|
|
Silversea verfijnt de culinaire ervaringen aan boord van haar nieuwe schip Silver Nova. De restaurants kregen een architecturale upgrade met bijzondere aandacht voor de verlichting, de keuze aan materialen en elegante kunstwerken. Daarnaast pakken de negen eetgelegenheden uit met nieuwe menu’s, een breder aanbod van gezonde gerechten en de S.A.L.T. Chef’s Table, een interactieve eetervaring voor maximaal 18 gasten die de smaken van de regio verkent. Volgens de luxerederij zien bereisde gasten eten en drinken als een middel om in de huid van de bestemmingen te kruipen. De kern van haar culinair aanbod is S.A.L.T. De afkorting staat voor ‘Sea and Land Taste’. Dit programma wil de gasten aan de hand van regionale gerechten, wijnen en cocktails nog dieper onderdompelen in de culinaire smaken van de bestemmingen die Silversea bezoekt. Het concept met S.A.L.T. Bar, S.A.L.T Kitchen en S.A.L.T. Lab werd succesvol gelanceerd aan boord van Silver Moon en Silver Dawn en krijgt er op Silver Nova een extra mogelijkheid bij om diep in de lokale cultuur te duiken. |
|
|
|
|
|
|
Het S.A.L.T. Lab is overdag een praktische testkeuken waar gasten samen met een chef regionale specialiteiten bereiden. Op Silver Nova verandert de ruimte ’s avonds in een showcase voor de creatieve expressie van de chef-koks. Die bereiden voor 18 gasten een zorgvuldig samengesteld menu met kleine gerechten die de lokale smaken, seizoensgebonden producten en authentieke ingrediënten benadrukken. Ze worden begeleid door wijnen en cocktails die uniek zijn voor de locatie. Op haar cruises in de Middellandse Zee gebruiken de chefs bijvoorbeeld ingrediënten als roze garnalen uit Sicilië, verse zwarte truffel, Italiaanse zwarte rijst, Zucca-ijs en geroosterde pompoenpitolie uit Slovenië. Silversea omschrijft de S.A.L.T. Chef’s Table als een bijeenkomst van gastronomen die hun passie kunnen delen en socializen met gelijkgestemde reizigers in een levendige en boeiende omgeving. Gasten betalen voor deze beleving een reservatierecht van 180 USD per persoon (inclusief wijnen en cocktail). |
|
|
|
Het toprestaurant La Dame verwent gasten op Silver Nova met een verbeterde eetervaring die het Franse culinaire erfgoed combineert met moderne innovatie. De Frans geïnspireerde menu’s hebben diepe, uitgebalanceerde smaken, aangevuld met een van de meest uitgebreide wijnkaarten op zee, voor een werkelijk luxueuze eetervaring. Gasten kunnen kiezen uit een zevengangenproeverijmenu of à la carte-opties, waaronder een selectie Calvisius Tradition Prestige-kaviaar (alleen geserveerd in La Dame), gecombineerd met een inbegrepen selectie van zeven wijnen. Om de eetervaring nog verder te verbeteren, kunnen ze ervoor opteren om het degustatiemenu te combineren met een Connoisseur’s wijnselectie of met een gloednieuwe Vintage Champagne-selectie. Voorbeelden van ‘paring’ zijn onder meer een kreeftmedaillonsalade, aangebraden sint-jakobsschelpen en gemarineerde koningskrab-timbale met Barons de Rothschild Champagne Rosé, een selectie Franse kazen met Pommery Cuvée Louise en gezouten karamelsoufflé met Château Lafaurie-Peyraguey Sauternes 2016. |
|
|
|
Het Kaiseki-restaurant voor 40 gasten neemt reizigers mee op een gastronomische reis die de tradities, esthetiek en smaken van de Japanse keuken viert. Centraal staat Washoku, de traditionele Japanse keuken die op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Om inspiratie op te doen uit authentieke Japanse smaken volgde Silversea’s Fleet Chef of Culinary Development onder begeleiding van Japanse meesters een intensief trainingsprogramma aan het Japan Culinary Institute in Shizuoka. Nieuw op het menu zijn onder meer lichte garnalenballetjes geserveerd in een soep op basis van dashi met kaviaar, een Wagyu biefstuk met gegrilde kreeftenstaart, ingesmeerd met miso en yuzu boter, jus van sojasaus, shiitake, gestoofde daikon en wakama en de gevulde groene the mille crepe cake met matchacrème. Als aanvulling kunnen gasten genieten van een exclusieve selectie sakes, Japanse whisky’s, thee of theecocktails. |
|
|
|
Ook het aanbod aan vegetarische, veganistische en plantaardige gerechten breidde uit met gediversifieerde menu’s in alle negen restaurants aan boord van Silver Nova en zal binnenkort over de hele vloot worden uitgerold. Om ervoor te zorgen dat de opties voldoen aan haar onwrikbare culinaire normen, werkte Silversea samen met de Franse sterrenchef Jean-Luc Rabanel. Die maakte wereldwijd naam met zijn fantasierijke groene keuken die hij ‘greenstronomie’ noemt. De nieuwe culinaire opties van Silversea omvatten voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Plantaardige eiwitten vervangen vlees in deze nieuwe gerechten en plantaardige melk, kaas, yoghurt en ijs vervangen alternatieven op zuivelbasis. Het uitgebreide assortiment vegetarische, veganistische en plantaardige opties omvat onder meer geroosterde bloemkoolbonbons met gestoofde edamame en witte bonen, truffelschaafsel en heldere dashibouillon, een Aziatische groentesalade met gebakken paksoi, oester- en shiitake-champignons, ingelegde daikon en edamamebonen, afgewerkt met een soja-sesamdressing en sesamchips en een veganistische chocolademousse met bananenspons gedrenkt in koffie en veganistisch vanille-ijs. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|