Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (19)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (1)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (8)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (101)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (87)
Nieuwe Schepen (72)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
The Ritz-Carlton Yacht Collection kondigt derde schip aan
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
17 dec '23
 
The Ritz-Carlton Yacht Collection heeft haar zomerprogramma 2025 onthuld voor Evrima, Ilma en Luminara. Blikvanger is het eerste seizoen in Noord-Europa waarbij Ilma onder meer ook Antwerpen en Amsterdam aanloopt. De Europese zomer omvat 53 vaarschemaís met vertrek tussen april en oktober. Na de Evrima en de Ilma die in 2024 volgt, kunnen gasten vanaf 1 juli 2025 ook genieten van het derde schip Luminara. Dit betekent nog meer mogelijkheden om het leven van The Ritz-Carlton en de ongedwongen vrijheid van een yachtvakantie te ervaren. Luminara zal tijdens haar openingsseizoen onder meer weekcruises aanbieden vanuit Civitavecchia (Rome), Barcelona, Chiogga (VenetiŽ) en Piraeus (Athene).
 
 
 
 
 
Zoals eerder aangekondigd worden Ilma en Luminara met een lengte van 242 m. een stuk langer dan de Evrima. De capaciteit stijgt op deze nieuwe generatie van 298 naar 452 passagiers die allemaal verblijven in suites met balkon. Net als op Evrima vinden gasten aan boord een van de hoogste ruimteverhoudingen op zee. Nieuw op Luminara is de uitbreiding van de suitecategorieŽn met een groter assortiment ruimere accommodatie. Die zullen een grotere woonruimte omvatten en worden omschreven als residentiŽle suites. De Luminara Suites hebben een oppervlakte van 61 m≤ aangevuld met een balkon van 28 m≤. In de Owner Suites genieten de klanten van een woonruimte van 65 m≤ en een terras dat nog eens 65 m≤ beslaat.
 
 
ďMet Luminara, voegen we niet zomaar een bijkomend jacht aan onze vloot toe. We breiden onze horizon van ultraluxe reizen uitĒ, zegt Jim Murren, uitvoerend voorzitter en CEO van The Ritz-Carlton Yacht Collection. ďDeze groei belichaamt onze niet-aflatende toewijding aan verkenning, verrijking en het nastreven van buitengewone ervaringen voor onze gasten. Luminara is een uitnodiging om opmerkelijke reizen te maken en de meest fascinerende bestemmingen ter wereld te ontdekken met ongeŽvenaarde voorzieningen en service.Ē Naast de gekende voorzieningen aan boord van Evrima zal Luminara beschikken over een uitgebreide wijncollectie, zes restaurants, een Ritz-Carlton Spa en een grotere marina op de achtersteven. Het schip krijgt een afwerking in zachtbruin eikenhout, Calcutta-marmer, lederen accenten en toetsen van rood, marineblauw en groen.
 
 
Tegelijk verruimt The Ritz-Carlon Yacht Collection haar vaargebieden. Tijdens het zomerseizoen 2025 bezoekt de rederij voor het eerst Noord-Europa. Het programma omvat negen reizen met Ilma op de Noordzee en Baltische Zee, rond de Britse eilanden en langs de fjorden van IJsland en Noorwegen. Het yacht zal tijdens haar inaugurele seizoen onder meer Amsterdam, Antwerpen, Kopenhagen, Stockholm, Reykjavik, Belfast en Bergen aanlopen. Blikvangers zijn in juli een reis van Kopenhagen naar Stockholm met bezoeken aan de 17de-eeuwse marinehaven Karlskrona, Helsinki met haar 18de-eeuwse fort dat de Finse hoofdstad bewaakt en de middeleeuwse oude binnenstad van Tallinn. In augustus toert het yacht vanuit Reykjavik een week rond IJsland langs onder meer de watervallen en thermale baden rond Akureyri en de bergen en gletsjers bij GrundarfjŲrūur. Voor wijnliefhebbers vermelden we eind juni de herpositionering van Lissabon naar Porto. Onderweg krijgen zij de kans om portwijn te nippen in Portugal, rioja te proeven in Spanje en twee dagen door te brengen in de wijngaarden van Bordeaux. Liefhebbers van cultuur kunnen het Guggenheim Museum in Bilbao en de abdij van Mont-Saint-Michel bezoeken.
 
 
Evrima spendeert haar zomer 2025 in de Middellandse Zee met vertrekken vanuit Lissabon, Barcelona, Civitavecchia, Chiogga (VenetiŽ) en Athene. In de aankondiging vermeldt The Ritz-Carlton onder meer een tiendaagse reis van Lissabon naar Barcelona in april en een negendaagse van Athene tot Istanbul en terug in juni. Behalve een overnachting in Istanbul kunnen de gasten genieten van bezoeken aan Efeze, Skiathos en Mykonos. Nog in juni staat VenetiŽ centraal op een weekcruise op de Adriatische Zee langs KroatiŽ en Montenegro. In september kunnen gasten op een elfdaagse tour helemaal rond ItaliŽ varen van Rome naar VenetiŽ. Onderweg ontdekken ze de sporen van de oude Grieken op SiciliŽ, de fjordachtige wonderen van Kotor, de stadsmuren van Dubrovnik en de middeleeuwse straten van Kotor. De reis eindigt met een overnachting in de dogenstad.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy