Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Crystal Cruises (1)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (11)
Hapag-Lloyd Cruises (18)
Holland America Line (8)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (28)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (20)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Royal Caribbean (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (16)
Silversea Cruises (34)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (7)
Amazone Regenwoud (2)
Antarctica (10)
Arctica (7)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galapagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (39)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (18)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Categorieën
Cruise News (116)
Expeditiecruises (27)
Food (3)
Havens - aanlegplaatsen (93)
Nieuwe Schepen (75)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Dirk Van Duyse (5)
Tess (1)
 
Regent verwent fijnproevers met nieuwe Epicurian Explorer Tours
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
23 feb '25
 
Regent Seven Seas Cruises drijft haar culinaire reiservaringen op met de introductie van een nieuwe collectie Epicurian Explorer Tours. Deze exclusieve excursies laten gasten onder leiding van chefs van de rederij genieten van culinaire ontdekkingen al dan niet gevolgd door een kookklas in het Culinary Arts Kitchen aan boord van het schip. Door Regent’s belofte van ‘Epicurean Perfection’ en ‘Immersive Exploration’ te combineren, bieden de nieuwe reizen avontuurlijke fijnproevers de kans op ongeëvenaarde en authentieke gastronomische avonturen in Europa, Canada/New England en Azië. Een aantal van de nieuwe excursies in het Verre Oosten kan je alvast beleven op de najaarscruise aan boord van de Seven Seas Explorer tussen Tokyo en Bangkok die Cruise Plus aanprijst.
 
 
 
 
 
De Epicurian Explorer Tours zijn het geesteskind van chef Kathryn Kelly, Executive Director of Culinary Enrichment bij Regent Seven Seas Cruises. Nadat ze dit initiatief in 2014 had gelanceerd bij zusterrederij Oceania Cruises, breidde Kelly de formule vier jaar later uit naar Regent Seven Seas naar aanleiding van de ingebruikneming van de Seven Seas Explorer, het eerste schip van de maatschappij met een Culinary Arts Kitchen. Intussen is het aanbod uitgebreid tot 46 uitstappen verspreid over de wereld. De excursies gebeuren in kleine groepen, staan open voor maximaal 18 gasten en duren 3 tot 7 uur. Let op: deze zijn niet inbegrepen in de all-inclusive formule die Regent voorstelt. Reken op een bedrag van 125 tot 472 euro per persoon.
 
 
“Onze Epicurean Explorer Tours vertegenwoordigen het toppunt van culinaire verkenning en zijn ontworpen na nauwgezet onderzoek ter plaatse door ons team van gewaardeerde en bekwame chefs,” aldus Chef Kathryn Kelly, Executive Chef en Director of Culinary Enrichment bij Regent Seven Seas Cruises. “Wij zijn een team van gepassioneerde professionals die niets liever doen dan diepgaande kennis over de bestemming en het culinaire te delen met onze Regent foodie-gasten.” De tours vormen volgens de rederij een belangrijke mijlpaal op het gebied van ultraluxe reizen, waarbij gasten ongekende culinaire verkenningen kunnen beleven op bestemmingen over de hele wereld. We hoeven het bovendien de Belgen niet uit te leggen dat eten en gastronomische ervaringen mensen verbindt met het culturele hart van elke bestemming die ze bezoeken.
 
 
Een hoogtepunt van de nieuwe Epicurian Explorers Tours in Europa is onder meer een ‘plant-to-plate’-lunch in Amsterdam waarbij ingrediënten uit de tuin van het restaurant worden omgetoverd tot een voortreffelijk viergangenmenu. Vanuit Belfast ontdek je lokale zeewieren en kruiden langs de kust van Dundrum Bay, gevolgd door een degustatie van verse zeevruchten en chowder. In Schotland staat op een trip vanuit Invergordon de traditionele Cullen Skink centraal, een dikke soep op basis van schelvis. Deelnemers kopen de lokale ingrediënten in en proeven onderweg ook haggis in een slagerij. Daarna keren ze terug naar het schip voor een kookles in combinatie met Schotse whisky. In Valencia maken gasten een schilderachtige boottocht over de rijstvelden van het meer van Albufera, gevolgd door een demonstratie van authentieke Valenciaanse paella. Op Malta leren ze brood bakken en bereiden ze pastizzi, een traditioneel Maltees gebak gevuld met ricotta of erwtencurry. Leuk detail: deze kookklas vindt plaats in een historische grot die als schuilplaats diende tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook wie met Regent in Canada & New England reist, ziet het keuzeaanbod uitgebreid met een ciderproeverij en een zeevruchtensoep met crobster-broodje in Halifax, een afternoon tea en een traditionele sugar shack in een charmant theehuis in Quebec City of een rondleiding in Butchart Gardens, een ambachtelijke gelato-proeverij en de kunst van het bijenhouden en de honingproductie in Victoria, British Columbia.
 
 
In Azië maken gasten een culinaire ontdekkingstocht door de beroemde Jagalchi Fish Market en Gukje Market in Busan. Ze ontdekken zeevruchten en lokale ingrediënten voordat ze terugkeren naar de Culinary Arts Kitchen van het schip om de marktvondsten om te toveren tot authentieke Koreaanse gerechten. Het Japanse culinaire vakmanschap staat centraal op een avondtour in Kobe met het ontdekken van traditionele technieken om messen te maken en het proeven van eersteklas Kobe-rundvlees bereid door een teppanyaki-meesterkok in een restaurant met uitzicht op het kasteel van Osaka. Nog in Japan gaan geïnteresseerden op culinaire ontdekkingstocht door de levendige Hirome-markt in Kochi. Ze proeven lokale lekkernijen en leren hoe ze ‘katsuo no tataki’ klaarmaken: een perfect gebakken verse bonitovis boven een open vuur. In Shimizu neemt een chef-kok hen mee naar de bruisende Kashi-no-Ichi-vismarkt, gevolgd door een sushi-workshop waarin gasten leren hun eigen sushi te maken met de verse zeevruchten van de markt. Busan, Osaka en Shimizu zijn drie havens op het vaarschema van de 21-daagse Verre Oosten-cruise van 8 tot 28 november 2025 tussen Tokyo en Bangkok. Meer info bij Cruise Plus.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy