Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (20)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (3)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (103)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (88)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Seabourn Venture start tweede expeditieseizoen in Arctic
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
14 mei '23
 
Seabourn Venture is na haar eerste winter in Antarctica terug in Europa voor expeditiecruises in het Noordpoolgebied. Het ultra-luxe expeditieschip van Seabourn vertrok midden mei vanuit Londen voor twee reizen langs de Britse eilanden en Ierland en vaart vervolgens via de Orkney- en Shetland-eilanden naar Reykjavik. Van daaruit begint het schip aan zijn tweede seizoen in de Arctic met 14- en 15-daagse cruises naar IJsland en Groenland. Tussen juni en augustus doet het schip een aantal afgelegen bestemmingen aan zoals Scoresby Sound in Groenland, de thuisbasis van het grootste en langste fjordsysteem ter wereld en Pond Inlet (Nunavut), een Inuit-gemeenschap nabij de oostelijke toegang tot de Northwest Passage.
 
 
 
 
 
Op 27 augustus 2023 begint Seabourn Venture aan de allereerste reis van de rederij door de Northwest Passage met een 23-daags avontuur van Kangerlussuaq (Groenland) naar Nome (Alaska) inclusief hotelovernachtingen voor en na de cruise in Reykjavik en Anchorage. Het schip biedt de mogelijkheid om een van de meest beruchte en legendarische passages ter wereld te bevaren, van de Atlantische Oceaan tot de Stille Oceaan. Onderweg maken de gasten kennis met een rijke geschiedenis, een overvloed aan dieren in het wild en unieke landschappen. Via de westkust van Amerika vervolgt het expeditieschip zijn weg naar Antarctica en zal van november 2023 tot februari 2024 het Witte Continent verkennen. Gasten op zoek naar een unieke reis kunnen eind februari 2024 inschepen voor een oversteek van de Atlantische Oceaan die de Falklandeilanden, South Georgia, Tristan da Cunha en Ascension Island omvat. In maart en april van volgend jaar zal Seabourn Venture twee afvaarten maken langs de westkust van Afrika en Europa om in positie te zijn voor het poolseizoen van 2024.
 
 
Seabourn Venture werd gelanceerd in juli 2022 en verwent 264 gasten in ultra-luxe comfort. Ze verblijven in ruime en warm aangeklede suites van 38 tot bijna 100 m² aangevuld met balkons. Seabourn Venture en de toekomstige Seabourn Pursuit dragen de typische stijlkenmerken van de rederij. Toch ging Seabourn voor de aankleding van de lounges nog een stap verder en stelt met elektrische haard, knusse kussens en dierenvachten interieurs voor die perfect aansluiten bij de poolbestemmingen. Senior Business Development Manager Glenn Verelst: “We wilden het gevoel van een lodge creëren. De gasten ervaren op het schip een warm gevoel dat doet denken aan een luxueuze skivakantie.”
 
 
Het schip is speciaal gebouwd volgens de PC6 Polar Class-normen en uitgerust met de modernste hardware en technologie. Samen met een attente crew wordt het schip bemand door een 24-koppig expeditieteam van wereldklasse wiens rol het is om gasten het beste te bieden van expedities op land en op zee. Venture is uitgerust met 8 dubbele kajaks en 24 Zodiacs om elke gast tegelijk op expedities te vervoeren, evenals twee op maat gemaakte onderzeeërs, elk met een capaciteit voor zes personen en het vermogen om de natuurlijke wonderen onder de zee in luxueus comfort te verkennen. Een opvallende voorziening is de Cineflex-camera op de mast van de Constellation Lounge. Die livestreamt in hoge resolutie beelden tot op 8 km afstand. Vorige zomer kregen de gasten op die manier bijvoorbeeld in close-up livebeelden te zien van ijsberen die zich enkele kilometers van het schip bevonden.
 
 
In september krijgt Seabourn Venture het gezelschap van de Seabourn Pursuit. Het zusterschip vaart vanuit Lissabon rechtstreeks naar Miami, bezoekt de Amazone en vervolgens Antarctica. In het voorjaar van 2024 zet Seabourn Pursuit vanuit Zuid-Amerika koers naar de Stille Zuidzee en bezoekt onder meer Frans-Polynesië, het Paaseiland, Melanesië en Papua-Nieuw-Guinea op weg naar Australië. Volgende zomer zal het expeditieschip diverse afvaarten aanbieden in de Kimberley. Glenn Verelst: “We zien dat we met deze expeditieschepen en nieuwe bestemmingen een ander type klant aantrekken. Het zijn reizigers die luxe zoeken, andere regio’s willen bezoeken en een actievere reis wensen.”
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy