Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (12)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (22)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (17)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (105)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (90)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Het culinaire loopt als een rode draad door het Oceania-product
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
14 jan '24
 
Oceania is een cruisemaatschappij opgericht door foodies, gerund door foodies en gericht op foodies. Trouw aan dit principe breidt de rederij haar culinair aanbod continu uit. Dat doet ze met een groeiend aanbod aan specialiteitenrestaurants, food and wine paring-belevingen, private fine dining-ervaringen en een van de grootste keukenbrigades in de cruise-industrie. Vorig jaar lanceerde Oceania op Vista nog twee nieuwe restaurants en besliste ze de Gault&Millau-gids te sponsoren. Nieuwe initiatieven voor dit jaar zijn een gastronomische cruise en afvaarten met Franstalige begeleiding. Ook in ons land zijn er vakantiegangers die zich makkelijker kunnen uitdrukken in het Frans dan in het Engels. Zij kunnen op een selectie cruises rekenen op een Franstalig aanspreekpunt.
 
 
 
 
 
‘The Finest Cuisine at Sea’ is bij Oceania Cruises geen loze belofte. De upper premiumrederij verruimt en diversifieert haar gastronomische keuze steeds verder. Vorig jaar lanceerde ze samen met haar nieuwe vlaggenschip Vista het Amerikaanse restaurant Ember en het op wellness geïnspireerde Aquamar Kitchen. Vooral deze laatste sloeg in en wordt later dit jaar ook geïntroduceerd op de Marina, terwijl de Waves Grill op het gerenoveerde schip evolueert naar een al fresco trattoria waar gasten na een dag aan land kunnen genieten van Italiaanse specialiteiten. De Bakery, een andere zeer succesvolle nieuwigheid op Vista, krijgt er op het zusterschip Allura volgend jaar een gelateria en crêperie bij. Om het geheel compleet te maken vermelden we eveneens het Culinary Center en Privée waar maximaal tien gasten genieten van een intiem culinair feest. Voeg daarbij nog de simply MORE-waardebelofte waarbij onder meer een uitgebreide keuze aan bieren, wijnen en champagne bij de lunch en het diner zijn inbegrepen. De formule omvat ook een excursietegoed dat gasten dan weer kunnen gebruiken om deel te nemen aan culinaire uitstappen. Kortom: het culinaire loopt als een rode draad door het volledige Oceania-product.
 
 
De opvallende nieuwigheid voor 2024 is de eerste ‘Culinary Masters’ Cruise’ onder leiding van Alexis Quaretti en Eric Barale, de twee Franse meesterchefs van Oceania Cruises. Deze reis aan boord van de Marina biedt de perfecte gelegenheid om te leren, te proeven en ondergedompeld te worden in de culinaire kunsten. Gasten krijgen deskundige inzichten te horen tijdens paneldiscussies en genieten van live kookdemonstraties van chef-kok Alexis, Senior Culinary Director van Oceania Cruises, chef-kok Eric, Vice President Culinary samen met hun speciale genodigden. Alle reizigers worden uitgenodigd om de legendarische gala-zeevruchtenbrunch van Oceania Cruises bij te wonen, die doorgaans gereserveerd wordt voor scheepslanceringen. Verder kunnen ze genieten van Chef’s Market Dinners in The Terrace Café, waarbij ingrediënten worden gebruikt die door het culinaire team op lokale markten zijn gekocht, geïnspireerd door de bezochte bestemmingen.
 
 
De route van de Culinary Masters’ Cruise is net zo verleidelijk als de keuken die aan boord wordt geserveerd. Marina vertrekt op 16 oktober 2024 vanuit Valletta, de historische hoofdstad van Malta. Het schip presenteert een menu van mediterrane en Adriatische aanloophavens met Kotor in Montenegro, de Kroatische pareltjes Dubrovnik en Split, het charmante Bari en de Griekse havens Korfoe en Katakolon. Daarna vaart ze terug naar Italië voor een dag in de foodie-hemel Napels voordat de reis eindigt in Civitavecchia (Rome). Bovendien is er de kans om op maat gemaakte ervaringen te boeken die alleen aan boord van deze afvaart beschikbaar zijn zoals culinaire rondleidingen in de havens en praktische kooklessen, geleid door het gewaardeerde culinaire team van Oceania Cruises. Gasten kunnen verder genieten van door experts geleide wijnproeverijen of inschrijven voor een exclusief privédinerevenement.
 
 
Een andere nieuwigheid voor 2024-2025 zijn de Franstalig begeleide cruises. Die zijn in de eerste plaats gericht op de Franstalige markten, maar vooral bij de oudere generaties zijn er ook in Vlaanderen reizigers die meer vertrouwd zijn met het Frans dan het Engels. Op een selectie cruises zal er een gastadviseur meereizen die hen in het Frans en eveneens in het Duits kan aanspreken. Oceania Cruises heeft voor dit initiatief een reeks wereldwijde routes gekozen aan boord van haar boetiekschepen inclusief de Allura, die in het voorjaar van 2025 in de vaart komt. Op het programma staan Europese cruises zoals een tiendaagse naar Griekenland en Italië in oktober 2024 aan boord van Vista en verre reizen in Zuid-Amerika, Tahiti en Hawaï, Japan, Canada, de Caraïben en de Amazone in Brazilië.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy