Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (4)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (11)
Silversea Cruises (23)
Swan Hellenic (3)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (10)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (13)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (93)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (62)
Nieuwe Schepen (56)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Cruise Plus dankt trouwe cruiseklanten
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
23 okt '22
 
2023 belooft een goed cruisejaar te worden en de drang om te cruisen is groter dan ooit. Dit bleek nogmaals op een Cruise Plus VIP Diner. De reisorganisator nodigde zopas zijn top 50 cruisers samen met enkele van de partner-rederijen uit in Hof Ter Damme in Kallo. Met het event wilde Cruise Plus na de turbulente Covid-jaren haar waardering uitdrukken aan de trouwe klanten. Zij waren een steun en bleven in het bedrijf vertrouwen door steeds opnieuw te herboeken.
 
 
De Covid-pandemie was voor de reisindustrie en de cruisesector in het bijzonder een heel moeilijke tijd. De schepen lagen anderhalf tot twee jaar stil. De rederijen moesten het al die tijd zonder inkomsten stellen, maar tegelijk miljarden dollars investeren in het stand-by houden van hun schepen. Vandaag moeten de maatschappijen alle bemanningsleden terughalen. Ook dat blijkt geen sinecure. Veel mensen hebben intussen een nieuwe job gevonden aan land. Er moeten bijgevolg duizenden nieuwe bemanningsleden worden aangeworven. Ook voor Cruise Plus was het geen makkelijke tijd met tijdelijke werkloosheid voor de bedienden en het ontvangen van gasten achter gesloten deuren. Daarbij kwam volgens gedelegeerd bestuurder Dirk Van Duyse nog de ongekende administratie. Klanten werden geconfronteerd met geannuleerde cruises die vaak meerdere keren moesten worden omgeboekt.
 
 
De cruisesector is intussen volop aan het heropleven, alle schepen varen opnieuw uit en op enkele bestemmingen in Azië na staat de hele wereld weer klaar om de cruiseschepen en hun gasten te ontvangen. Vandaag is het vooral de luchtvaart die de reisindustrie parten speelt. Zij kampt met een groot tekort aan personeel wat leidt tot vertragingen op de luchthavens, het schrappen van vluchten en meer tussenstops om de eindbestemming te bereiken. Om het schip niet te missen is de gouden raad van Cruise Plus om nooit de dag van het vertrek te vliegen. Reis al de dag voor de afvaart naar de vertrekhaven en geniet nog van een dagje Barcelona, Rome of Athene voor je inscheept. Heb je een cruise buiten Europa geboekt, dan is het raadzaam om al twee dagen eerder te vertrekken
 
 
Iedereen is ervan overtuigd dat de cruisesector in 2023 opnieuw zal aanknopen met groeicijfers. Volgens de rederijen overtreffen de boekingen voor volgend jaar deze van 2019, het laatste jaar voor de uitbraak van de pandemie. Het vertrouwen blijkt ook uit de ingebruikneming van nieuwe schepen. Volgend jaar komen alleen al in het luxe- en expeditiesegment meer dan 15 nieuwe schepen in de vaart. We noemen in dit verband onder meer de Silver Nova (Silversea Cruises), Emerald Sakara (Emerald Yacht Cruises), Scenic Eclipse II (Scenic Luxury Cruises), Explora I (Explora Journeys), Seabourn Pursuit (Seabourn), Seven Seas Grandeur (Regent Seven Seas Cruises) en de Vista (Oceania Cruises).
 
 
Bij de reizigers is de drang om nieuwe horizonten te verkennen groter dan ooit. Na twee jaren van Covid willen veel vakantiegangers hun ‘bucketlijst’ niet langer uitstellen. De trend wijst naar meer ‘once in a lifetime’-reizen en een grote interesse voor langere cruises, wereldreizen, exotische bestemmingen en extreme vaargebieden zoals de poolregio’s. In Europa doen de Middellandse Zee en de Noorse fjorden het zeer goed. Op sommige afvaarten zijn alle suites voor de zomer 2023 al uitverkocht. De boodschap is dan ook om de boeking van de volgende cruise niet langer uit te stellen. Niet alleen de plaatsen worden schaars, maar ook de prijzen zullen de volgende maanden stijgen bij zowel de cruiserederijen als de luchtvaartmaatschappijen.
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy