Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (4)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (21)
Swan Hellenic (3)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (4)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (91)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (61)
Nieuwe Schepen (54)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Seabourn Venture ontvangt eerste klanten
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
7 aug '22
 
Seabourn Venture is onlangs vanuit Tromsø vertrokken op haar inaugurele cruise. Met de lancering van het vaartuig voegde Seabourn een nieuw hoofdstuk aan haar succesvolle verhaal toe. Het eerste expeditieschip van de ultraluxe cruiserederij brengt 264 passagiers naar de meest afgelegen bestemmingen. Het schip is ontworpen en gebouwd volgens de PC6 Polar Class-normen en bevat moderne hardware en technologie die een wereldwijde inzet mogelijk maken. In het voorjaar van 2023 volgt het zusterschip Seabourn Pursuit.
 
 
 
 
 
Seabourn staat bekend om haar service en gastronomie. Met de Seabourn Venture en de Seabourn Pursuit biedt het all-inclusive reismerk nu ook luxueuze expeditiecruises aan naar gebieden die voorheen vaak alleen maar toegankelijk waren voor avonturiers. “Verkenning is altijd een onderdeel geweest van onze erfenis, maar de lancering van Seabourn Venture betekent een nieuw hoofdstuk en biedt onze gasten de mogelijkheid om alle uithoeken van de wereld te ontdekken en echt deel uit te maken van de natuurlijke wonderen, dieren in het wild, geschiedenis en cultuur die ze daar zullen vinden”, zegt Josh Leibowitz, president van Seabourn.
 
 
Venture start haar inaugurele seizoen met een reeks afvaarten van 12 tot 15 dagen in Noorwegen, Spitsbergen, IJsland, Groenland en het uiterste noorden van Canada. In oktober vangt het expeditieschip een grote zuidwaartse reis aan via de Caraïben en het Panamakanaal naar Zuid-Amerika en Antarctica waar het de winter zal doorbrengen. Tussen november 2022 en februari 2023 nodigt Seabourn Venture reizigers uit voor 11- tot 22-daagse ontdekkingen in Antarctica, South Georgia en de Falklands. Het schip eindigt zijn winterseizoen met expeditiereizen van 7 tot 12 dagen in Brazilië en de Amazone en steekt daarna de Atlantische Oceaan terug over naar Noord-Europa. Op deze herpositionering zal Seabourn Venture volgend voorjaar trouwens ook Oostende aanlopen.
 
 
Op het schip vaart een 26-koppig expeditieteam van natuurexperts, wetenschappers, historici en natuuronderzoekers mee. Zij delen hun passie voor geschiedenis, ecologie en cultuur met de gasten en creëren op die manier onvergetelijke natuur- en bestemmingservaringen. De passagiers beleven luxe en avontuur terwijl ze bijzondere regio’s en de noordelijke en zuidelijke poolgebieden bezoeken. Onderweg kunnen ze aan boord van 24 Zodiacs onder vogelkliffen en langs junglerivieren varen, walvissen en walrussen van dichtbij zien, kajakken tussen zowel statige ijsbergen als tropische koraaleilanden en wandelen door Viking-ruïnes, oude Inca-locaties en inheemse Amazone-dorpen. Meer avontuurlijk aangelegde reizigers kunnen in de ultramoderne onderzeeërs duiken langs levendige rifmuren en torenhoge onderwaterijskliffen waar ze het zeeleven ervaren op een manier die maar weinigen ooit zullen kennen.
 
 
Aan boord van het schip ging onder leiding van Seabourn’s partner en hospitality design icoon Adam D. Tihany heel wat aandacht uit naar de inrichting en aankleding van de publieke ruimtes en suites. Gasten vinden op het nieuwste schip de typische Seabourn-elementen terug. Daarnaast werden een aantal ruimtes gecreëerd in functie van het expeditiegebeuren. We denken hierbij aan de Expedition Lounge, het Discovery Center, de Bow Lounge vooraan het schip en de Constellation Lounge op het bovendek die een prachtig uitzicht van 270 graden biedt. Ook bij de suites pakt Seabourn Venture uit met nieuwigheden waaronder de Loft Suites en Wintergarden Suites. De Grand Wintergarden Suite – met 130 m² de grootste op het schip - is de ideale accommodatie voor gezinnen of vrienden die samen wensen te reizen.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy