Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (19)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (1)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (8)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (101)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (87)
Nieuwe Schepen (72)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Twintigste riviercruiseschip voor AmaWaterways
Geschreven door
16 mei '17
 
AmaWaterways heeft in Lahnstein aan de Rijn haar twintigste riviercruiseschip gedoopt. De AmaKristina, genoemd naar AmaWaterways’ executive vice president Kristin Karst, vaart het hele jaar door op de Rijn tussen Amsterdam en Basel. De plechtigheid paste in een week van feestelijkheden naar aanleiding van het vijftienjarig bestaan van de rederij.
 
 
 
 


AmaWaterways werd in 2002 opgericht door drie ondernemers, gepassioneerd door riviercruises. Hun uitgangspunt was de gasten de meest indrukwekkende waterlopen te laten ontdekken in een luxueuze, maar tegelijk warme en vriendelijke sfeer. Het lijkt wel alsof alle gasten deel uitmaken van een grote familie. Deze filosofie heeft de rederij geen windeieren gelegd, want de schepen van AmaWaterways ontvingen in de Berlitz-gids River Cruising in Europe 2016-2017 de hoogste score binnen de sector.De AmaKristina is een zusterschip van de AmaViola en AmaStella. Ze biedt plaats aan 156 gasten die verblijven in ruime kajuiten, waarvan bijna 90 procent met balkon. De AmaKristina beschikt over drie restaurants die in de prijs van de cruise zijn inbegrepen. Blikvanger is het specialiteitenrestaurant The Chef’s Table dat een degustatiemenu serveert met aangepaste regionale wijnen. De overige voorzieningen omvatten diverse lounges, een fitness- en wellnesscentrum en een zonnedek met verwarmd zwembad en swim-up bar. De cruiseprijs omvat klassewijnen, bieren en frisdranken bij de maaltijden, onbeperkt 4G-internet, excursies en het gebruik van fietsen.AmaWaterways biedt met twintig schepen riviercruises aan op de Donau, Rijn, Moesel, Main, Rhône, Seine, Garonne, Dordogne, Douro alsook de Nederlandse en Belgische waterwegen. Daarnaast is de maatschappij actief op de Mekong in Zuidoost-Azië en op de Chobe in Afrika. Begin 2018 lanceert de rederij de AmaLea. Het zusterschip van de AmaKristina zal in het voorjaar enkele cruises in Nederland en België verzorgen. Daarna positioneert AmaWaterways de AmaLea op de Donau voor cruises tussen Praag en Budapest.Daarnaast is het uitkijken naar de AmaMagda die in 2019 in de vaart komt. Dit innovatieve en milieuvriendelijke vaartuig zal dubbel zo breed zijn als een klassiek Europees riviercruiseschip. Het wordt speciaal gebouwd voor cruises op de Donau. De AmaMagda zal over 97 zeer ruime kajuiten beschikken. Gasten zullen er verder kunnen genieten van meerdere restaurants waarvan één in de openlucht, een zonnedek met verwarmd zwembad, bubbelbad en sky bar, een uitgebreid wellnesscentrum en diverse lounges. Helemaal nieuw voor een riviercruiseschip wordt het watersportplatform met zodiacs, kano’s en andere watersporttuigen. 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy