Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (5)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (11)
Silversea Cruises (24)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (11)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (94)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (67)
Nieuwe Schepen (58)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Japan staat als cruisebestemming weer op de kaart
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
11 dec '22
 
Na een onderbreking van tweënhalf jaar varen vanaf februari 2023 opnieuw internationale cruiseschepen naar Japan. De regering in Japan liet in november weten dat ze klaar was om weer cruiseschepen te ontvangen. Diverse rederijen hebben daarop de terugkeer naar Japan aangekondigd. Ze spelen op die manier in op de vraag van veel reizigers om na de Covid-pandemie opnieuw langere cruises te plannen en verre bestemmingen te bezoeken. Japan is bovendien een zeer veelzijdige bestemming waar oude tempels en culturen doordrengd van traditie zich vermengen met torenhoge wolkenkrabbers en bruisende steden. We zetten enkele rederijen op een rij.
 
 
 
 
 
Holland America Line kondigde als eerste de terugkeer naar Japan aan. De Westerdam die rond de jaarwissel Australië en Nieuw-Zeeland bezoekt, stelt vanaf 3 februari 2023 retourreizen van 11 tot 14 dagen voor vanuit Yokohama en Singapore alsook tussen deze twee bestemmingen. Holland America Line biedt vijf verschillende routes aan, waaronder ‘Indonesian Discovery’, ‘Japan, Taiwan & The Philippines’, ‘Japan Explorer’, ‘Japan Discovery’ en ‘Southern Japan’. Op deze vaarschema’s zijn overnachtingen gepland in Singapore, Kobe, Osaka en Phuket. Het seizoen wordt op 24 april afgesloten met een 14-daagse ‘North Pacific Crossing’ van Yokohama naar Seattle. Die wordt de thuishaven van de Westerdam voor het seizoen in Alaska.
 
 
Oceania programmeert onder in maart diverse cruises die Japan bezoeken. De Nautica vertrekt op 11 maart 2023 vanuit Taipei naar Tokio op een twaalfdaagse reis die bijna uitsluitend gewijd is aan Japan. Op het vaarschema staan acht havens in het land van de rijzende zon en een overnight in Yokohama (Tokyo) op het eind van de cruise. Bovendien hebben gasten de mogelijkheid om de reis te verlengen met één tot drie dagen op hotel inclusief een excursieprogramma vanuit de Japanse hoofdstad. Op 23 maart en 2 en 12 april volgen nog drie tiendaagse bestemmingsgerichte vaarschema’s die starten en eindigen in Tokyo. Nog meer Japan is er vanaf juni wanneer de Insignia deze bestemming opneemt in haar vaarschema. Volgens Business Development Manager Benelux Christine van Leeuwen is Japan al altijd een geliefde bestemming bij de Oceania-klanten. Dicht bij de afvaart zijn de vluchten meestal duur. Daarom boeken veel klanten nu al hun cruise voor 2024 of 2025.
 
 
Bij Hapag-Lloyd Cruises verzorgt de Europa 2 op 10 maart 2023 een nieuwe route van Hongkong naar Tokyo. Deze 18-daagse reis begint met een bezoek aan Okinawa, waarna het schip behalve Zuid-Korea onder meer Nagasaki, Osaka (met overnachting) en Shimizu in Japan bezoekt vooraleer te eindigen in de Japanse hoofdstad waar nog een tweedaagse overnachting is gepland. De daaropvolgende cruise op 23 maart begint met een overnachting in Tokyo. De Europa 2 overnacht verder in Kobe en bezoekt Beppu, Hiroshima en Fukuoka en vaart vervolgens via Zuid-Korea naar Taipei in Taiwan. Met het seizoen van de kersenbloesems laten beide afvaarten volgens Hapag-Lloyd Cruises Japan vanuit een speciale invalshoek ontdekken.
 
 
Scenic vaart dit jaar voor het eerst naar Japan en spreekt van een uitstekende respons. De Scenic Eclipse verzorgt uiteenlopende routes die de diverse kanten van het land laten zien, van een expeditiereis naar de vulkanische eilanden van de Pacific Ring of Fire tot culturele reizen langs de oost- en westkust van Japan. Volgens de rederij is een cruise de beste manier om het land te ontdekken. Dat dankt Japan aan zijn lange kustlijnen, goed uitgeruste havens en 25 Unesco-sites die vanaf de kust zijn te bereiken. Ook de excursies zijn heel verscheiden van een ontdekking aan de Gouden Tempel van Kyoto en een bezoek aan het Vredesmemoriaal in Hiroshima tot wandelen op de Mount Esan-vulkaan en een rondleiding in de zilvermijnen van Sado Island. Ook Princess Cruises kondigt haar terugkeer naar Japan aan vanaf 15 maart. Diamond Princess vaart al voor het tiende jaar vanuit Yokohama en Kobe. Ze zal tijdens het komende seizoen maar liefst 57 afvaarten en 43 routes voorstellen van 5 tot 19 dagen met de mogelijkheid de cruise te combineren met een meerdaagse landtour om Tokyo en Kyoto voluit te ervaren.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy