|
|
De vernieuwde Marina van Oceania Cruises toert deze zomer door Noord-Europa en bezocht de voorbije dagen de Vlaamse havens. Klanten van Cruise Plus kregen tijdens de aanloop in Zeebrugge de gelegenheid de uitgebreide renovatie te bekijken. Die omvat de toevoeging van nieuwe culinaire locaties, de vernieuwing van openbare ruimtes en een volledige herinrichting van de Penthouse Suites. De rederij liet zich daarbij inspireren door de stijl en voorzieningen op haar vlaggenschip Vista. De 1.250 reizigers die meevaren met de Marina worden er ontvangen in een omgeving die luxe uitstraalt maar tegelijk casual aanvoelt. |
|
|
|
|
|
|
Gasten vinden aan boord eerst en vooral drie nieuwe eetgelegenheden. Aquamar Kitchen, het nieuwe kenmerkende restaurant van Oceania Cruises dat vorig jaar debuteerde op de Vista, presenteert op wellness geïnspireerde menu’s. Smoothies, koudgeperste sappen en energiekommen schitteren bij het ontbijt en avocado-toastselecties, wereldwijd geïnspireerde salades en wraps bij de lunch. Hartiger opties zijn onder meer een Impossible-burger, taco’s met geelvintonijn en een knapperig broodje kip. Deze kunnen onder meer worden vergezeld door een selectie van premium alcoholvrije wijnen en verfrissende mocktails. ’s Avonds verandert de Waves Grill in een al fresco pizzeria met vers gemaakte pizza’s, sappig gegrilde Italiaanse specialiteiten, verleidelijke salades, rozemarijnfocaccia met weelderige burrata en heerlijke desserts, waaronder een Nutella-pizza. Voor de zoetekauwen is er nu de hele dag een ijssalon aan het zwembadterras. De nieuwe toevoeging is gevuld met favoriete smaken, waaronder opties van het bekroonde ambachtelijke ijsbedrijf Humphry Slocombe, milkshakes en smoothies. |
|
|
|
Een andere belangrijke ingreep op de Marina was de herinrichting van de 124 Penthouse Suites. De suites werden helemaal gestript en opnieuw aangekleed met op maat gemaakte meubels en kasten om de opslagruimte voor gasten te vergroten, nieuwe tapijten en stoffering, bijgewerkte moderne verlichting en doordachte details zoals meer stopcontacten en USB-poorten. Elke Penthouse Suite heeft een strakke, vernieuwde badkamer met Italiaans marmer, veel lades en extra grote douches. Tot slot werden favoriete openbare ruimtes, waaronder Martinis, Horizons, The Grand Dining Room en de Library op elegante wijze bijgewerkt met zachte tapijten en stoffering die een hernieuwd gevoel van grandeur weerspiegelen, terwijl de huiselijke sfeer behouden blijft. Tot slot beschikt het steakhouse Polo Grill over een frisse nieuwe look en vloerbedekking, stijlvolle raambekleding en strakke, lederen eetkamerstoelen met kussens. |
|
|
|
Marina en het zusterschip Riviera waren volgens CEMEA Sales Manager Riet Goetschalckx de eerste cruiseschepen ontworpen voor foodies. Met de jongste renovatie accentueert Oceania andermaal haar aandacht voor het culinaire. “Wij investeren ongelofelijk veel in gastronomie en de Marina is echt gebouwd voor foodies met de grootste oppervlakte aan keukens en restaurants. Het schip beschikt over één chef-kok per tien gasten. Ik raad gasten die meereizen aan om deel te nemen aan een keukentour om met hun eigen ogen te zien hoe goed het schip is uitgerust. Wij doen er alles aan om onze passagiers heel verse producten voor te schotelen en kopen daarom tijdens de cruise ingrediënten aan op lokale markten.” Met de nieuwe restaurants en de uitbreiding van het aanbod en keuze in alle eetgelegenheden aan boord van haar schepen toont Oceania alvast dat ze niet op haar lauweren rust en steeds nieuwe hoofdstukken aan haar culinair verhaal toevoegt. |
|
|
|
Met ‘Relaxed Yet Redefined’ breidde het aanbod op alle schepen zopas eveneens uit met verfijnd comfort food. Het Terrace Café, het buffetrestaurant aan boord van de zeven schepen van Oceania, serveert diverse internationale keukens met sinds kort ook een Sushi Station en een Indian Corner. Waves Grill, de ontspannen lunchlocatie aan het zwembad, bevat nu meer dan twintig hernieuwde opties met een selectie koude broodjes, warme sandwiches en hamburgers. Dit is nog maar het begin. In de aanloop tot de lancering van Allura in de zomer van 2025 werken chef-koks Alex Quaretti en Eric Barale, de Executive Culinary Directors van Oceania Cruises aan tal van nieuwe gerechten voor alle schepen. “We hebben nieuwe gerechten te onthullen voor onze pan-Aziatische locatie Red Ginger, er komt een uitbreiding van de exclusieve lunches met wijnarrangementen en een frisse kijk op de menukaarten van de grande dame van de eetgelegenheden van de rederij, The Grand Dining Room,” aldus chef Alex Quaretti. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|