Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Crystal Cruises (1)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (11)
Hapag-Lloyd Cruises (18)
Holland America Line (8)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (28)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (20)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Royal Caribbean (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (16)
Silversea Cruises (34)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (7)
Amazone Regenwoud (2)
Antarctica (10)
Arctica (7)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galapagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (39)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (18)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Categorieën
Cruise News (116)
Expeditiecruises (27)
Food (3)
Havens - aanlegplaatsen (93)
Nieuwe Schepen (75)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Dirk Van Duyse (5)
Tess (1)
 
MS Europa: Topgastronomie in vijf restaurants
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
16 feb '25
 
Veel cruiserederijen hebben de mond vol over gastronomie, maar één van de sterren aan het culinaire firmament is ongetwijfeld de MS Europa van Hapag-Lloyd Cruises. Dit luxeschip voor maximaal 400 gasten combineert exclusieve reiscultuur met een uitstekende keuken waaronder The Globe van de Duitse driesterrenchef Kevin Fehling. Al meer dan vijf jaar verwent hij fijnproevers op volle zee met een eerbetoon aan de diversiteit aan smaken over de hele wereld, geïnspireerd door exotische bereidingen, felle kleuren en de onvergelijkbare geuren van de internationale keuken. Bovendien vaart deze chef-kok dit jaar zelf mee op zeven afvaarten in zowel de Middellandse Zee als Noord-Europa. Dit is de ideale gelegenheid om niet alleen zijn verfijnde gerechten te proeven, maar ook kennis te maken met de man achter deze gastronomische creaties.
 
 
 
 
 
Kevin Fehling is chef-kok bij ‘The Table’ in Hamburg die door de Michelingids met drie sterren is onderscheiden. Gault&Millau omschrijft de zaak als een van de twee beste restaurants in Hamburg en bekroonde de trendy zaak met vijf zwarte koksmutsen. Met ‘The Globe by Kevin Fehling’ aan boord van de Europa van Hapag-Lloyd Cruises brengt deze ster van de Duitse gastronomie zijn bekroonde creaties naar de oceanen van de wereld. “Mijn tijd aan boord en mijn reizen over de hele wereld hebben mij persoonlijk gevormd, maar ook mijn keuken. Die wordt gekenmerkt door verschillende ontmoetingen en breedtegraden. Voor mij is het aangaan van een gesprek met gasten en hen verwennen meer dan alleen een baan. Het is puur genieten!”, zegt driesterrenchef Kevin Fehling. “Elke keer dat ik de Europa en vooral The Globe betreed, is het alsof ik thuiskom. Voor mij is de Europa veel meer dan een schip, het is een deel van mij.”
 
 
Iedereen die plaatsneemt bij The Globe vindt op zijn bord een kleine, persoonlijke welkomstbrief van Kevin Fehling. Daarin onthult hij de ingrediënten die hem inspireerden voor de menu's. Gasten kunnen zich verheugen op een intensieve wisselwerking van regionale specialiteiten en de onmiskenbare signatuur van Fehling, geleid door de levendige markten van de wereld, verfijnd met een vleugje zeelucht. Het feit dat de begroeting vanuit de keuken soms door de chef zelf wordt gedaan, is dit jaar op zeven reizen een van de extra troeven. Als perfectionist laat Kevin Fehling niets aan het toeval over. Hij hecht er veel waarde aan dat elk detail klopt – van de selectie van ingrediënten tot de perfecte service. Daarom is hij zelf ook regelmatig aan boord. De komende maanden zal hij maar liefst 20 dagen ter plaatse zijn om de gasten van The Globe in de watten te leggen, zijn team te trainen en nieuwe gerechten te introduceren.
 
 
The Globe is trouwens niet de enige culinaire attractie op het luxeschip. Een andere opvallende eetgelegenheid is Pearls, waar je kaviaar in zijn beste vorm degusteert. Het gastronomische restaurant op dek 7 is geïnspireerd op Franse visbars en maakt van kaviaar de ster van de avond. Ontdek innovatieve kaviaargerechten vergezeld door moderne smaken van over de hele wereld. Soms wordt de kaviaar geserveerd met sushirijst, gestoomde wortelen en kreeft, in een ander gerecht met een jam van witte uien in een aromatische preicrème, met gebakken sint-jakobsnoten of bij een malse biefstuk tartaar. Pearls laat gasten genieten van verschillende soorten kaviaar waaronder de roze-glanzende char-kaviaar, de antraciet-matte Beluga di Venezia-kaviaar, de edel-zoute Ossetra-kaviaar of de Caviar d'Aquitaine Prunier. Bovendien gebruikt de Europa uitsluitend kaviaar uit gecontroleerde kweek. Nog een traktatie van de Pearls zijn de comfortabele zitplaatsen op het buitenterras hoog boven de zee.
 
 
De volledige variëteit van Italië vind je aan boord op het menu in Venezia. Het kleine maar fijne restaurant is gewijd aan de Italiaans-Mediterrane keuken. Pasta of vers gevangen vis? Exquise kaasselectie of verleidelijke dolci? Venezia brengt de delicatessen en Italiaanse klassiekers samen op één menu. Het stijlvolle Europa Restaurant is het hoofdrestaurant met gourmetgerechten die vaak zijn geïnspireerd op de regio waar het schip vaart. En dan is er nog het informele Lido Café met de zee of de sterrenhemel op de achtergrond waar de gasten ook buiten kunnen ontbijten, lunchen en dineren. De vijf restaurants aan boord van de Europa zijn bovendien in de prijs inbegrepen. Mag het nog iets meer zijn, boek dan een cruise naar aanleiding van Europa’s Best wanneer geselecteerde topchefs, gerenommeerde wijnmakers en kaasaffineurs elke zomer het pooldeck omtoveren in een buitengewone gastronomische promenade.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy