Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (12)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (21)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
GalŠpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (16)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (105)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (90)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Four Seasons Yachts licht sluier over eerste afvaarten en suites
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
7 apr '24
 
Four Seasons Yachts heeft haar debuutreizen voor 2026 in de CaraÔben en de Middellandse Zee aangekondigd. Het luxeyacht met 95 indrukwekkende suites wil een uitnodigende, gastvrije sfeer creŽren die hetzelfde gevoel weerspiegelt dat de gasten vinden in een Four Seasons hotel of resort. Alejandro Reynal, President en Chief Executive Officer van Four Seasons. ďBij Four Seasons is gastgerichtheid altijd de basis geweest van ons luxe serviceaanbod. Ons uitzonderlijke jacht zal deze benadering uitbreiden naar de zeeŽn. Onze teams zijn toegewijd aan innovatie en het leveren van echte service, zodat elke reis wordt gekenmerkt door comfort, elegantie en personalisatie, waardoor een nieuwe standaard wordt gezet voor luxe gastvrijheidservaringen op zee.Ē
 
 
Tijdens haar debuutjaar zal Four Seasons Yachts meer dan 130 bestemmingen in meer dan 30 landen en gebieden verkennen. Het eerste Four Seasons-yacht, dat momenteel in aanbouw is in ItaliŽ, zal vanaf de werf begin 2026 in westelijke richting varen als onderdeel van de herpositionering. Het zal gasten van januari tot maart 2026 verwelkomen te midden de serene turquoise wateren van de CaraÔbische Zee. De eerste routes omvatten zeven ontdekkingstochten van zeven nachten door de meest opwindende yachtbestemmingen zoals St Barths, Nevis, de Grenadines, St Lucia, Barbados, Martinique, Guadeloupe, CuraÁao en Aruba. Elke cruise zal ook een Marina Day omvatten waarbij het schip het anker uitwerpt en gasten van watersporten kunnen genieten. In de CaraÔben zal dat onder meer gebeuren in Tobago Cays, een archipel in de zuidelijke Grenadines, op Peter Island, een goed bewaard geheim in de Britse Maagdeneilanden en in St. Lucia met de majestueuze Pitons als decor.
 
 
Op 8 maart 2026 steekt het Four Seasons-yacht vanuit Speighstown in Barbados via Madeira de Atlantische Oceaan over naar Gibraltar en Malaga. Daarna volgen een reeks Middellandse Zee-cruises naar onder meer KroatiŽ, Montenegro, ItaliŽ, Frankrijk, Portugal, Spanje en Turkije. Ook hier ligt de klemtoon op kleinere havens en eilanden zoals Mahon (Menorca), La Joliette in Marseille, Saint-Tropez, Ponza of Gozo in de Westelijke Middellandse Zee. De Griekse eilanden staan eveneens op het vaarschema met stops in onder meer Athene, Ios, Pylos, Santorini, Naxox en Milos. Gasten zullen eilanden verkennen die onder de radar blijven, doordrenkt van cultuur en geschiedenis, en een verscheidenheid aan ervaringen bieden die verder gaan dan de traditionele mediterrane afvaarten.
 
 
De blikvangers van het schip zijn ongetwijfeld de indrukwekkende suites. Met 50% meer woonruimte per gast dan momenteel beschikbaar is bij welke concurrent dan ook op zee, bieden alle suites kamerhoge ramen met prachtig uitzicht, badkamers met dubbele wastafels en uitgestrekte privťterrassen. Via een innovatief systeem met modulaire wanden kunnen suites op talloze manier met elkaar worden verbonden, perfect voor mensen die reizen met familie, vrienden of grotere groepen. Dit unieke ontwerp maakt bijvoorbeeld een totale leefruimte van meer dan 1.200 m≤ mogelijk. De signatuur suite-accommodaties Ė de Funnel en Loft Suites Ė beschikken beide over drie slaapkamers, buitendouches en plonsbaden. De Funnel Suite, gehuisvest in de met glas omsloten schoorsteen van het yacht, is 927 m≤ groot en beslaat vier woonniveaus. De kamerhoge ramen van de torensuite vormen het grootste aaneengesloten stuk glas op zee. Ze zijn een uniek technisch hoogstandje en bieden een prachtig panoramisch uitzicht van 270 graden. De Loft Suite telt 739 m≤ en kan tot 20 personen ontvangen door verbinding te maken met zeven extra suites, het grootste aantal onderling verbonden suites dat beschikbaar is.
 
 
De gasten kunnen op het yacht verder genieten van 11 eetgelegenheden, een spa- en wellnessaanbod, een ultramoderne dwarsliggende marina en een zwembad op het achterdek. Het bad is 19 meter lang en 5 meter breed. Dankzij het unieke hydraulische liftontwerp kan het zwembaddek waterpas worden gezet, waardoor een uitgestrekte buitenruimte ontstaat voor bruiloften, feesten en andere evenementen. Four Seasons wil luxe op zee opnieuw definiŽren met haar suiteproduct in residentiŽle stijl, het beste ontwerp in zijn klasse en de vermaarde service en zorg van het merk, geleverd via een gast-personeelsverhouding van 1:1. Aan al deze luxe hangt wel een prijskaartje. De prijzen voor een weekcruise starten vanaf circa 20.000 euro per suite (twee personen). Alle routes zijn ontworpen met flexibiliteit in het achterhoofd, waardoor gasten hun eigen avontuur kunnen samenstellen en hun cruise kunnen aanvullen met hotel- en overlandprogramma's voor en na de cruise in de Four Seasons-hotels en -resorts.
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy