Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Crystal Cruises (1)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (11)
Hapag-Lloyd Cruises (18)
Holland America Line (8)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (28)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (20)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Royal Caribbean (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (16)
Silversea Cruises (34)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (4)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (7)
Amazone Regenwoud (2)
Antarctica (10)
Arctica (7)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galapagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (39)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (18)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Categorieën
Cruise News (116)
Expeditiecruises (27)
Food (3)
Havens - aanlegplaatsen (93)
Nieuwe Schepen (75)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Dirk Van Duyse (5)
Tess (1)
 
Oceania Cruises tilt ‘fine dining’ naar het volgende niveau op Allura
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
9 feb '25
 
Oceania Cruises telt af naar de lancering van Allura in juli 2025 en geeft geleidelijk meer gegevens vrij over haar nieuwste vlaggenschip. Trouw aan haar filosofie van ‘The Finest Cuisine at Sea’ sleutelt de boetiekrederij aan het culinaire aanbod met de nieuwe Crêperie, de terugkeer van het Franse restaurant Jacques en nu ook de nieuw ontworpen menu’s voor The Grand Dining Room, het hart van de culinaire ervaring bij Oceania Cruises. Gasten vinden er straks meer dan 270 gloednieuwe keuzes voor de ontbijtservice, de lunch en het diner waarbij elk gerecht zich onderscheidt door verfijnde smaken, moderne technieken en elegante presentaties.
 
 
 
 
 
De rederij blaast het ontbijt nieuw leven in met een menugedeelte rond de Signature Eggs Benedict met variaties zoals Eggs Benedict Florentine of de Smoked Salmon Eggs Benedict. Tijdens de lunch verandert The Grand Dining Room in La Brasserie met authentieke gerechten, geïnspireerd op Franse bistro’s met een wisselend vegetarisch hoofdgerecht, een ambachtelijke kaasplank, een charcuterieschotel, maar ook typische gerechten zoals de Blanquette de Veau à L’Ancienne of de Coq au Vin. De menukaart voor het diner omvat meer dan 200 nieuwe keuzes die verfijnde invloeden uit de wereldkeuken combineren met een moderne, evenwichtige benadering. Nieuwe voorgerechten zijn onder meer de Sint-jacobsschelp Panna Cotta met kaviaar, de Pâté en Croûte Arlequin en de gebakken eendenleverpastei. Bij de opvallende hoofdgerechten vinden we een Koreaanse BBQ-runderrib met diepe umami-smaken en een zeevruchten vol-au-vent met sint-jakobsnoten, garnalen, zalm en zwarte mosselen.
 
 
Oceania Cruises kondigt ook aan dat haar kenmerkende restaurant Jacques terugkeert op Allura. De beroemde chef-kok Jacques Pépin was de grondlegger van de culinaire filosofie van Oceania Cruises en de allereerste Executive Culinary Director van de rederij. Het verfijnde Franse restaurant is een favoriet op de Marina en Riviera, maar keerde niet terug op Vista. Nu komt Oceania op de beslissing terug en herneemt Jacques op Allura. In oktober wordt dit geliefde restaurant ook toegevoegd op het zusterschip Vista waar Jacques het Amerikaans geïnspireerde eethuis Ember zal vervangen. Het Franse specialiteitenrestaurant zal zich aansluiten bij het Polo Grill steakhouse, het Italiaanse restaurant Toscana en het pan-Aziatische Red Ginger.
 
 
De nieuwe generatie Jacques zal naast de klassiekers die de gasten kennen en waarvan ze houden ook nieuwe gerechten serveren. De twee Executive Culinary Directors en Maîtres Cuisiniers de France van Oceania Cruises, Alexis Quaretti en Eric Barale werken samen met Chef Pépin om nieuwe smaken aan het menu toe te voegen en de geliefde gerechten te verfijnen. Nieuwe gerechten zijn onder meer eend met een Grand Marnier-geïnfuseerde sinaasappelsaus en een kalfsmedaillon met een morieltjessaus. Op de kaart zullen ook nieuwe vegetarische schotels staan en klassieke Franse desserts zoals Crêpes Suzette en profiteroles. Gasten kunnen uitkijken naar meer ervaringsgericht dineren in Jacques door de introductie van bediening aan tafel voor een reeks nieuwe gerechten, waaronder tartaar van rundvlees. Dit, plus nieuw, zorgvuldig gekozen servies, glaswerk en zilverwerk om het belang van ‘l’art de la table’ te benadrukken, versterkt volgens Oceania de authentieke Parijse bistro-ervaring.
 
 
Nog meer zoetigheden zullen te vinden zijn in de Crêperie, gelegen naast de koffiebar Baristas en om de hoek van de zeer populaire Bakery. Reizigers kunnen er onder meer terecht voor verleidelijke Franse crêpes, Brusselse wafels, bubbelwafels en Italiaanse ijscoupes. De executive chefs hebben een 20-tal recepten ontwikkeld die gasten naar eigen wensen kunnen aanpassen om hun perfecte zoete lekkernij te creëren. Chef-kok Alex Quaretti: “Het nieuwe crêperieconcept is een geweldige aanvulling op onze culinaire locaties aan boord. Ik weet dat onze gasten blij zullen zijn met het aanbod aan heerlijke wafels, delicate pannenkoeken en talloze smaken Italiaans ijs, geserveerd in een puntzak, hoorntje of kom.”
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy