Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (20)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (3)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (103)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (88)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Waar zijn mijn reiskoffers? Volg uw koffer op uw Smartphone
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
18 sep '22
 
Wellicht heb je de ongerustheid ook al meegemaakt. De meeste reiskoffers staan op al op de band in de luchthaven van aankomst en de jouwe ontbreekt. Volgt de koffer nog of haalde hij het vliegtuig niet? Vooral voor een cruise kan het ontbreken van de bagage een groot probleem zijn. Het schip vaart van de ene haven naar de andere en hoe zullen jouw reiskoffers het schip inhalen? De AirTag van Apple helpt je alvast om de reisweg van de koffer te volgen tot in jouw kajuit. Ook Samsung heeft met SmartTag een gelijkaardige tracker op de markt.
 
 
De AirTag is een klein, knopvormig volgapparaat dat je in de reiskoffer kan opbergen. Dit is veiliger dan de tag aan de koffer te hangen. Eenmaal geactiveerd kan je de AirTag volgen via Bluetooth. Het hebbeding kost € 35 (of circa € 120 voor een 4-pack). De tag is voorzien van een batterij die ongeveer een jaar meegaat. Voor het vertrek op cruise koppel je de AirTag aan jouw iPhone of iPad en geef je de tag indien gewenst een naam. Dit kan handig zijn als je meerdere koffers wil volgen. Via de Find My-app zie je op een map waar de koffers voor het laatst verbinding hebben gemaakt. De AirTag zorgt op die manier voor een gerust gemoed omdat je weet dat de reiskoffer het gehaald heeft tot de luchthaven van aankomst en finaal het schip.
 
 
De AirTag bevat geen GPS-chip en kan bijgevolg niet rechtstreeks via het internet communiceren. De tag is dan ook geen stip die je via je smartphone de hele weg kan volgen. AirTag gebruikt een iPhone die langskomt als host om de positie te communiceren. Dat kan in de luchthaven, op de tarmac, maar ook in de cruiseterminal of op het schip zijn. Elke AirTag is uitgerust met een door Apple ontworpen chip die gebruikmaakt van Ultra Wideband-technologie. Die kan de afstand en richting naar een verloren AirTag nauwkeurig bepalen wanneer die binnen bereik is. Via Apple’s Find My-app kan je de huidige of laatst bekende locatie van jouw bagage, handtas of rugzak zien. Je kan Siri ook vragen om het item te vinden en AirTag zal een geluid afspelen als het in de buurt is. De locatiegegevens blijven privé en anoniem met end-to-end-codering.
 
 
Een goede raad blijft niettemin om de bezittingen en kledingstukken te spreiden over twee koffers indien je met een vriend of partner reist. Was jouw koffer niet mee op het vliegtuig, dien dan meteen klacht in aan de balie van de luchtvaartmaatschappij of behandelaar. Vertrekt het schip dezelfde of volgende dag, dan moet je misschien enkele extra kledingstukken aankopen. Leg om te starten een klacht neer op de luchthaven zodat een dossier wordt aangemaakt. Hou vervolgens alle aankoopbonnen goed bij en probeer de uitgaven na de cruise te recupereren bij de luchtvaartmaatschappij. Wat heb je te verliezen? Wij hebben het alvast voorgehad en kregen enkele weken na de aanvraag het aankoopbedrag teruggestort op onze rekening.
 
 
En tot slot, de AirTag kan je niet alleen voor je reiskoffer gebruiken. Sommige mensen hangen een dergelijke tag aan de halsband van hun huisdier en weten zo steeds (ook als ze op reis zijn) waar hun viervoeter rondhangt. Voor vergeetachtige mensen, kan het helpen om de AirTag of een gelijkaardig systeem aan je sleutelbos, rugzak of fiets te bevestigen. Heb je geen iPhone, check dan even gelijkaardige producten voor Android-toestellen. Samsung beschikt met de Galaxy SmartTag (voor korte afstanden) en SmartThings over een traceer-optie met maps-functie. Apple heeft ook een Tracker Detect-app uitgebracht voor Android-toestellen. Tile Mate is een gelijkaardige tracker die op de meeste Android- en iOS-toestellen werkt.
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy