Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (4)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (21)
Swan Hellenic (3)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (4)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (91)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (61)
Nieuwe Schepen (54)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Swan Hellenic breidt vloot en vaargebieden uit
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
14 aug '22
 
Swan Hellenic heeft het tweede in de serie van drie elegante expeditiecruiseschepen in de vaart gebracht. Na de SH Minerva is nu ook de SH Vega uitgevaren. Het zusterschip verkent deze zomer de magie van het Noordpoolgebied tussen Noorwegen en Canada en vertrekt dit najaar voor zijn eerste seizoen in Antarctica. Ook volgende zomer staan de Arctische wateren op het programma van de SH Vega.
 
 
 
 
 
De tweelingzus van SH Minerva biedt 5-sterrenaccommodatie voor 152 gasten in 76 ruime passagiershutten en suites, de overgrote meerderheid met grote balkons. SH Vega wordt beheerd door een team van 120 bemanningsleden om het hoogste niveau van persoonlijke service te bieden. De crew wordt aangevuld met 12 ervaren expeditiegidsen en gastsprekers. SH Minerva en SH Vega beschikken over een PC5 ijsversterkte romp met extra grote stabilisatoren voor uitzonderlijk passagierscomfort. De expeditieschepen zijn speciaal ontworpen om de meest inspirerende en ontoegankelijke plekken op aarde te verkennen. Begin 2023 volgt nog SH Diana, een iets groter PC 6-ijsklasseschip voor 192 gasten dat nog dieper kan doordringen in de meest onherbergzame regio’s.
 
 
Swan Hellenic heeft intussen alle details vrijgegeven van haar culturele expeditiecruises voor 2022-2023. Met twee en straks drie expeditiecruiseschepen verkent de rederij de zeven continenten en krijgen avontuurlijke reizigers toegang tot unieke ervaringen die voorheen onbereikbaar waren. SH Minerva concentreert zich op de Stille Oceaan, SH Vega op de Atlantische Oceaan en West-Afrika en SH Diana op de Middellandse Zee, de Rode Zee en Oost-Afrika.
 
 
SH Vega vindt na het eerste seizoen in het Noordpoolgebied haar weg rond de Atlantische Oceaan. Ze vaart langs de kust van Amerika naar Antarctica waar ze van november 2022 tot maart 2023 uiteenlopende cruises voorstelt. Volgend voorjaar zet SH Vega haar weg verder langs de westkust van Afrika naar de Canarische Eilanden en West-Europa voor haar zomers poolseizoen. Uitzonderlijke hoogtepunten zijn deze winter onder meer haar 'Touching the Islands'-oversteek van Ushuaia naar Kaapstad via Tristan da Cunha, de meest afgelegen bewoonde archipel ter wereld. Daarna volgen de tijdloze wereld van het Conkouati-reservaat in de Republiek Congo en het South Loango National Park in Gabon, bekend als Afrika's laatste paradijs. Even opmerkelijk zijn de Bissagos-eilanden in Guinee-Bissau, een andere verkenningsmogelijkheid die uniek is voor Swan Hellenic.
 
 
Met SH Diana, het derde en grootste schip, keert Swan Hellenic terug naar haar roots. Het schip doorkruist de volledige Middellandse Zee en vaart van de Rode Zee naar Oost-Afrika en verder. Nieuwgierige gasten kunnen het koraalatol van Aldabra in de buitenste Seychellen verkennen, de thuisbasis van een van de allergrootste schildpadden ter wereld en de laatst overgebleven loopvogel in de Indische Oceaan. SH Minerva keert tijdens de winter 2022-2023 terug naar Antarctica voor een volledig seizoen voordat ze begint aan een halve rondvaart van de wereld van Ushuaia naar Dunedin in Nieuw-Zeeland, waarbij ze de uitgestrekte gebieden van het Witte Continent en de eilanden van de Stille Zuidzee verkent. Hoogtepunten van haar seizoen zijn onder meer expedities op Bali, Komodo, Papoea-Nieuw-Guinea en Australië. Swan Hellenic biedt er vier cruises aan om de buitengewone landschappen van de Kimberley te ontdekken.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy