Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (19)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (1)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (8)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (101)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (87)
Nieuwe Schepen (72)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Riverside Luxury Cruises lanceert in maart Riverside Debussy
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
24 dec '23
 
Riverside Luxury Cruises, het nieuwe luxe riviercruisemerk, kondigt de lancering aan van haar derde all-inclusive, all-suite rivierschip, Riverside Debussy. Het vaartuig biedt tijdens zijn eerste seizoen een uitgebreide selectie van meer dan 40 afvaarten en een eerste reis van Brussel naar Amsterdam op 23 maart 2024. Tijdens deze speciale, zesdaagse reisroute bezoeken gasten Gent, Middelburg, Veere, Willemstad, Dordrecht, Rotterdam en tot slot Amsterdam. Riverside Debussy sluit zich aan bij Riverside Mozart en Riverside Ravel om reizigers naar enkele van de meest pittoreske en cultuurrijke plekken langs de Rijn, Rhône, Main en Donau te brengen.
 
 
 
 
 
Riverside Luxury Cruises, een dochter van de Duitse hotelgroep Seaside Collection, werd vorig jaar gelanceerd als nieuw merk voor luxeriviercruises. De rederij kocht hiervoor de schepen van het failliete Crystal River Cruises. Drie van de vijf schepen varen straks voor deze nieuwe rederij. “De drie elegante schepen van Riverside zijn drijvende, luxeboetiekhotels die gasten meenemen op meeslepende en all-inclusive vakanties in Europa”, zegt Jen Halboth, CEO van Riverside Luxury Cruises, America. “Riverside Debussy, Riverside Mozart en Riverside Ravel meren dagelijks aan in een nieuw stadscentrum zodat gasten kunnen ontschepen en meteen de schoonheid en cultuur van landinwaartse locaties ervaren die zeeschepen niet bereiken. We kijken ernaar uit om veeleisende reizigers te verwelkomen en meer cultuur en luxe te bieden in 2024.”
 
 
Voor de volledigheid vermelden we dat Riverside Luxury Cruises vorig jaar de vijf schepen van Crystal River Cruises heeft kunnen kopen. De Riverside Mozart met haar uniek semi-catamaran design was bij haar lancering in 1987 een van de breedste riviercruiseschepen in Europa. Door deze afmetingen kan het alleen varen op de Donau tussen Passau en de Zwarte Zee. De ‘Queen of the Danube’ biedt plaats aan 154 gasten. Ze werd intussen rijkelijk gerenoveerd en wordt nog steeds gezien als een van de mooiste riviercruiseschepen. De vier zusterschepen Riverside Ravel, Debussy, Bach en Mahler werden in 2017 en 2018 gelanceerd in opdracht van Crystal Cruises en bieden luxueuze accommodatie voor maximaal 106 gasten. Door de Covid-pandemie en vervolgens het faillissement van Crystal Cruises zijn deze schepen eigenlijk zo goed als nieuw. Op dit ogenblik varen nog maar drie schepen voor Riverside Luxury Cruises. De Riverside Bach en Riverside Mahler zijn tijdelijk verhuurd aan Uniworld Boutique River Cruises. De charter voor de Bach loopt voor één jaar, die voor de Mahler tot en met 2025. Dit wijst erop dat het de bedoeling van Riverside Luxury Cruises is om haar eigen vloot de volgende jaren geleidelijk uit te breiden tot vijf schepen.
 
 
De Riverside Mozart, Riverside Ravel en het binnenkort te lanceren zusterschip Riverside Debussy behoren tot de meest luxueuze schepen op de Europese waterwegen. Alle gasten genieten van de kenmerkende intuïtieve en attente service van elk bemanningslid, persoonlijke butlerservice in elke suite, StarLink breedband Wi-Fi, een gastronomische keuken gecombineerd met de beste wijnen uit de regio en excursies om verder te duiken in de geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden. Geniet tijdens de vakantie van een spabehandeling, een exclusief diner met aangepaste wijnen in de Vintage Room of een privé-excursie aan wal. Na een heerlijke dag verkennen, kan je ontspannen in de ruime publieke ruimtes en helemaal tot rust komen in de luxe-accommodatie van de schepen.
 
 
De geschiedenis en geografische ligging maken de Europese rivieren tot eersteklas bestemmingen. De Riverside-schepen stellen uiteenlopende vaarschema’s voor die gasten de natuurlijke landschappen, kunst, architectuur en gastronomie laten beleven. Riverside Mozart verzorgt uiteenlopende cruises op de Donau met vertrekken vanuit Wenen, Passau en Boedapest. Op de vaarschema’s staan verder verleidelijke bestemmingen zoals Bratislava, Visegrad, Linz en Melk. Riverside Debussy vind je voornamelijk op de Rijn, Main en Moezel met zowel korte cruises van drie nachten tot langere reizen tot elf nachten die de historische steden van Duitsland of de drie waterlopen met elkaar verbinden. Na de lanceringscruise in België en Nederland, zijn er ook tijdens de zomer afvaarten die starten of eindigen in Amsterdam. Riverside Ravel bevaart – zoals de naam laat vermoeden – vooral Franse waterlopen zoals de Rhône en Saône tussen Lyon, Arles en Avignon.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy