Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (4)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (11)
Silversea Cruises (23)
Swan Hellenic (3)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (10)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (13)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (93)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (62)
Nieuwe Schepen (56)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Nieuw: Hotelketen Four Seasons vaart naar de oceanen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
2 okt '22
 
Na The Ritz-Carlton breidt ook Four Seasons Hotels en Resorts haar activiteiten uit naar de cruise-industrie. De luxe hotelketen heeft bij Fincantieri in Italië een eerste superyacht voor 190 gasten besteld dat eind 2025 in de vaart komt met een optie voor twee komende vaartuigen. Het project wil het beste van de constructie van passagiersschepen en het design van yachts combineren om een nieuwe maatstaf te creëren voor ultraluxe schepen. Aan het contract hangt een prijskaartje van 1,2 miljard euro. De schepen zullen beschikken over 95 ruime suites met royale binnen- en buitenruimtes. De boekingen voor het eerste yacht openen in de zomer van 2023.
 
 
“Four Seasons Yachts vertegenwoordigt het volgende hoofdstuk van onze lange geschiedenis van toonaangevende innovatie en een mijlpaal voor ons bedrijf terwijl we blijven profiteren van nieuwe kansen om de wereld van Four Seasons uit te breiden”, zegt Christian Clerc, President Four Seasons Hotels en Resorts. “Samen met onze partners bij Marc-Henry Cruise Holdings LTD creëren we iets buitengewoons dat hun expertise combineert met wat Four Seasons het beste doet: ongeëvenaarde kwaliteit en uitmuntendheid leveren, omringd door prachtige service en liefde voor onze gasten.”
 
 
Het eerste yacht wordt 207 meter lang en zal 14 dekken tellen. Four Seasons neemt wereldbefaamde interieurdesigners onder de arm en investeert 4,2 miljoen euro per suite. Het schip belooft 50 procent meer leefruimte per gast dan op de huidige vaartuigen en een serviceniveau van één bemanningslid per gast. De suites worden een netwerk van aanpasbare, villa-achtige woningen met hoge plafonds, kamerhoge ramen en uitgestrekte terrasdekken. De accommodaties beginnen bij 54 m². Zestig procent van de suites zijn meer dan 76 m² groot. De meest uitgestrekte residentie wordt de ‘Funnel Suite’. Die zal vier niveaus en meer dan 892 m² aan binnen- en buitenruimte bieden, inclusief een eigen plonsbad en privé-spa.
 
 
De restaurants, lounges en bars zullen aansluiten bij de uitmuntendheid en creativiteit die het handelsmerk zijn van Four Seasons. Gasten kunnen verder genieten van een uitgebreid spa- en wellnesscomplex met aandacht voor fitness, gezondheid en voeding, een achterdek met zwembad dat eveneens kan dienst doen als openluchtbioscoop en een plek voor privé-evenementen alsook een marina waar gasten kunnen zonnebaden, zwemmen en zich uitleven met speciaal ontworpen waterspeelgoed. In de aanloop tot de bekendmaking van de vaarroutes en de opening van de boekingen, zal Four Seasons de volgende maanden nog meer unieke kenmerken van haar schepen onthullen.
 
 
Four Seasons heeft voor het nieuwe filiaal een team van experten uit de luxereisindustrie samengebracht die eerder aan de slag waren bij onder meer Explora Journeys, Crystal Cruises, Costa Cruises, de Royal Caribbean Group, de Jumeirah Group en Fairmont Hotels & Resorts. CEO van Four Seasons Yachts wordt Larry Pimentel. Deze veteraan was de voorbije 30 jaar onder meer mede-eigenaar van SeaDram Yacht Club en CEO & President van Seabourn, Cunard en recent Azamara. “In samenwerking met Four Seasons creëren we een nieuwe categorie luxe lifestyle-reizen die veeleisende gasten aanspreekt. We brengen het allerbeste uit alle sectoren samen om een topyachtaanbod te creëren door middel van een ontwerp van wereldklasse, samengestelde ervaringen en werkelijk uitzonderlijke service”, besluit Pimentel.
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy