Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (20)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (3)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (103)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (88)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Hapag-Lloyd kondigt Nederlandstalige vergezelde reizen aan
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
31 mar '24
 
Afgelopen zomer lanceerde Hapag-Lloyd Cruises een eerste reeks Nederlandstalige vergezelde reizen. Het initiatief bleek een schot in de roos. In januari reisden 30 gasten mee naar Antarctica en in februari vertrokken 27 deelnemers naar Noorwegen op zoek naar het Noorderlicht. Dit voorjaar kan je nog deelnemen aan een expeditiecruise naar Spitsbergen, waarvoor momenteel al een 15-tal mensen zijn ingeschreven. De Hanseatic inspiration gooit half juni de trossen los in Longyearbyen voor een 11-daagse reis langs fascinerende ijssculpturen en diepe fjorden. Indien de weersomstandigheden het toelaten, zal het moderne expeditieschip zich ook een weg banen door de velden van drijvend ijs in de Hinlopen Strait en zo de omvaart proberen te volbrengen. Wie op zoek is naar een klassieke zeereis, kan in september inschepen op de Europa 2 voor een 9-daagse cruise tussen Rome en Dubrovnik. Het luxeschip neemt je mee naar de idyllische Adriatische Zee. Maak onderweg kennis met het pittoreske Amalfi, de Liparische eilanden en de mooiste kusten van Montenegro en Kroatië.
 
 
 
 
 
Niettegenstaande het succes van deze eerste cruises, moest Hapag-Lloyd enkele geplande groepsreizen afgelasten wegens plaatsgebrek. Sales representative Davy Van Acker: “De beschikbaarheid is een grote handicap omdat de Duitse klanten op sommige afvaarten alle suites al hebben geboekt. Dit heeft te maken met de beperkte capaciteit van onze schepen. Bovendien biedt Hapag-Lloyd een aantal unieke routes aan zoals de Amazone waar vandaag zelfs al voor 2026 de meeste plaatsen zijn geboekt.” Niettemin spreekt Van Acker van een succes. “De launch van het project was heel goed. We hebben een soort community van gelijkgestemden gecreëerd. In de aanloop tot de reis naar Antarctica waren de deelnemers uitgenodigd voor een lunch en presentatie. Bij het vertrek zat de stemming meteen goed omdat de mensen elkaar al kenden. Er ontstond een speciale band tussen de deelnemers. Na de reis was er nog een reünie waarop al acht mensen een optie hebben genomen voor een volgende expeditie. We willen verder bouwen aan dit initiatief en deze Nederlandse groepsreizen met nieuwe routes doortrekken naar 2025-2026.”
 
 
In de aanloop tot het winterseizoen 2024-2025 verschijnt binnenkort de nieuwe brochure en start een intensieve promotie voor de komende Antarctica-expedities. Dat zullen er volgende winter drie zijn. Op 5 december 2024 en 10 januari 2025 zijn Grand Expeditions van 16 en 18 dagen gepland. Die omvatten niet alleen het Antarctisch Schiereiland, maar ook de Falklands, South Georgia, de South Orkney Islands en de Weddell Sea. Dit zouden wel eens de laatste Grand Expeditions kunnen zijn. In 2026 gelden in bepaalde gebieden nieuwe snelheidsbeperkingen tot 5 knopen (9 km/u) om de walvissen te beschermen. Dit betekent extra zeedagen om de afstanden te overbruggen. Wie nog meer van het Zuidpoolgebied wil ontdekken, kan op 29 januari 2025 deelnemen aan een begeleide halve omronding van Antarctica. Deze reis van 33 dagen start in Ushuaia, zal in de voetsporen van de historische ontdekkingsreizigers spectaculaire gebieden zoals het Ross Ice Shelf bezoeken en eindigt in Nieuw-Zeeland. Let op: voor deze reizen is telkens een minimum van tien Nederlandstalige deelnemers vereist.
 
 
Een andere bijzondere expeditie wordt een reis naar Groenland en Canada in september 2025. Die vertrekt in Kangerlussuaq en eindigt in Toronto. Davy Van Acker: “Deze 18-daagse reis omvat een heel mooie route die start aan de westkant van Groenland met tal van expeditiemogelijkheden met de Zodiacs. Het wordt een heel intensieve reis met maar één zeedag tijdens de overtocht naar Canada. Dan varen we van het ijslandschap naar het groene landschap of van de witte ijsbeer in Groenland naar de zwarte beer in de nationale parken van Canada. Dit is een droomroute die ik iedereen aanbeveel. We reizen van een expeditie over een ontdekking van de geschiedenis van het hoge Noorden tot citytrippen in Quebec en Toronto.” Andere bijzondere reizen in het begeleide programma zijn de Chileense fjorden in december 2025 en Japan in juni 2026. Hapag-Lloyd stelt er een 17-daagse expeditie voor die de vier belangrijkste eilanden omvat: Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu met een omweg naar het levendige Zuid-Korea. Het land van de rijzende zon is momenteel razend populair. Tijdig boeken is dan ook de boodschap! Noteer ook al voor juli 2026 een expediereis naar de Inside Passage in Alaska.
 
 
Op vraag van de gasten omvat het nieuwe aanbod daarnaast een reeks kortere, Europese reizen. In juni 2025 last Hapag-Lloyd een reis in vanuit Kiel naar de Baltische Staten met de klemtoon op de oude Hanzesteden. Op deze 13-daagse cruise vaart de Europa 2 naar de archipel van Stockholm, het historische Tallinn en de Koerse Schoorwal, een landtong in Litouwen. Een 9-daagse rondreis op de Egeïsche Zee staat in september op het programma. Op deze cruise leidt de Europa 2 de deelnemers naar de Dardanellen, Cycladen, Sporaden en Istanbul. We geven ook al mee dat er in april 2026 twee begeleide luxereizen van 10 en 12 dagen zullen zijn naar de Canarische Eilanden. De tweede cruise omvat op de terugreis eveneens de Atlantische kusten van Spanje en Portugal. Info over de Nederlandstalige vergezelde cruises en expedities vind je op de website expeditions-expert.com. Alle afvaarten zijn nu reeds te boeken bij Cruise Plus.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy