Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (19)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (1)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (8)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (101)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (87)
Nieuwe Schepen (72)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Regent Seven Seas viert kiellegging Seven Seas Grandeur
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
17 jul '22
 
Tijdens een plechtigheid op de Fincantieri-werf in Ancona heeft Regent Seven Seas Cruises de kiellegging gevierd van de Seven Seas Grandeur. Bij die gelegenheid lasten de rederij en de werf drie gouden munten die elk van de zusterschepen vertegenwoordigden in de kiel van het vaartuig. De munten voor Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor zijn replica's van de goudstukken die op hun eigen kiel werden geplaatst. De nieuwe munt voor Seven Seas Grandeur bevat het 30-jarig jubileumlogo van de cruisemaatschappij. De munten, een aloude maritieme traditie, zullen voor altijd in de structuur van het schip blijven zitten en geluk brengen aan iedereen die aan boord vaart.
 
 
 
 
 
“Sinds hun respectievelijke debuten in 2016 en 2020, hebben Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor reizigers van over de hele wereld geënthousiasmeerd en een reputatie opgebouwd als de meest luxueuze schepen ooit gebouwd,” aldus Jason Montague, President en Chief Executive Officer van Regent Seven Seas Cruises. “Nu bouwt hun zusterschip, Seven Seas Grandeur, voort op deze rijke geschiedenis van drie decennia lang. Geïnspireerd door ons erfgoed, zal dit een schip zijn dat elegantie, comfort, vrijheid en keuze harmoniseert en een ongeëvenaarde ervaring biedt aan eenieder aan boord. Het schip zal onze gasten gedurende jaren fascineren.”
 
 
Seven Seas Grandeur biedt plaats aan 732 gasten en heeft een bruto-tonnage van 55.500, waardoor ze een van de hoogste ruimteverhoudingen en personeel-tot-gastverhoudingen in de branche biedt. Volgens Jason Montague zijn Seven Seas Explorer, Seven Seas Splendor en Seven Seas Grandeur drie zusterschepen, gebouwd op eenzelfde platform. Op het vlak van het design en de esthetiek zijn ze elk uniek. Zo besliste de rederij voor het derde schip in de reeks om de Compass Rose, het grootste specialiteitenrestaurant op zee, het steakrestaurant Prime 7 en het Franse restaurant Chartreuse volledig te hertekenen. Ook het wellnesscenter en de Observation Lounge steken in een nieuw kleedje. Het toekomstige schip beschikt over 15 suite-categorieën met als absolute blikvanger de Regent Suite die wordt uitgebreid met The Parlor, een 114 m² grote veranda met een 270 graden uitzicht op de boeg van het schip.
 
 
Regent Seven Seas Cruises noemt haar vloot de meest luxueuze op zee. Voor de CEO slaat deze term niet alleen op de inrichting van de schepen maar ook op het afleveren van een product op maat van de individuele klant. “De ervaring aan boord van een Regent-schip is niet te vergelijken met de andere rederijen in het luxesegment. Dat heeft te maken met de manier waarop bij ons alles is inbegrepen en hoe we ons product personaliseren naar de klant. Wij bieden intussen meer dan 2.000 excursies aan die in de prijs zijn inbegrepen. Aan boord van de schepen hoeven de gasten niet bij te betalen voor de specialiteitenrestaurants. De epicurische ervaring in de Compass Rose laat hen toe hun gerechten volledig te personaliseren. Dit toont hoe wij ons toespitsen op de persoonlijke wensen van de klant. Dat is voor mij het ware gevoel van luxe.” De all-in aan boord van de schepen van Regent bevat verder kwaliteitswijnen en sterkedrank, onbeperkt internet, valet laundry en een hotelnacht voorafgaand aan de cruise voor gasten die verblijven in Concierge-suites en hoger. Voor wie vliegt vanuit Brussel en Amsterdam zijn voortaan voor elke afvaart ook de vluchten in het pakket inbegrepen.
 
 
Seven Seas Grandeur komt op 25 november 2023 in Barcelona in de vaart. Na de trans-Atlantische overtocht heeft ze tijdens haar eerste winter Miami als uitvalsbasis voor cruises naar de Caraïben en door het Panamakanaal. In maart 2024 steekt de Grandeur via New York, Bermuda, de Azoren en Madeira de Atlantische Oceaan terug over naar Barcelona. Op 24 april 2024 start het luxeschip zijn zomerseizoen in de Middellandse Zee met uiteenlopende cruises van 7 tot 14 nachten vanuit Barcelona, Rome, Venetië, Athene en Istanbul.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy