Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (5)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (11)
Silversea Cruises (24)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (11)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (94)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (67)
Nieuwe Schepen (58)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Explora II vaart naar de Middellandse Zee, Afrika en de Indische Oceaan
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
18 dec '22
 
Explora Journeys heeft de eerste vaarschema’s van de Explora II gepubliceerd. Het zusterschip van de Explora I komt in augustus 2024 in de vaart en zal gasten de mogelijkheid bieden nieuwe bestemmingen te ontdekken. Het tweede schip van het luxemerk van de MSC Group brengt haar eerste maanden door in de Middellandse Zee en vaart vervolgens via het Suezkanaal naar de Rode Zee, de Perzische Golf, de Indische Oceaan en Afrika. Het eerste seizoen is vanaf heden te boeken.
 
 
 
 
 
Het inaugurele seizoen van Explora II omvat avonturen in de Middellandse Zee, het Midden-Oosten, India, de Indische Oceaan en Afrika. Het schip zal tussen augustus 2024 en april 2025 zo’n 25 cruises en 14 lange reizen aanbieden met bezoeken aan 82 havens in 26 landen. Tijdens het oversteken van de Middellande Zee loopt Explora II onder meer Italië, Spanje, Griekenland en hun eilanden, Cyprus, Israël en Kroatië aan. Eind oktober 2024 vaart het schip vanuit Athene via het Suezkanaal naar Dubai. Deze ‘Extended Journey’ van 31 dagen kan worden opgesplitst in drie deelsegmenten. Wie de Rode Zee wil verkennen kan vanuit Jeddah deelnemen aan een tiendaagse reis met telkens twee dagen in Aqaba (Petra), Safaga (Luxor en Karnak), Al Wajh (AlUla) en Jeddah.
 
 
Na de Perzische Golf vervolgt Explora II in december 2024 vanuit Dubai via Qatar (met overnachting) en Oman haar weg naar India met bezoeken aan Goa, Kochi (met overnachting) en Mumbai. Het schip keert daarna op zijn stappen terug om de jaarwissel te vieren in de Verenigde Arabische Emiraten en pendelt in januari 2025 terug naar India. De volgende etappe is Afrika met een herpositioneringscruise vanuit Mumbai via de Malediven en de Seychellen naar Tanzania (Zanzibar) en Kenia (Mombasa). Nog meer exotische bestemmingen volgen in februari 2025 wanneer Explora II haar reis vanuit Kenia verderzet naar Madagaskar, Mauritius en Réunion voor dat de gasten ontschepen in Durban. Het winterseizoen eindigt in Zuid-Afrika, waarna het schip via Kenia en de Rode Zee terugvaart naar Europa.
 
 
Opvallend in alle vaarschema’s zijn de meerdaagse bezoeken. Explora II stelt de gasten een langzamer reistempo voor met onconventionele aankomst- en vertrektijden en de mogelijkheid om meer tijd op elke bestemming door te brengen met overnachtingen in de haven. “Op elke aanloop krijgen gasten de kans om de lokale natuur en cultuur te ontdekken door middel van exclusieve activiteiten, terwijl ze exotische bucketlist-bestemmingen verkennen en zich verdiepen in de locaties door middel van duurzame en op maat gemaakte ervaringen. Alle vaarschema’s zijn ontworpen voor de veeleisende reiziger die langer wil blijven, later wil vertrekken en dieper wil reizen”, aldus de rederij.
 
 
“Dit is een nieuw hoofdstuk voor het merk en we zijn enorm trots om Explora II en deze nieuwe routes te onthullen”, aldus Michael Ungerer, CEO van Explora Journeys. “Ons portfolio van bestemmingen wordt voortdurend uitgebreid en we kijken ernaar uit om gasten aan boord van onze schepen te verwelkomen om te genieten van unieke ervaringen in ongelooflijke landen waar ze in staat zullen zijn zichzelf opnieuw te vinden, terwijl ze in contact komen met de mensen die ze ontmoeten, de omgeving en de lokale gemeenschappen.” Net als op Explora I die op 17 juli 2023 in Southampton in de vaart komt, zullen de gasten op Explora II verblijven in zorgvuldig samengestelde ‘Homes at Sea’, ontworpen om de zintuigen te stimuleren en de verbinding met de oceaan te versterken.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy