Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (20)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (3)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (103)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (88)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Scenic Eclipse toert deze zomer door Noord-Europa
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
10 mar '24
 
Scenic Luxury Cruises zet sinds 2008 een standaard voor all-inclusive, luxe vijfsterrenriviercruises. Sinds 2019 streeft de rederij ook naar perfectie op de oceanen met ’s werelds eerste Discovery Yachts Scenic Eclipse en Scenic Eclipse II. Met hun kleinschalige capaciteit tot 228 gasten (of zelfs maar 200 in Antarctica) garanderen deze schepen een maximale exclusiviteit. Met een rond-de-klok butlerservice en een bijna één op één verhouding tussen gasten en bemanning, garanderen ze een service van het allerhoogste niveau. De twee schepen leggen indrukwekkende routes af over zeven continenten inclusief de poolgebieden. De Polar Class 6-classificering laten de schepen toe te varen door ijs tot één meter dik. Deze zomer doorkruist Scenic Eclipse Noord-Europa en kan je dichter bij huis kennis maken met dit bijzondere product. Op uiteenlopende vaarschema’s kan je niet alleen Noorwegen, Spitsbergen, IJsland en Schotland, maar ook Groenland en Arctisch Canada ontdekken.
 
 
 
 
 
Deze zeer ruime schepen beschikken over tien culinaire opties, diverse bars en lounges, zes sterren suites met balkon en een spa-oase van 550 m². Gasten genieten van een echt volledige all-inclusive van transfers tot exclusieve excursies inclusief Zodiactochten, het gebruik van e-bikes, dineren in alle restaurants aan boord, premium dranken, butlerservice, wifi en fooien. Wie het helemaal exclusief wil, kan tegen betaling deelnemen aan excursies aan boord van de twee state-of-the-art helikopters en onderzeeër die speciaal is ontworpen door Triton Submarines. Bij het ontwerp van de schepen ging ook heel wat aandacht uit naar de veiligheid en het milieu. De moderne uitrusting omvat onder meer dynamische positionering. Dit betekent dat de schepen hun positie kunnen behouden zonder ankers uit te werken. Ze brengen met andere woorden geen beschadigingen toe aan de zeebodem. Dat is een belangrijk gegeven in onder meer koraalrijke gebieden.
 
 
Kay Sion, Head of Sales Continental Europe: “Scenic Eclipse en Scenic Eclipse II zijn onze Polar Class 6-expeditieschepen. Ze varen de wereld rond en bezoeken meer dan 500 bestemmingen in 63 landen, maar zijn vooral gespecialiseerd in expeditiegebieden. Wij zijn een Australische maatschappij. Dit betekent dat de schepen een gevoel van luxe, maar tegelijk een zeer relaxte sfeer uitstralen. Australiërs houden nu eenmaal niet van een formeel concept en we zien dat meer en meer reizigers deze ontspannen sfeer appreciëren op hun vakantie.” Daarnaast is bij elke expeditie en ontdekkingsreis een centrale rol weggelegd voor het Scenic Eclipse Discovery Team. Deze topexperts, van historici en geologen tot archeologen en fotografen begeleiden de gasten en delen hun passie en kennis om elke bestemming op de best mogelijke manier te ervaren.
 
 
Deze zomer ligt de focus van de twee jachten op de Kimberley in Noord-Australië en het Arctisch gebied. Blikvangers zijn onder meer de ‘Tastes of Norway & Iceland’, een tiendaagse reis tussen Tromsø en Reykjavik die start op 25 juni. Dit is het piekseizoen om te genieten van de middernachtzon. Gasten cruisen langs de Lofoten, bezoeken het meest noordelijke punt van het Europese vasteland en ontdekken de geisers, vulkanen, watervallen en bergen van IJsland. Cruise Plus zet deze afvaart trouwens in de kijker tegen een speciale prijs. De daaropvolgende cruise van negen dagen start op 4 juli in Reykjavik. Scenic Eclipse vaart vanuit de hoofdstad van IJsland via het eiland Heimaey naar Geiranger en volgt de Noorse kust via Kristiansand en de Lofoten terug naar Tromsø. Deze twee cruises kunnen worden samengevoegd tot een achttiendaagse verkenning van Noorwegen en IJsland met hoogtepunten als de Noordkaap, de Geirangerfjord, twee dagen in de Lofoten, Reykjavik en Husavik, een van de beste locaties om walvissen te spotten. In IJsland vaart het cruisejacht in zes dagen helemaal rond het eiland in expeditiestijl met Zodiactours, kajakexcursies, landuitstappen en (tegen betaling) duiktochten en helikoptervluchten. Belangrijk om weten is dat Noorwegen en IJsland twee bestemmingen zijn met zeer dure excursies. Bij Scenic maken die deel uit van het all-in pakket.
 
 
Een andere opvallende cruise is op 5 september een vijftiendaagse retourreis vanuit Kopenhagen naar de westkust van Groenland en de oostkust van het Canadees Arctisch gebied met blikvangers als het UNESCO-beschermde Disko Bay, Savissivik als het grootste kerkhof van ijsbergen in Groenland, Qaanaaq, de meest noordelijke stad van Groenland en Pond Inlet in Canada, gekend als het juweel van het Noorden een van de bestemming om narwallen te spotten. In deze reis zitten ook een overnachting in Kopenhagen en de vlucht tussen Kopenhagen en Kangerlussuaq in Groenland waar de deelnemers het schip vergezellen en na de cruise opnieuw terugvliegen naar Denemarken. De vluchten vanuit Denemarken maken deze bestemmingen extra toegankelijk.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy