Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (4)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (21)
Swan Hellenic (3)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (4)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (91)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (61)
Nieuwe Schepen (54)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Explora Journeys wil ons op Explora I culinair gaan verleiden
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
21 aug '22
 
Explora Journeys kondigt een unieke culinaire ontdekkingsreis aan voor de Explora I. Het eerste schip dat in mei 2023 in de vaart komt, zal maar liefst 18 eet- en drankbelevingen voorstellen. Het luxemerk van de MSC Group trakteert gasten op twaalf culinaire ervaringen in zes restaurants en de suite evenals twaalf bars en lounges, waarvan vier op de buitendekken. De maatschappij wil haar gasten verschillende smaken van over de hele wereld laten ontdekken, geïnspireerd door haar ‘Ocean State of Mind’.
 
 
 
 
 
Franck Garanger, Head of Culinary bij Explora Journeys: “Explora Journeys biedt niet alleen een kans om de wereld rond te reizen, we zien ons product ook als een manier om de gasten te laten proeven van de wereld en actief nieuwe keukens en ervaringen te ontdekken. Ons team is werelds en bereisd en brengt enthousiasme voor herkomst samen met een overvloed aan verhalen over de zeldzame ingrediënten die speciaal voor Explora Journeys met de hand zijn geselecteerd. Om verfijnde eetervaringen te bieden, die authenticiteit en duurzaamheid omarmen, zorgen we ervoor dat elke gast vertrekt met herinneringen aan zijn of haar culinaire reis aan boord die we beschouwen als de beste op zee.”
 
 
Een belangrijk element van differentiatie voor Explora Journeys is volgens Thibaut Briançon, Senior Lead, Food and Beverage Services de passie voor het handmatig selecteren en inkopen van een eclectische drankenmix met zeldzame fijne wijnen rechtstreeks van wijngaarden, evenals exclusieve premium merken, om een verscheidenheid aan cocktails samen te stellen, waaronder niet-alcoholische en biologische opties. “Dit zal ervoor zorgen dat onze mixologen en sommeliers de veeleisende reizigers unieke ervaringen bieden.” Het hele jaar door weerspiegelen de wijnselecties de regionen waar het schip vaart. Sommeliers zoeken boetiekwijnen om een inspirerend menu samen te stellen met interessante en verrassende selecties door bijvoorbeeld ook wijnen uit minder bekende en nieuwe regio’s aan te bieden.
 
 
Gasten kunnen voor een culinaire beleving op hun cruise onder meer kiezen uit het Pan-Aziatische Sakura met gerechten uit Japan, Thailand, Vietnam en Maleisië, een Europese steakhouse-ervaring in Marble & Co – een naam die verwijst naar de marmering van het rundsvlees -, het Franse restaurant Fil Rouge en de Med Yacht Club. Anthology (met toeslag) fungeert als een culinair podium voor gastchefs. De Emporium Marketplace wordt de casual eetgelegenheid met 18 afzonderlijke kookstanden die uiteenlopende selecties presenteren. In de Chef’s Kitchen kunnen gasten ongeacht hun kookvaardigheidsniveau onder leiding van culinaire experten nieuwe ingrediënten, smaken en texturen ontdekken.
 
 
Het aanbod aan bars is al even eclectisch van de centrale Lobby Bar tot de Malt Whisky Bar met inloophumidor. De Journeys Lounge is de plek voor entertainment en verrijkingsprogramma’s. De Explora Lounge serveert lichte maaltijden en een traditionele afternoon tea. Ook op de buitendekken vinden de gasten uiteenlopende bars met als blikvangers de Astern Pool & Bar die een coole strandclubsfeer zal uitstralen en de Sky Bar on 14, een panoramische lounge op het hoogste punt van het schip. Rond The Conservatory, het overdekte zwembad, staan ijsjes en pannenkoeken op het menu. ’s Avonds verandert deze zone in een bioscoop onder de sterrenhemel. Tot slot vermelden we dat Explora Journeys een all-in formule aanbiedt inclusief wijnen, sterkedrank en minibar in de suite. Alleen voor een selectie exquise wijnen en likeuren moet extra worden betaald.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy