Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (19)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (1)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (8)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (101)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (87)
Nieuwe Schepen (72)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Silversea Cruises vaart naar meer dan 900 bestemmingen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
1 jan '23
 
Geen enkele rederij bezoekt meer bestemmingen dan Silversea Cruises. Haar reiscollectie 2024-2025 omvat maar liefst 341 nieuwe afvaarten naar 695 bestemmingen in 120 landen. Dit brengt het totale aantal havens in Silversea's portfolio op meer dan 900. Het uitgebreide aanbod is het grootste in de geschiedenis van de cruisemaatschappij, met meer opties voor gasten dankzij een capaciteitstoename van 56 procent tegen 2024 in vergelijking met 2020. Na het onlangs gelanceerde expeditieschip Silver Endeavour komen daar in 2024 en 2025 respectievelijk de Silver Nova en Silver Ray bij. Dit laat de ultraluxe rederij toe alle uithoeken van de wereld te verkennen en de reislust van de vakantiegangers te inspireren met een ongekende verscheidenheid aan reisroutes.
 
 
 
 
 
De reiscollectie voor 2024 en 2025 weerspiegelt volgens de Silversea-directie het verlangen van de gasten naar nieuwe en unieke ervaringen op de meest iconische en afgelegen locaties over de hele wereld. De afvaarten dompelen hen diep onder in elke bestemming, waardoor zelfs de meest ervaren reizigers minder bezochte plekken ontdekken of zich buiten het seizoen kunnen wagen om de wereld vanuit een nieuw perspectief te herontdekken. Zo bezoeken zes schepen 23 landen in Afrika en de Indische Oceaan, inclusief nieuwe expedities in Zuid-Afrika en vaarroutes langs de Oost-Afrikaanse kusten. Die laten gasten onder meer de fascinerende kustvisserijcultuur van de semi-nomadische Vezo-bevolking ontdekken, de rijke biodiversiteit van het Kirindy Forest Reserve te bewonderen of de ruÔnes van Kilwa Kisiwani in Tanzania verkennen. In de Stille Zuidzee staan 59 bestemmingen op het vaarschema met nieuwe afvaarten die HawaÔ en Frans-PolynesiŽ onder de aandacht brengen, inclusief verborgen juweeltjes zoals Fakarava en expeditiereizen die de culturen en afgelegen kusten van MelanesiŽ, MicronesiŽ en Paaseiland verkennen.
 
 
Dichter bij huis lopen de schepen 105 bestemmingen in Noord-Europa aan, van de meest iconische steden aan de Oostzee tot de ongerepte fjorden van Noorwegen en de idyllische landschappen van de Britse Eilanden. Ontdek Noorwegen ook in de herfst, vaar rond IJsland of maak kennis met de pittoreske stadjes, historische bezienswaardigheden en oogsttradities langs de Atlantische kusten. In de Middellandse Zee verlengt Silversea haar seizoen van maart tot december 2024. Het innovatieve culinaire programma S.A.L.T. (Sea and Land Taste) verrijkt op de nieuwste schepen bovendien de mediterrane ervaring met gerechten die de bestemmingen weerspiegelen.
 
 
Meer schepen betekent ook een groter aanbod in Alaska en meer tijd in de havens. Nieuwe uitgebreide reizen van 10 en 11 dagen bieden langere verblijven in Juneau om een van de grootste wildernisgebieden in de Verenigde Staten en de iconische Mendenhall-gletsjer te ontdekken. Aan de Amerikaanse oostkust stelt Silversea langere routes naar Canada en New England voor. Die brengen de zomerfestivals, rijke koloniale en maritieme geschiedenis, winderige kustlijnen en schilderachtige bergtoppen van het Acadia National Park onder de aandacht. Naargelang de routes overnachten de gasten in Quebec of Boston, ontdekken de zelden bezochte őles de la Madeleine of bezoeken Saint John (New Brunswick) met zijn spectaculaire Reversing Falls. In het Arctisch gebied reist Silversea naar de gletsjers en bevroren toendra's van de Noorse Svalbard-archipel, een toevluchtsoord voor ijsberen. Langere expedities bezoeken IJsland, Groenland en Arctisch Canada en bieden de kans om de authentieke Inuit-cultuur te ervaren en een overvloed aan dieren in het wild te spotten. Andere hoogtepunten zijn een 24-daagse oversteek van de legendarische Northwest Passage en een 18-daagse expeditie door het wilde Alaska.
 
 
Er zijn maar weinig avonturen die zo tot de verbeelding spreken als een expeditie naar het Witte Continent en de afgelegen eilanden van de Zuidelijke Oceaan, van het Antarctisch Schiereiland en de South Shetland Islands tot South Georgia en de Falklands. Zesdaagse Antarctica Bridge-opties stellen gasten in staat om de Drake Passage over te slaan en rechtstreeks naar Antarctica te vliegen. Reizen naar het Antarctisch Schiereiland van 10 en 12 dagen bieden de kans om de iconische Kaap Hoorn te bevaren vanuit Puerto Williams in Chili. Langere cruises doen eveneens Zuid-Georgia en de Falklandeilanden aan. Aan de andere uiteindes van de wereld belooft Silversea in 2024 haar grootste programma ooit in AustraliŽ en Nieuw-Zeeland en een uitgebreide reeks reizen in AziŽ en Zuid-Amerika, waaronder het debuut van Silver Ray in het land van de Inca, de Amazone en de tango. Het CaraÔbisch gebied, Midden-Amerika en 52 expedities aan boord van Silver Origin in de Galapagos completeren het indrukwekkende aanbod.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy