Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (5)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (11)
Silversea Cruises (24)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (11)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (94)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (67)
Nieuwe Schepen (58)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Ha Long Bay: een van de meest schilderachtige landschappen op aarde
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
25 dec '22
 
Een cruise of rondreis in Vietnam is niet compleet zonder een bezoek aan Ha Long Bay. Deze baai in de Golf van Tonkin op 150 km van Hanoi is sinds 1994 door Unesco erkend als werelderfgoed. Ze dankt deze erkenning als Natuur Wereldwonder aan haar adembenemende landschap bezaaid met indrukwekkende rotsformaties, talloze eilandjes en evenveel legendes. Het gebied strekt zich uit over een oppervlakte van 1.553 km˛ en ligt bezaaid met maar liefst 1.969 eilanden. Ha Long Bay wordt niet alleen aangedaan door de rederijen die zeecruises voorstellen in dit deel van de wereld, maar staat ook op het programma van de riviercruiserederijen op de Mekong. Reken alvast op minstens twee dagen om Ha Long Bay in combinatie met Hanoi te verkennen en te ontdekken waarom deze baai het meest gefotografeerde landschap van Vietnam is.
 
 
 
 
 
Een onderscheidend kenmerk van Ha Long Bay is het overvloedige grottenstelsel. Het water heeft de meeste eilanden uitgehold en in de loop van miljoenen jaren deze kleurrijke grotten met fraaie druipsteenformaties gevormd. Een van de mooiste is Dong Thieng Cung (Hemelse paleisgrot) op het eiland Dau Go die wordt omschreven als een echt natuurwonder. De Vietnamezen hebben aan de meeste grotten mythes verbonden en de formaties en kamers namen gegeven. Een andere grot is Hospital Cave op Cat Ba. Die werd in het begin van de jaren ’60 omgebouwd tot schuilplaats voor de leiders van de Vietcong en was tot 1975 in gebruik als ziekenhuis. Ze omvat 17 kamers waaronder een operatiekamer, bioscoop en zelfs een klein zwembad.
 
 
Wetenschappers hebben aangetoond dat Ha Long tussen 3.000 en 18.000 jaar geleden werd bewoond door drie opeenvolgende culturen. Wie met de locals wil kennismaken, kan drijvende markten en dorpen zoals Ba Hang, Cua Van, Cong Dam en Vung Vieng bezoeken waar kinderen roeien naar school, mannen vissen voor de kost en vrouwen koken en hun waren verkopen. Neem een watertaxi en lunch in een van de vele drijvende visrestaurants in de baai of bezoek een parelkwekerij en leer hoe parels in oesters worden geplaatst en vervolgens weer in het water worden gelaten.
 
 
Ha Long Bay biedt heel wat recreatiemogelijkheden. Sommige rederijen organiseren er zelfs een barbecue op het strand. Vooral Cat Ba heeft aantrekkelijke stranden. Het grootste eiland van de baai huisvest ook een nationaal park waar je kan wandelen, fietsen of scooteren. Onderweg maak je kennis met de jungle en spot je uiteenlopende dieren. In het Cat Ba Nationaal Park leven bijna 300 diersoorten. Daarnaast vind je er ruim 800 verschillende bomen en planten. Een van de bekendste uitzichtpunten van het eiland is Cannon Fort, in 1942 door de Japanners gebouwd als een marine-verdedigingsfort en later nog door de Franse en Vietnamese troepen gebruikt.
 
 
Cruiserederijen verblijven meestal twee dagen in Hanoi en Ha Long Bay. Ze stellen vanuit de hoofdstad van Vietnam dagtours voor door de smaragdgroene baai. Stap aan boord van een traditionele houten sampan en geniet van het adembenemende uitzicht terwijl je door de baai vaart. Naargelang het programma zal je van het prachtige landschap genieten, drijvende dorpen bezoeken of grotten ontdekken. Sommige maatschappijen breiden het bezoek uit met een opvoering van drakendansen of een geanimeerd diner. Ook de zonsondergangen zijn spectaculair tussen de eilanden. Wie het exclusiever zoekt, kan Ha Long Bay ook vanuit de lucht bewonderen. Diverse operatoren organiseren vluchten, helikoptertours of excursies met een luchtballon zodat je het geheel vanuit vogelperspectief kan aanschouwen.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy