Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (19)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (1)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (8)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (101)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (87)
Nieuwe Schepen (72)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Crystal Cruises maakt zich klaar voor nieuwe start
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
19 feb '23
 
Crystal Cruises opent deze week de verkoop voor het eerste jaar van de Crystal Serenity en Crystal Symphony. De twee vertrouwde luxeschepen komen respectievelijk op 31 juli en 1 september terug in de vaart. In de aanloop tot de heropstart, worden de schepen in Italië verbouwd. Daarbij worden vooral de kajuiten en suites aangepakt. De nieuwe eigenaar A&K Travel Group vermindert de passagierscapaciteit op beide schepen met ruim een kwart. Gasten zullen worden verwend met nog ruimere suites dan voorheen. De nieuwe slagzin luidt dan ook ‘Crystal: Exceptional at Sea’.
 
 
Crystal Serenity komt als eerste schip op 31 juli in Marseille in de vaart met een twaalfdaagse cruise richting Lissabon. Het schip volgt daarna de Atlantische kusten en zal in augustus nog even in Noord-Europa varen vooraleer het op 8 september vanuit Reykjavik de oceaan oversteekt naar Quebec. Serenity volgt daarna de Amerikaanse oostkust via New York naar Miami en de Caraïben. Begin volgend jaar staat een wereldcruise gepland. Tijdens de zomer 2024 toert het schip in Alaska. De eerste afvaart van de Crystal Symphony wordt op 1 september een weekcruise van Piraeus (Athene) naar Istanbul. Het schip vaart tot eind september in de Middellandse Zee. Het richt daarna de steven op het Midden-Oosten, India, het Verre Oosten en Australië/Nieuw-Zeeland. In maart 2024 keert de Crystal Symphony vanuit Mumbai terug naar Athene.
 
 
Crystal was gekend om haar kwaliteit, dienstverlening en ruime schepen. De nieuwe eigenaar wil het ruimtegevoel nog uitbreiden door het aantal passagiers op beide schepen te verminderen. De capaciteit van de Crystal Serenity wordt met 24 procent teruggebracht van 980 naar 740 gasten. Op de Crystal Symphony kunnen straks nog 606 in plaats van 848 gasten inschepen. Dat is een daling met 28 procent. Deze beslissing laat de rederij toe het aantal suites te verruimen. Beide schepen bevinden zich momenteel op de Fincantieri-werf in Monfalcone nabij Triëst waar de verbouwingswerken gebeuren. In sommige gevallen worden drie kajuiten omgevormd tot twee suites en twee tot zelfs drie hutten samengevoegd tot een ruime elegante suite. Daarnaast zullen beide schepen beschikken over kamers voor alleenreizenden. Alle accommodaties worden voorzien van nieuwe meubels en wandbekleding. Een aanzienlijk deel wordt aangekleed met Italiaans marmer en fijn katoenen beddengoed.
 
 
De schepen zullen acht types van kajuiten hebben die Crystal opsplitst in ‘guest rooms’ en ‘suites’. Net als bij de originele Crystal Cruises, vormt de Crystal Penthouse Suite de topcategorie met uitgestrekte woonruimtes tot bijna 80 m² en tot 10 m² aan balkon. Op beide schepen zullen het uitzicht en de kleuren van de suites verschillen. Crystal breidt ook de butlerservice uit naar alle hutten. Wel zullen de gasten in de standaardhutten niet over dezelfde diensten kunnen beschikken. Zo is er voor hen bijvoorbeeld geen afternoon tea-service. Crystal spreekt hier van een ‘junior butlerservice’. Die zal ook beschikbaar zijn in de eenpersoonshutten met een oppervlakte van 20 m².
 
 
Crystal zal een gastronomie voorstellen beïnvloed door pioniers in de wereldwijde foodscene, met keuze uit maar liefst 11 verschillende eetgelegenheden en open zitplaatsen zodat de gasten kunnen kiezen wat ze willen op een tijdstip dat hen uitkomt. Of dat nu een laat ontbijt is, een zesgangenlunch met wijnarrangement of een diner in het exclusieve Osteria d'Ovidio. De naam van het toprestaurant verwijst naar Manfredi Lefebvre d’Ovidio, de oprichter en voormalige topman van Silversea Cruises, vandaag medevoorzitter van Abercrombie & Kent, de nieuwe eigenaar van Crystal. Reizigers die straks meevaren zullen ook heel wat vertrouwde namen herkennen zoals de Palm Court, The Bistro, de Galaxy Lounge, Hollywood Theatre of Connoisseur Club. Ook zullen ze heel wat bekende gezichten terugzien. Diverse kapiteins, hotel managers, cruise directors net als flink wat bemanningsleden stappen de volgende maanden weer aan boord. Voorzitter van de ‘nieuwe’ rederij is Jack Anderson, een veteraan in de cruisewereld die zes jaar voor de voormalige Crystal-eigenaars werkte, maar daarnaast strepen heeft verdiend bij Seabourn, Holland America Line en Windstar Cruises.
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy