Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (6)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (12)
Silversea Cruises (25)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (95)
Expeditiecruises (9)
Havens - aanlegplaatsen (74)
Nieuwe Schepen (62)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Silver Endeavour maakt zich klaar voor Antarctica
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
4 sep '22
 
Silversea Cruises voegt op 21 november de Silver Endeavour toe aan haar vloot en versterkt daarmee haar positie als ultraluxe expeditierederij. Tijdens zijn eerste seizoen zal het expeditieschip van november 2022 tot maart 2023 twaalf cruises van 5 tot 20 dagen aanbieden, waaronder fly-cruise-afvaarten met Silversea’s Antarctica Bridge, een uitgebreide ‘Deep South’-expeditie en een nieuwe 10-daagse reis naar het Antarctisch Schiereiland. Gasten zullen reizen in Silversea’s kenmerkende comfortniveau, terwijl ze genieten van enkele van de meest persoonlijke ervaringen die beschikbaar zijn op Antarctica.
 
 
 
 
 
Volgens Roberto Martinoli, President en CEO van Silversea Cruises luidt de rederij met de voormalige Crystal Endeavor een nieuw tijdperk in ultraluxe expeditiecruises in. Met zijn Polar Class 6 (PC6) ijsklasseclassificatie - een van de hoogste van alle expeditieschepen - en zijn geavanceerde navigatie- en verkenningstechnologie, biedt het schip reizigers de mogelijkheid om toegang te krijgen tot enkele van ’s werelds meest afgelegen en extreme bestemmingen. Gasten worden op de expedities bovendien omringd door 20 experts, waaronder mariene biologen, historici, natuuronderzoekers en archeologen. Zij zullen onder meer lezingen houden, uitleg geven bij de exploraties door het op afstand bediende draadloze onderwater camerasysteem en gaan in gesprek met de gasten. Op die manier wil Silversea de meest persoonlijke expeditie-ervaring voorstellen.
 
 
De hoofdmoot van het programma zijn de tien Antarctic Bridge fly-cruises. Deze vliegverbinding biedt de snelste en meest directe route naar het Witte Continent en stelt reizigers in staat de Drake Passage over te slaan en rechtstreeks naar King George Island en het schip te vliegen in business-class. Reizigers zullen diep in Antarctica reizen tijdens expeditiecruises van vijf tot negen dagen, waarbij ze bestemmingen verkennen zoals het Antarctisch Schiereiland, Antarctic Sound en de South Shetland Islands.
 
 
Daarnaast vertrekt Silver Endeavour op 12 februari 2023 vanuit Puerto Williams naar de South Shetland Islands, de Antarctic Sound en het Antarctic Peninsula, voordat ze probeert de 69ste breedtegraad over te steken op Silversea’s allereerste 20-daagse ‘Deep South’-expeditie. Hier kan de Silver Endeavour dank zij de hoge ijsklasse haar troeven uitspelen en de reizigers toegang geven tot de meest afgelegen en extreme bestemmingen met hun zeldzame flora en fauna en unieke landschappen. Ter afsluiting van het inaugurele seizoen biedt Silver Endeavour in maart 2023 vanuit Puerto Williams nog een gloednieuwe 10-daagse expeditie aan. Op deze reis zal het expeditieschip gedurende zes dagen het Antarctische Schiereiland verkennen tijdens deze variant van Silversea’s iconische schiereilandreizen. Deelnemers zullen wellicht pinguïnkolonies zien en verschillende soorten zeehonden en andere zeedieren kunnen spotten.
 
 
Gasten reizen aan boord van de Silver Endeavour in ongeëvenaard comfort met de hoogste verhouding personeel tot gasten (1 op 1) en de ruimste suites met balkon in de sector. De Premium, Deluxe, Superior en Classic Veranda Suites meten 33 m² met een 5 m² grote balkon. Wie meer luxe wil, kan opteren voor de Silver Suites (50 m²), de Grand Suites (155 m²) met woonkamer, aparte eethoek, slaapkamer met inloopkast, badkamer en een extra slaapkamer voor een derde gast. De Owner’s Suite is met haar 174 m² de grootste accommodatie. Deze suite omvat een grote woonkamer, een aparte eetkamer, een bar en twee ruime slaapkamers met badkamers. De topligging aan de voorzijde van het schip en het 69 m² grote balkon staan garant voor een uitzonderlijk uitzicht. Het volledige winterseizoen van de Silver Endeavour is vanaf heden te reserveren.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy