Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (20)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (3)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (103)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (88)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
SH Diana vervolledigt de vloot van Swan Hellenic
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
29 jan '23
 
Helsinki Shipyard heeft de SH Diana, het nieuwste en grootste schip van Swan Hellenic te water gelaten. Het ligt daarmee comfortabel op schema om dit voorjaar de eerste gasten te ontvangen. SH Diana komt op 15 april in de Middellandse Zee in de vaart en vindt daarna haar weg langs de West-Europese kusten naar Noord-Europa. Na de SH Minerva en SH Vega is dit het derde en laatste expeditieschip dat Swan Hellenic heeft besteld. Volgens Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic bouwt het ijsversterkte Polar Class PC6-schip met haar ultramoderne scheepstechnologie en aandacht voor duurzaamheid voort op de uitstekende voorzieningen van haar zusterschepen.
 
 
 
 
 
Het derde vijfsterrenschip van Swan Hellenic is iets groter dan haar twee zusterschepen. SH Diana is 125 meter lang en biedt plaats aan 192 gasten, verdeeld over 85 hutten en 11 suites. Ze worden bediend door 141 bemanningsleden. 80 procent van de accommodatie beschikt over een eigen balkon. De hutten zijn volgens Swan Hellenic een comfortabele thuis ver van huis. De suites beschikken zelfs over een open haard met vlammeneffect. Alle hutten en suites bieden een panoramisch uitzicht op zee en zijn aangekleed met originele kunstwerken, zachte banken, premium pocketveringmatrassen, en-suite badkamers met glas afgesloten regendouches en handdoeken, badjassen en lakens van Egyptisch katoen, een kussenmenu voor hoofd- en nekcomfort, een grote flatscreen-tv, een espressomachine met premium Illy-koffie, theefaciliteiten met de beste Kusmi-theesoorten en een minibar met versnaperingen.
 
 
De SH Diana beschikt over drie restaurants: het Swan Restaurant, de Club Lounge en de Pool Bar & Grill, meerdere observatiepunten en openbare ruimtes, een sauna met zeezicht, een bibliotheek en een science lab. In de Observation Lounge houden poolexperten spreekbeurten en delen gastsprekers hun wetenschappelijke, geografische en historische kennis van de afgelegen gebieden met de passagiers. Gasten kunnen op de uitgestrekte buitendekken alfresco dineren, bij een drink het uitzicht bewonderen of een duik maken in het verwarmde zwembad. Een 12-koppig expeditieteam staat in voor de excursies. Hun uitrusting omvat onder meer 15 Zodiacs en 8 kajaks.
 
 
SH Diana komt op 15 april in Palermo in de vaart. De inaugural cruise wordt een reis van tien nachten richting Lissabon. Vanuit de Portugese hoofdstad vaart het schip vervolgens via de Atlantische kusten naar Amsterdam. Op deze reis zal de SH Diana trouwens op 3 mei in Zeebrugge afmeren. Vanuit Amsterdam begint de nieuwe aanwinst haar expeditietroeven uit te spelen met reizen langs de Noorse kusten en vervolgens naar Longyearbyen op Spitsbergen. Op deze afvaarten staan niet alleen de klassieke bestemmingen op het programma, maar ook een aantal fjorden en havens die minder worden bezocht. We denken aan de Storfjorden, Glomfjord, Skarsvåg en Bear Island of Bjørnøya, de grootste vogelrots in de Barentszzee waar duizenden zeevogels broeden. Alleen Zodiacs kunnen langs de rotskolommen, zeegrotten en tunnels varen.
 
 
Van juni tot begin augustus staat het hoge Noorden op het programma met cruises rond Spitsbergen en tussen Longyearbyen en de meest noordelijke havens van Noorwegen. Deze cruises tonen gasten de mooiste gletsjers van Svalbard en laten hen toe ijsberen, zeehonden, walrussen, walvissen en poolvossen in hun natuurlijke habitat te observeren. In de nazomer zakt de SH Diana af naar warmere oorden in de Middellandse Zee en spendeert het najaar in de Indische Oceaan en langs de Afrikaanse oostkust met de Seychellen, Kenya, Madagaskar, Mozambique en Zuid-Afrika. In november en december vaart het expeditieschip vanuit Kaapstad via de South Orkney Islands en South Georgia naar Ushuaia voor haar winterseizoen in Antarctica.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy