Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (20)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (3)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (103)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (88)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Oceania kondigt haar meest indrukwekkende wereldcruis aan
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
24 mar '24
 
Oceania Cruises heeft haar ‘2026 Around the World Voyage’ aan boord van het nieuwste schip Vista gelanceerd. Die start en eindigt in Miami. De epische reis van 180 dagen zal 43 landen en 101 havens aanlopen, 81 UNESCO-werelderfgoedsites bezoeken en 6 continenten met elkaar verbinden. Vista zal op deze wereldreis 3 oceanen en 18 zeeën doorkruisen. Onderweg zullen de gasten de meest uiteenlopende landschappen en gemeenschappen bezoeken van Whitsunday Island in Australië met amper 1.347 inwoners tot de metropool Mumbai in India waar 23 miljoen mensen leven. Niet alleen het vaarschema, maar ook het schip maakt deze reis rond de wereld speciaal. De voorbije jaren vond deze wereldcruise plaats aan boord van de kleinere Insignia. In 2026 zal met Vista voor het eerst het vlaggenschip van de rederij met een capaciteit van 1.200 gasten deze reis van zes maanden ondernemen.
 
 
 
 
 
Onderweg genieten de wereldreizigers van zorgvuldig ontworpen Exclusive Shoreside Events. Deze unieke evenementen brengen de lokale cultuur en geschiedenis tot leven en zijn tegelijk een viering van het mondiale karakter van deze uitzonderlijke reis. Gasten die ervoor kiezen mee te gaan op de complete reis, worden daarenboven uitgenodigd voor een reeks privé-evenementen. Mid-Cruise Overland-programma’s bieden daarnaast de mogelijkheid om onder meer de Taj Mahal in India en de immense Iguazu-watervallen in de weelderige jungle van Parana te ontdekken. Ze kunnen ervoor kiezen om de bestemmingen die ze het meest fascinerend vinden verder te verkennen, zoals het met vulkanen bezaaide eiland Java of de oude tempels van Egypte. Deze programma's zijn ontworpen voor de gepassioneerde reizigers die houden van langere en meer meeslepende exploraties en bieden exclusieve toegang tot 's werelds meest gerenommeerde culturele schatten en natuurlijke wonderen, van de fascinerende UNESCO-locaties van de charismatische regio Andalusië in Spanje tot de adembenemende Arabische woestijn.
 
 
Jason Worth, Vice-President International Sales: “We hebben al heel wat wereldcruises georganiseerd, maar nog nooit heeft ons nieuwste schip een dergelijke, epische reis ondernomen. In 180 dagen zal Vista meer dan 100 unieke bestemmingen bezoeken met meer dineeropties dan ooit tevoren, nieuwe verrijkings- en ontspanningsprogramma’s en enkele van de meest luxueuze accommodaties die we ooit op een reis rond de wereld hebben aangeboden. We leggen de lat voor wereldwijde exploratie steeds hoger. Vista zal gedurende zes weken Zuid-Amerika verkennen, rond het zuidelijke punt van het werelddeel varen, de volledige westkust volgen en haar weg verder zetten naar Mexico en Californië. Daarna zal ze eilandhoppen in de Stille Zuidzee en unieke havens in Australië aanlopen. Meer westwaarts zal ze parels buiten de gebaande paden tot leven brengen in Zuidoost-Azië en India. Daarna verkennen de reizigers de indrukwekkende steden en surreële vergezichten van het Arabische schiereiland. Gedurende meer dan een maand staan vervolgens de favoriete steden en kustgemeenschapen rond de Middellandse Zee, de Britse Eilanden en in Noord-Europa centraal. Die bruisen van culinaire ontdekkingen en natuurlijke wonderen. Op deze 180 daagse reis zal Vista het thuis ver van huis op zee zijn, terwijl de gasten ontdekken wat er achter de horizon ligt.”
 
 
Met de keuze van de stijlvolle Vista voor de wereldcruise worden de gasten ook aan boord extra verwend. Het schip telt maar liefst elf eetgelegenheden waaronder het steakhouse Polo Grill, het Italiaanse Toscana, het Aziatische Red Ginger en het nieuwe Amerikaanse restaurant Ember. Andere nieuwigheden die alleen op Vista zijn te vinden, zijn de op wellness geïnspireerde Aquamar Kitchen, The Backery voor ovenverse versnaperingen als aanvulling op het koffiehuis Baristas en de Waves Grill die ’s avonds pizza’s en burgers serveert bij het zwembad. Ontdek het nieuwe mixologie-programma in Martini’s of de Founders Bar en laat je verleiden tot The Maccallan of Burgal 1888 Rum Experiences. Logeren doe je in residentiële luxe. Vista beschikt bovendien over een nieuwe categorie Concierge Level Veranda Staterooms voor alleenreizenden.
 
 
Niet onbelangrijk zijn de SIMPLY more-voordelen die Oceania Cruises recent lanceerde. Daarbij profiteren gasten op elke afvaart van een House Select-drankenpakket bij de lunch en het diner en zijn een excursietegoed, fooien en onbeperkte wifi inbegrepen. Op een wereldreis van 180 dagen lopen deze voordelen fors op. Zo ontvangen gasten die de volledige reis meevaren een excursietegoed van maar liefst 8.800 USD per kajuit en besparen ze tot 8.200 USD aan fooien. Het Exclusive Prestige Package omvat nog meer extra’s zoals een hotelnacht vóór de cruise, medische consultaties aan boord en een gratis wasserijdienst. Dit is zeker geen luxe wanneer je zes maanden van huis bent. Daarnaast heeft Oceania flexibiliteit ingebouwd. Wie al eerder Zuid-Amerika heeft bezocht, kan opteren voor een kortere versie van de wereldreis die start in San Diego en 120 dagen beslaat. Wie het ultieme wil, kan voorafgaand aan het vertrek vanuit Miami inschepen in Los Angeles en de reis naar Florida inclusief de doortocht van het Panamakanaal toevoegen om uiteindelijk 197 dagen mee te varen.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy