Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (19)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (1)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (8)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (101)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (87)
Nieuwe Schepen (72)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
AmaWaterways lanceert cruises op de Magdalena River in Colombia
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
5 mar '23
 
AmaWaterways lanceert in maart 2024 als eerste luxerederij riviercruises op de Rio Magdalena in Colombia. De Magdalena is de belangrijkste rivier van het Latijns-Amerikaanse land. De ruim 1.500 lange waterloop ontspringt in de Andes en mondt bij Barranquilla uit in de Caraïbische Zee. ze was lang de enige transportverbinding tussen Bogota en de Caraïbische zeehaven Cartagena. 85 procent van het economische leven van het land situeert zich rond deze waterloop. En daar hoort uiteraard ook de cacao en koffie bij. Het land is een van de grootste koffieproducenten ter wereld en staat bekend om zijn productie van hoogwaardige arabica-bonen. De inheemse koffie zal bij AmaWaterways op de excursies en aan boord dan ook niet ontbreken.
 
 
 
 
 
De cruises worden uitgevoerd door de AmaMagdalena en AmaMelodia, twee intieme schepen die momenteel in aanbouw zijn in Colombia. Ze worden 68 meter lang en zullen 60 gasten ontvangen in kajuiten en suites van 22 tot 47 m² met zowel een Frans balkon als dubbele ramen en veranda voor weidse uitzichten over de Rio Magdalena. De vaartuigen zullen alle voorzieningen aanbieden waar de AmaWaterways-klanten mee vertrouwd zijn van een zwembad op het zonnedek over een fitness- en wellnessruimte tot een restaurant dat regionaal geïnspireerde Latijns-Amerikaanse gerechten en westerse favorieten serveert. Gasten kunnen met de Chef’s Table ook intiem dineren met specialiteiten in de buitenlucht en worden bediend door 30 bemanningsleden aangevuld met lokale gidsen. De schepen zijn ontworpen door AmaWaterways in samenwerking met lokale architecten. Ze zullen dan ook de sfeer van het land uitstralen.
 
 
Colombia kent een indrukwekkende fauna en flora met meer dan 150 soorten zoogdieren, meer dan 600 vogelsoorten, bijna 200 soorten reptielen en amfibieën en meer dan 120 vissoorten. Ze behoort dan ook tot de landen met de grootste biodiversiteit in de wereld. De kans is groot dat je tijdens een riviercruise kaaimannen, leguanen, pelikanen, apen, zeekoeien en schildpadden kan waarnemen. Er leven zelfs nijlpaarden in de rivier. Die werden ooit ingevoerd door de beruchte drugbaron Pablo Escobar. De dieren zijn na zijn dood uit zijn privédierentuin ontsnapt en hebben zich in de natuur voortgeplant. Volgens AmaWaterways is de veiligheidssituatie in Colombia de afgelopen jaren sterk verbeterd en is een riviercruise op de Rio Magdalena absoluut veilig.
 
 
‘Wonders of Colombia’ vaart het schip van Cartagena via Gambote, Palenque, Calamar, Santa Barbara de Pinto, Mompox, El Banco, Magangue en Nueva Venicia naar Barranquilla. De eerste afvaart is gepland op 30 april 2024. Een week later vindt de eerste weekcruise ‘Magic of Colombia’ plaats. Op deze riviercruise vaart het schip van Barranquilla terug naar Cartagena. Onderweg staan meer dan twintig excursies op het programma met historische wandeltochten, bezoeken aan Unesco-erfgoedsites, vogelobservaties, muzikale optredens, koffie-, chocolade- en rumdegustaties alsook een diner aan land. Verder genieten de gasten van een carnavalsviering in Barranquilla die na Rio wordt beschouwd als de tweede carnavalsstad van Zuid-Amerika en ook de geboorteplaats is van zangeres Shakira. De cruises zullen het hele jaar plaatsvinden, met uitzondering van enkele weken waarin de schepen een onderhoudsbeurt krijgen.
 
 
AmaWaterways biedt verder de mogelijkheid om de riviercruise op de Magdalena uit te breiden met een landtour. Als prétours stelt de rederij een driedaags bezoek voor aan Medellin die ook wel de stad van kunstenaar Fernando Botero wordt genoemd en een tweedaagse citytrip aan Cartagena die met haar vrolijke cultuur en eeuwenoude panden tot de mooiste steden van Colombia behoort. De twee bestemmingen zijn te combineren tot een vijfdaags landpakket. Na de cruise kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een driedaagse tour naar Panama City die met Casco Viejo het oude stadsgedeelte combineert het een hippe Scyscraper Center met een indrukwekkende skyline. Uiteraard ontbreekt ook een bezoek aan het Panamakanaal en de sluizencomplexen niet.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy