Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (20)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (3)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (103)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (88)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Silver Nova is een Nova manier van luxe reizen.
Geschreven door Dirk Van Duyse
25 mar '23
 
Iets goed doen is prijzenswaardig; iets nieuws doen en het goed doen definieert visie. Silver Nova, Silversea's nieuwe schip met 728 passagiers dat in augustus te water wordt gelaten, is niet alleen een voortzetting van een erfenis in luxe reizen maar vertegenwoordigt ook een gedurfde weg voorwaarts voor het merk. Nova, van "nieuw" in het Latijn, markeert een verbintenis om te innoveren en de grenzen te verleggen van scheepsbouw, duurzaamheid en het bieden van een ongeëvenaarde cruise-ervaring. Nova's verschil begint met de basisstructuur en strekt zich uit tot het stalen geraamte. Dit schip, het eerste in de nieuwe Nova Klasse, wordt het grootste en ruimste schip van de Silversea vloot, dankzij een "horizontaal" ontwerp. Deze doorbraak in lay-out betekent meer vierkante meters voor de pluchen lounges en buitengewone bars en restaurants. Deze doorbraak in lay-out betekent meer vierkante meters voor de pluchen lounges en buitengewone bars en restaurants.
 
 
 
 
 
Het verschil in ontwerp van de Silver Nova komt ook tot uiting in de suites met balkon, die enkele van de beste uitzichten bieden. Een eigentijdse esthetiek wordt gecombineerd met extra openluchtruimtes, waardoor Silversea's sterke band tussen het schip en de omgeving van de gasten ontstaat. Door het asymmetrische ontwerp beperkt Silver Nova accommodaties tot de voorkant van het schip en entertainmentruimtes tot de achterkant. De Silver Nova zal locaties hebben die over de hele lengte van het schip lopen, waardoor uitgestrekte vergezichten en lange, ononderbroken stukken ruimte mogelijk zijn. Door belangrijke structurele elementen naar de binnenkant van het schip te brengen, wordt een naadloze integratie tussen de buitenelementen en het interieur van de Silver Nova mogelijk. Glas van vloer tot plafond vormt veel van de structurele maar doorzichtige "barrières" rond de dekken, wat een onbelemmerd uitzicht betekent.
 
 
Dit eerste schip uit de Nova klasse wordt gebouwd in Duitsland bij Meyer Werft. Dankzij de verbeterde technologie zijn lawaai en trillingen van de machinekamer niet langer een probleem, waardoor ruimte ontstaat voor de plaatsing van suites en openbare ruimten. De renderings van Silver Nova's zwembad van 1.400 vierkante meter maken duidelijk dat dit een ander concept is voor een schip. Het gebied, in de vorm van een hoefijzer, heeft het grootste zwembad van de vloot. Ook op de buitendekken: een oneindige Cliff Whirlpool op dek 11 en de gloednieuwe Dusk Bar, één dek lager. The Shelter, een intieme avondbar met een maximale capaciteit van 32, gaat in première op de Silver Nova. Deze locatie op dek 3 is ideaal voor een drankje voor het diner of een slaapmutsje en geeft uit op het Atrium met aan weerszijden Atlantide en S.A.L.T. Kitchen.
 
 
De Venetian Lounge, een twee verdiepingen tellende ruimte op Nova, heeft een capaciteit van 370 gasten om naar lezingen te luisteren of optredens bij te wonen. Het S.A.L.T. Lab en de S.A.L.T. Bar zijn verplaatst van hun middenschippositie op eerdere Silversea schepen naar dek 10 voor een uitzicht dat de buitenwereld volledig in de ruimtes integreert. Ze zijn ook uitgebreid met meer vierkante meters. Vijf dekken aan restaurants, bars en entertainment ruimtes zullen een levendig centrum creëren op de Silver Nova. Tien bars en lounges en acht verschillende eetgelegenheden zorgen voor een overvloed aan keuze. Deze gelegenheden zijn verspreid over het schip, waardoor de sociale contacten gemakkelijker verlopen in een meer open plattegrond. Favorieten zoals Atlantide, La Dame en S.A.L.T. Kitchen zijn terug, samen met nieuwe concepten, waaronder de Marquee. Deze lichte ruimte op dek 10 verenigt de bestaande Grill en Spaccanapoli authentieke pizzeria in één informele maar elegante eetgelegenheid.
 
 
Aan boord van Silver Nova zullen 13 suitecategorieën en 364 suites te vinden zijn. Bij het ontwerpen van het interieur heeft het in Genua, Italië gevestigde bedrijf GEM Design gestreefd naar hoogwaardige, residentiële accenten, waaronder decoratieve verlichting, geribbelde spiegels en pluche meubilair. Het concept wordt omschreven als "gefluisterde luxe". Het kroonjuweel van alle Silversea-suites op zee zijn de Otium Suites, een nieuwe categorie met opvallende "muren van ramen" die een uitzicht van 270 graden bieden. Ook hier is het het ontwerp van het schip dat deze unieke ruimte in de achterste stuurboordhoek aan de achterkant van het schip mogelijk maakt. Gasten in Otium Suites, van 1.324 vierkante meter, worden getrakteerd op eersteklas voorzieningen en een grote woonkamer.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy