plus kunnen hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden indien u niet tijdig een afspraak kunt bekomen of het testresultaat ontvangt.
 • Alle verdere informatie op https://www.info-coronavirus.be/nl/testen/

-> Uw Passenger Location Form (PLF)
 • Elke reiziger, ongeacht de nationaliteit, is verplicht het Passenger Locator Form (PLF) in te vullen, zowel bij vertrek uit, als bij terugkomst naar BelgiŽ, en dit uiterlijk 48u voor vertrek. Dit kan enkel digitaal gebeuren en dus zowel bij vertrek vanuit BelgiŽ naar uw vakantiebestemming, als voor uw terugreis naar BelgiŽ.
 • Alle verdere informatie en aangifte via https://travel.info-coronavirus.be/nl

-> Het digitaal covid-certificaat
 • Het Europees digitaal Covid-certificaat moet reizen binnen de Europese Unie vanaf 01 juli 2021 opnieuw gemakkelijker maken. De nationale overheden regel de afgifte van dit certificaat. Het kan onder meer verkregen worden via een online gezondheidsportaal. De digitale versie kan worden opgeslagen op een smartphone of tablet. U kunt ook om een papieren versie vragen door te bellen naar het nummer 078/ 78 78 50 en daar uw rijksregisternummer door te geven. Deze papieren versie ontvangt u dan normaliter binnen de 10 dagen na aanvraag per post. Beide versies van het certificaat bevatten een QR-code met essentiŽle informatie en een digitale handtekening die de echtheid van het certificaat garandeert.
 • Alle verdere informatie op https://www.laatjevaccineren.be/vaccinatiecertificaat-covid-19

-> Hoe kan je veilig op reis vertrekken ?
 • Als u op vakantie wil moet u met heel wat elementen rekening te houden. Zowel voor het vertrek, tijdens de reis als bij de terugkeer komt men immers in aanraking met een variŽteit aan situaties, formaliteiten en procedures. U doet er dan ook goed aan u zo goed mogelijk te informeren voorafgaand aan uw vertrek.
 • Alle verdere informatie op https://www.info-coronavirus.be/nl/

-> Reisadvies ? Volg dit regelmatig zelf op !
 • De Federale Overheidsdienst Buitenlandse zaken beschikt over de meest actuele informatie inzake veiligheid en gezondheid op de verschillende bestemmingen. Voor het meest actuele reisadvies inzake veiligheid, wetgeving en reisinformatie kan u via onderstaande link de website consulteren. Een reisadvies kan steeds wijzigen, u wordt derhalve verzocht om op geregelde tijdstippen na te gaan of er een wijziging van het reisadvies werd doorgevoerd voor jouw bestemming.
 • Meer reisadvies op https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

-> Re-Open Europa
 • Heropenen EU biedt informatie over de verschillende maatregelen die zijn genomen, onder meer over quarantaine- en testvereisten voor reizigers, het EU-certificaat Digitaal COVID om u te helpen uw recht op vrij verkeer uit te oefenen, en mobiele apps voor contacttracering en waarschuwing via het coronavirus. De informatie wordt regelmatig bijgewerkt en beschikbaar in 24 talen. Dit moet u helpen bij het plannen van uw reizen in Europa, terwijl u veilig en gezond blijft.
 • Alle verdere informatie op https://reopen.europa.eu/nl/

 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy