|
|
Oceania Cruises viert de 15de verjaardag van The Culinary Center, de allereerste praktische kookschool op zee. Het idee werd intussen overgenomen door diverse cruiserederijen en heeft ook concurrenten ertoe aangezet meer aandacht te besteden aan het culinaire aspect, zowel aan boord van de schepen als in de excursieprogramma’s aan land. Na anderhalf decennium oogst The Culinary Center nog steeds succes. Oceania Cruises blijft ook investeren in het programma door lessen toe te voegen en te werken rond meer regionale keukens. Voor volgend jaar kondigt ’s werelds toonaangevende culinaire en bestemmingsgerichte cruisemaatschappij bereidingen aan van de Amerikaanse westkust, Polynesië en Australië. |
|
|
|
|
|
|
Oceania Cruises' Culinary Center werd 15 jaar geleden aangekondigd voor de lancering van Marina, het eerste speciaal gebouwde foodie-schip voor de rederij. De kookschool is nu beschikbaar op vier van haar elegante schepen, Marina, Riviera, Vista en Allura, het nieuwste schip dat in de zomer van 2025 aan de vloot wordt toegevoegd. Ze beschikt over meer dan 60 actuele lessen die worden gegeven in speciaal gebouwde leskeukens met individuele stations en professionele apparatuur. De lessen bieden de kans om de cultuur en geschiedenis van een bestemming te verkennen door middel van eten of om basisvaardigheden in de keuken te verbeteren dankzij de hulp van toegewijde chef-instructeurs. |
|
|
|
Chef Kathryn Kelly, directeur Culinary Enrichment van Oceania Cruises, is de oprichter en drijvende kracht achter The Culinary Center. Ze houdt toezicht op het team van 11 getalenteerde chef-instructeurs van Oceania Cruises. Ze is ook de hoofdarchitect van het kenmerkende assortiment Culinary Discovery Tours van de rederij, een belangrijk onderdeel van het programma van The Culinary Center. Op deze populaire excursies onder leiding van een chef-kok, die beschikbaar zijn op meer dan 40 bestemmingen wereldwijd, leren gasten hoe ze bestemmingsgeïnspireerde gerechten kunnen koken aan boord na een ochtendje winkelen voor ingrediënten op lokale markten, of om van lokale experts en ambachtslieden te leren over het eten en de cultuur van de regio. Chef Kelly plant een nieuwe reeks excursies onder leiding van een chef-kok voor 2025, die in de komende maanden wordt aangekondigd. |
|
|
|
"Wij zijn de enige cruiserederij die is gebouwd door foodies en voor foodies. Eten staat centraal in alles wat we doen bij Oceania Cruises. We hebben onze schepen letterlijk gebouwd rond de culinaire ervaring, van grote kombuizen tot een ongeëvenaard aanbod aan restaurants. Ik ben er zo trots op dat we de eerste maatschappij waren met een praktische kookschool op zee en de populariteit van The Culinary Center lijkt niet af te nemen. Dit is een bewijs van het ongelooflijke werk van chef-kok Kelly en haar creatieve team, die onze culinaire erfenis blijven voortzetten", aldus Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises. Volgens Chef Kelly kende de kookschool doorheen de jaren een geweldige evolutie. Na het succes aan boord van de Marina en Riviera werden de Culinary Centers aan boord van de Vista en Allura zelfs uitgebreid met twee keer zoveel individuele kookstations op de nieuwste generatie schepen. |
|
|
|
Volgend jaar voegt Oceania Cruises andermaal nieuwe lessen aan het aanbod van het Culinary Center toe. Een van de meest trendy regio's in de culinaire wereld is vandaag de Pacific Northwest. Deze les omvat enkele van de favoriete vis- en zeevruchtenbereidingen en is geïnspireerd door de innovatieve chefs van Seattle tot Anchorage. Wanneer de Oceania-chefs naar Nieuw-Zeeland en Australië reizen, verbazen ze zich over de overvloed aan ingrediënten. Samen met haar ‘down under’-chefcollega’s heeft de rederij een klas gecreëerd die de zee, de bergen en de wijngaarden van deze speciale regio viert. Klinken gegrilde zeevruchten en een exotisch fruitdrankje als muziek in de oren, leer dan in de kookschool over de Polynesische ‘zoute levensstijl’. Zoetigheden komen aan bod in een dessert- en drankles na het diner. Je kan er een decadente lavacake maken bij een glas champagne of crêpes Suzette bereiden met een Grand Marnier-spritzer. Of vier samen met de Chef Instructors de winter met kaneelbroodjes of een eierschotel. Geen enkele brunch op een sneeuwdag is bovendien compleet zonder verwarmende of bruisende cocktails, dus deelt Oceania ook enkele van de populairste recepten van haar mixologen om de kou te verdrijven. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|