Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (20)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (3)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (103)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (88)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Full force for Seabourn Expeditions in Antarctica
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 dec '23
 
Seabourn vaart deze winter voor het eerst met haar twee ultraluxe expeditieschepen in Antarctica. De start van het seizoen leverde alvast een primeur en bijzonder fotomoment op toen de twee expeditieschepen elkaar ontmoetten in Neko Harbor, een beschutte baai aan de westzijde van het Antarctisch Schiereiland. Bij die gelegenheid verzamelden de gasten en teamleden zich op de uitgestrekte boeg van elk schip waar Seabourn kaviaar en champagne serveerde. Niet alleen de passagiers, maar ook Natalya Leahy, president van Seabourn was enthousiast. "Ik was zo trots toen ik onze twee speciaal gebouwde ultraluxe expeditieschepen, Seabourn Venture en Seabourn Pursuit, naast elkaar zag varen en hoe onze gasten champagne met elkaar dronken tegen de adembenemende achtergrond van Neko Harbor. We hebben een droom tot leven gebracht en de expeditie-ervaringen geherdefinieerd."
 
 
 
 
 
Seabourn Pursuit begon midden november aan haar eerste seizoen op Antarctica, terwijl Seabourn Venture haar tweede seizoen op het ijskoude continent doorbrengt. Seabourn gebruikt daarbij ArgentiniŽ als uitvalsbasis. De gasten vliegen naar de hoofdstad Buenos Aires en vervolgens naar Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld. Daar begint (naargelang de route) de oversteek van de Drake Passage, de zeestraat tussen de zuidpunt van Zuid-Amerika en het Antarctisch Schiereiland. De overtocht duurt gemiddeld 36 tot 48 uur. Beide schepen voeren tot maart reizen van 11 tot 13 dagen naar Antarctica uit, evenals cruises van 21 dagen naar Zuid-GeorgiŽ, de Falklandeilanden en Antarctica. Deze routes bieden inclusieve Zodiac-uitstappen om tussen ijsbergen door te varen en pinguÔnkolonies van dichtbij te observeren. Gasten kunnen zich ook aansluiten bij het expeditieteam van het schip om door ongerepte en zelden geziene landschappen te wandelen en te hiken. Optionele kajak- en onderzeeŽr-excursies zijn ook beschikbaar.
 
 
Zowel Seabourn Venture als Seabourn Pursuit, gelanceerd in respectievelijk 2022 en 2023, bieden dezelfde luxueuze kleine scheepservaring die reizigers van Seabourn gewend zijn, aangevuld met apparatuur van wereldklasse waarmee de rederij het breedste scala aan expeditie-activiteiten kan aanbieden onder leiding van een deskundig expeditieteam van 24 personen. Het team bestaat uit wetenschappers, academici, glaciologen en natuuronderzoekers die de passie van de gasten delen voor het verkennen en leren over enkele van ís werelds meest afgelegen gebieden. Zij begeleiden de expedities om de interactie en betrokkenheid van de gasten met de bestemmingen te verrijken. Aan boord bieden ze deskundige inzichten in de biodiversiteit, ecosystemen, natuurwetenschappen, geschiedenis en cultuur van de plaatsen die het schip bezoekt. Dat gebeurt zowel in formele Seabourn Conversations-presentaties als informele discussies tijdens de maaltijd, in de lounges of op het dek.
 
 
Seabourn Venture en Seabourn Pursuit zijn ontworpen en gebouwd voor afgelegen omgevingen volgens de PC6 Polar Class-normen. De schepen voor 264 passagiers beschikken over een overvloed aan moderne hardware en technologie die de wereldwijde inzet en mogelijkheden van het schip uitbreidt. De gasten genieten van bijna 2.750 m≤ aan dekken en lounges die gericht zijn naar de oceaan, sommige met bijna 270 graden uitzicht. Bovendien is er een 4K GSS Cineflex-camera op de mast van de Constellation Lounge gemonteerd die beelden van kilometers ver vooruit kan uitzenden op monitoren verspreid over het schip en in de gastensuites. Seabourn Pursuit en Seabourn Venture bieden, net als de rest van de schepen in de Seabourn-vloot, een overvloed aan ruimte en elegantie, acht eetervaringen met gastronomische gerechten en luxueuze accommodaties, waaronder de Panorama- en de Wintergarden-suites met twee verdiepingen.
 
 
Een bijzondere ruimte is de Bow Lounge vooraan het schip. Dit is de beschutte plek om de zeedieren te observeren, maar ook om de navigatie te volgen aan de hand van een reeks schermen die identiek zijn aan deze die de officieren gebruiken op de brug. Wil je ook de onderwaterwereld bewonderen en onder het ijs duiken, dan zijn de expeditieschepen uitgerust met twee onderzeeŽrs voor zes personen plus piloot. Die kunnen duiken verzorgen tot op een diepte van 300 meter onder de zeespiegel. Let op: deze excursies zijn niet inbegrepen in de prijs van de cruise. Afhankelijk van de vaarregio betaal je tot circa 900 USD voor een duik van circa 45 minuten. De zitjes in de subs zijn beperkt. Zorg daarom dat je tijdig jouw plaats reserveert. Tot slot vermelden we dat de schepen via SpaceXís Starlink een snellere en betrouwbaardere wifi-verbinding bieden zodat gasten hun ongelofelijke avonturen met het thuisfront kunnen delen.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy