Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (6)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (12)
Silversea Cruises (25)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (95)
Expeditiecruises (9)
Havens - aanlegplaatsen (74)
Nieuwe Schepen (62)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Viva Cruises neemt Viva Two officieel in de vaart
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
26 mar '23
 
Viva Cruises verwelkomt op 1 april de eerste betalende gasten op de Viva Two. Het tweede nieuwbouwschip van de riviercruisespecialist vaart op haar inaugurale reis van Frankfurt naar Passau en zal daarna het hele jaar door op de Donau cruisen. Op de doopplechtigheid in Düsseldorf kondigde de maatschappij aan dat de Viva One en Viva Two er volgend jaar een zus bij krijgen. Viva Three komt in september 2024 in de vaart en zal quasi identiek zijn aan de Viva Two. De routes van het nieuwe schip worden binnenkort aangekondigd.
 
 
 
 
 
Viva Cruises is een dochter van de Zwitserse scheepvaartgroep Scylla AG. Ze werd in 2018 opgericht om de momenten op te vullen waarop de Scylla-schepen niet werden verhuurd aan grote Europese en Amerikaanse touroperators. Het product was een schot in de roos en al snel werden eerst de Viva Tiara en vervolgens Viva Moments het hele jaar ingezet door Viva Cruises. In 2022 werd de eigen vloot uitgebreid met het nieuwbouwschip Viva One en zopas kwam daar de Viva Two bij. De Viva One onderscheidde zich van de traditionele riviercruiseschepen door haar moderne, ongedwongen sfeer. Viva Two is een verdere evolutie van dit concept waarbij de indeling van de openbare ruimtes werd aangepast. Door binnenmuren weg te halen wordt een opvallende ruimte gecreëerd waarbij de bar, de lounge en het hoofdrestaurant naadloos in elkaar overvloeien. De moderne inrichting en panoramische ramen zorgen er bovendien voor dat het schip veel breder en langer oogt dan andere Rijnschepen.
 
 
Voor COO Andrea Kruse is het open concept met panoramische glazen en extra lichtinval een van de grote troeven van het schip. Daarnaast is de Viva Two het eerste schip van de maatschappij dat over drie restaurants beschikt. Behalve het hoofdrestaurant Riverside en de Bistro wordt met Moments een derde restaurant aan het aanbod toegevoegd. Tevens worden twee eetgelegenheden eigenlijk specialiteitenrestaurants. Viva’s Bistro serveert vis en zeevruchten, terwijl Moments een mediterrane keuken voorstelt. Zij vullen het hoofdrestaurant aan waar internationale gerechten op de kaart staan. Tafelen in de twee specialiteitenrestaurants gebeurt op reservatie, maar is wel in de prijs van de cruise inbegrepen. Bovendien zien de hotelmanager en zijn team erop toe dat elke gast de mogelijkheid krijgt om minstens één keer in deze eetgelegenheden te dineren. Ten derde bevatten de suites de grootste French Balconies binnen de vloot. Met al deze ingrepen mikt Viva Cruises op een verjonging van haar publiek.
 
 
Viva Cruises heeft in vijf jaar tijd haar plaats opgeëist als riviercruisespecialist op de Europese waterwegen. Haar moderne vloot vaart het hele jaar door op de Rijn, Donau, Main, Moezel, Seine, Rhône en aan de Oostzeekust. Ook in België is de maatschappij op korte tijd een begrip geworden. Daar wil Viva Cruises op inspelen door cruises te organiseren vanuit Antwerpen. Na een eerste experiment in 2022 waren dit jaar drie viernachtencruises aangekondigd richting Rotterdam, Amsterdam en Düsseldorf. Die waren in amper enkele dagen uitverkocht. Volgens Viva Cruises zijn deze afvaarten prijs-kwaliteit een perfect alternatief voor een citytrip met hotelverblijf. Voor 2024 staan in mei en september alvast twee weekcruises van/tot Antwerpen gepland en wordt gewerkt aan nog meer inscheepmogelijkheden voor de Belgische markt.
 
 
Onder het bedrijfsmotto ‘Enjoy the Moment’ maken gasten aan boord van de Viva-schepen kennis met een ongedwongen levensstijl en aangename vakantiemomenten op het water. Daarbij genieten ze van het Viva all-inclusive aanbod, waarin een uitgebreid ontbijtbuffet, de lunch en het diner in alle restaurants, wifi, fooien en ook de hele dag lang alle dranken van de barkaart en een altijd gevulde minibar in de kajuiten zijn inbegrepen. Alleen wellnessbehandelingen en excursies moeten extra worden betaald.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy