Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (18)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (15)
Ritz Carlton Yacht Collection (4)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (14)
Silversea Cruises (29)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (8)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (100)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (83)
Nieuwe Schepen (70)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Miami: zon, strand, art deco, shopping en latino vibes
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
4 dec '22
 
‘Welcome to Miami - Bienvenidos a Miami’, de song van Will Smith, weerklinkt wanneer we door de luchthaven van Miami stappen. Deze zonovergoten metropool is de ideale plek om in de juiste vakantiestemming te komen, vooraleer je in PortMiami of Port Everglades (Fort Lauderdale) inscheept op een cruiseschip richting de Caraïben. Met de huidige problemen in de luchtvaart verblijf je best twee nachten in Miami Beach. Er valt alvast genoeg te beleven om deze dagen en zelfs nog enkele meer te vullen in de Cruise Capital of the World.
 
 
 
 
 
Wie volop de sfeer wil opsnuiven, boekt best een hotel in de omgeving van Collins Avenue. Deze kilometerslange boulevard huisvestte al in het midden van de 20ste eeuw beachresorts. Een van de bekendste was ongetwijfeld de Fontainbleau waar Frank Sinatra en Elvis Presley optraden en zelfs James Bond in een van zijn films verbleef. Het hotel werd trouwens recent totaal gerenoveerd en behoort vandaag weer tot de top. De sfeer van weleer leeft verder in het Art Deco Historic District waar je maar liefst 800 panden in deze stijlbeweging aantreft. Je herkent ze aan de pastelkleuren, neonverlichting, strakke vormen en geometrische patronen. Breng zeker een bezoek aan Ocean Drive waar hotels als Tides, Beacon, Colony en Clevelander South Beach ooit ontmoetingsplekken waren voor sterren als Carole Lombard, Rita Hayworth en Clark Gable. Wil je binnenkijken bij de hedendaagse rijken, vertrek dan vanaf Bayside Marketplace voor een Star Island Tour en ontdek waar David Beckham, Jennifer Lopez, Shakira of Oprah Winfrey optrekken hebben.
 
 
Ocean Drive in South Beach is de plek waar celebrities rondhangen en jonge rijken met dure wagens, open ramen en knallende muziek de show stelen. Dit is voor veel bezoekers de plek bij uitstek om te gaan dineren of van het nachtleven te proeven. Op wandelafstand bevindt zich Lincoln Road Mall, een geanimeerd openlucht winkelcentrum met heel wat chique winkels, maar ook cafés en eetgelegenheden waar buiten dineren aan de orde van de dag is. Shopaholics vinden in en rond Miami trouwens meerdere malls. Bekend zijn onder meer Sawgrass Mills ten westen van Fort Lauderdale en Aventura Mall tussen Miami en Fort Lauderdale.
 
 
Er leven in Miami circa één miljoen mensen van Cubaanse afkomst. In sommige wijken wonen er zelfs meer Cubanen dan Amerikanen. Dat is zeker het geval in Little Havana waar hun culturele tradities hoogtij vieren. Het epicentrum is 8th Street of Calle Ocho. Leuk detail: de staat verwierf in 1988 zelfs een plaats in het Guinness Book of World Records toen 119.969 mensen er stonden te dansen op de muziek van Gloria Estefan. Proef Cubaanse koffie, bezoek Latijns-Amerikaanse kunstgalerijen, leer hoe sigaren worden gerold of kijk hoe de inwoners een partijtje domino spelen in het Maximo Gomez Park, die de locals ook wel El Parque del Domino noemen. Je vindt er zelfs een Bay of Pigs Museum, gewijd aan de invasie van de Varkensbaai in 1961.
 
 
Een van de grote publiekstrekkers op minder dan een half uur rijden van Miami is het Everglades Nationaal Park. Daar kan je met een airboat door het moeras toeren en de flora en fauna van dit gebied bewonderen. De meeste bezoekers hopen echter de Amerikaanse alligator te kunnen waarnemen. Naargelang de uitbating word je achteraf getrakteerd op een of andere alligatorshow en kan je op de foto met een baby-krokodil. Andere houden het meer educatief (en diervriendelijk) en bieden een overzicht van de dieren die in het moeras en park leven zoals schildpadden, flamingo’s, reigers, slangen en zelfs Florida panters en zeekoeien of Caraïbische lamantijnen. Blijf je meerdere dagen in Miami, maak dan via de Overseas Highway de trip naar Key West, het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten. Alleen al de roadtrip over de Keys en de 10 km lange Seven Mile Bridge zijn de moeite waard. Meer info vind je in een eerdere blog over Key West.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy