Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (19)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (1)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (8)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (101)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (87)
Nieuwe Schepen (72)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Seabourn neemt afscheid van de Odyssey
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
21 jan '24
 
Seabourn neemt na de zomer afscheid van de Seabourn Odyssey. Het schip kwam in juni 2009 in de vaart, gevolgd een jaar later door de Seabourn Sojourn en in 2011 door het derde zusterschip Seabourn Quest. Odyssey was bij haar lancering het eerste nieuwe schip voor Seabourn in meer dan tien jaar. De lancering luidde een succesvolle serie in die later werd verdergezet met de iets grotere Seabourn Encore en Seabourn Ovation. Odyssey biedt plaats aan 450 passagiers, verdeeld over 229 suites. Ze werd begin 2023 verkocht aan de Japanse scheepvaartgroep Mitsui O.S.K. Lines (MOL) die haar in september van dit jaar in ontvangst neemt. Vooraleer het zover is, verzorgt het geliefde luxeschip nog een uitgebreid zomerseizoen in Alaska.
 
 
 
 
 
Seabourn Odyssey stelt tijdens haar laatste zomerseizoen twintig zorgvuldig samengestelde afvaarten van zeven tot veertien dagen voor in ‘The Great Land’. Ze dompelt reizigers van mei tot augustus 2024 onder in de natuurlijke en culturele wonderen van Alaska. Deze afvaarten zijn ideaal voor gasten die misschien al eerder deze Amerikaanse staat hebben bezocht en nu andere bestemmingen en gletsjers willen bewonderen. De intieme afmetingen van Seabourn Odyssey en haar yacht-achtige sfeer verzekeren volgens de rederij een ongeëvenaard contact met de uitgestrekte natuur en adembenemende wildernis van het land. Natalya Leahy, president van Seabourn: “We nemen onze gasten mee om deze prachtige staat veel dieper en dichter te ervaren. Dat doen we door unieke, moeilijk bereikbare plaatsen te bezoeken. De reisroutes omvatten zowel de kenmerkende ultraluxe stijl van Seabourn als meeslepende ervaringen waarop gasten de adembenemende schoonheid van Alaska kunnen ontdekken zoals nooit tevoren.”
 
 
Op het programma staan twaalf weekcruises in noordelijke of zuidelijke richting tussen Vancouver en Juneau. Elke route stelt cruisedagen door prachtige omgevingen zoals Seymour Narrows, Stikine Strait, Snow Pass en het Behman Canal voor, afgewisseld met bezoeken aan steden zoals Ketchikan, Sitka en Wrangel in Alaska alsook Prince Rupert en Alert Bay in British Columbia. Alle afvaarten omvatten ten minste één schilderachtige cruise langs gletsjers zoals Tracy Arm, Endicott Arm of Glacier Bay. Seabourn Odyssey biedt op haar Alaska-cruises duidelijk meer dan de traditionele vaarschema’s en presenteert zowel de Canadian Inside Passage als de Alaska Inside Passage. Wie meer wil zien van Alaska kan die combineren tot een programma van veertien dagen. De ene week cruise je over de Yakutat Bay naar de Hubbard-gletsjer, de grootste getijdengletsjer in Noord-Amerika, waarvan de lichtgevende, spookachtige aanwezigheid al op 50 kilometer afstand te zien is. De daaropvolgende week staan onder meer de waterwegen Tracy Arm of Endicott Arm, de thuisbasis van beren, wolven, berggeiten en zeehonden op het vaarschema. Een bezoek aan Wrangell opent de deur naar een echte grensstad nabij de monding van de machtige Stikine-rivier, een handelsroute die de Tlingit-bevolking duizenden jaren geleden naar de regio bracht.
 
 
Daarnaast stelt Seabourn Odyssey een 10- en een 11-daagse route voor. Op de 10-daagse ‘Alaska Fjords Odyssey’ met vertrek op 7 juni reizen gasten heen en terug vanuit Vancouver met meerdere zeedagen door bestemmingen zoals Queen Charlotte Sound, Clarence Strait, Snow Pass, Sumner Strait, Misty Fjords en bezoeken aan Ketchikan, Sitka, Icy Strait Point, Juneau en het Tlingit-dorp Klawock op Prince of Wales Island. De 11-daagse ‘Inside Passage & Alaska Fjords’ op 17 juni is een retourreis vanuit Vancouver met een dag om Wrangell te verkennen op een gelijknamig eiland in het hart van het Tongass National Rain Forest, met uitzicht op de Stikine River, Shakes Glacier en Anan Creek Bear Observatory, de thuisbasis van de grootste roze zalmen in de Inside Passage. Tot slot zijn er de Seabourn Journeys-pakketten. Deze pre- en/of post-cruise-uitbreidingen omvatten accommodatie aan land en verkenningen van opmerkelijke bestemmingen die niet toegankelijk zijn via een eendaagse excursie vanaf het schip. Het Alaska-seizoen van 2024 omvat de Denali Experience, een reis van zes dagen/vijf nachten vóór de cruise van Anchorage naar Juneau langs Mount Denali plus de vele wonderen van Denali National Park en Reserve via de weg, het spoor en de lucht.
 
 
De ‘Ventures by Seabourn’ vormen een belangrijk onderdeel van deze reizen. Deze verrijkende en authentieke ervaringen staan volgens Robin West, Seabourn’s vicepresident en algemeen manager van de expedities, garant voor een onvergetelijk Alaska-avontuur. Deze optionele begeleide activiteiten brengen gasten dicht bij wilde dieren en andere wonderen via wandelen, kajakken, catamaran- en Zodiac-tochten onder leiding van ervaren deskundige gidsen. Ventures by Seabourn is beschikbaar op alle afvaarten naar Alaska en omvat onder meer verkenningen van Hubbard Glacier, Tracy/Endicott Arm, Inian Islands, Rudyerd Bay (Misty Fjords) en Alert Bay. De Ventures by Seabourn worden geleid door het expeditieteam van wereldklasse met natuuronderzoekers, wetenschappers en historici die tijdens elke afvaart regelmatig met gasten communiceren en inzichten en diepgaande kennis delen over de geschiedenis, ecologie en cultuur van de regio’s.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy