Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (3)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (18)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (3)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (90)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (60)
Nieuwe Schepen (46)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Nieuwe mijlpaal in aanloop lancering Explora Journeys
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
5 jun '22
 
Over net geen jaar vertrekt Explora I op haar inaugurele cruise. Het eerste schip van Explora Journeys, de nieuwe luxebrand van de MSC-groep, werd eind mei te water gelaten op de Fincantieri-scheepswerf in het Italiaanse Monfalcone. Na de ‘float out’ begint nu de finale afwerking van het vaartuig. Explora I is het eerste van vier schepen die MSC heeft besteld in Italië. Intussen is de werf ook al gestart met de bouw van de Explora II die in de zomer van 2024 wordt gelanceerd.
 
 
 
 
 
CEO Michael Ungerer: "De tewaterlating van de Explora I is een enorm belangrijke mijlpaal in de realisatie van onze visie om de oceaanreiservaring opnieuw te definiëren met een nieuw luxereismerk dat we hebben ontworpen om reizigers te verbinden met de oceaan en zichzelf.” Explora I zal 461 suites, penthouses en residenties op zee bevatten. Gasten genieten in een all-in formule van tien restaurants, tien binnen- en buitenbars en lounges, vier zwembaden met de mogelijkheid om te dineren en loungen aan het zwembad, royale buitenterrassen, holistische wellness- en fitnessfaciliteiten en nog veel meer. De passagiers worden aan boord verwend door 730 bemanningsleden.
 
 
Explora I begint op 31 mei 2023 aan haar inaugurele zomerseizoen in de Middellandse Zee met een reis van 11 nachten van Barcelona naar Athene. In haar eerste jaar op zee zal het schip 132 havens in 40 verschillende landen aanlopen, waaronder twee bestemmingen - Kastellorizo in Griekenland en Saint Pierre in Martinique – die nooit eerder zijn bezocht door cruiseschepen. Explora Journeys biedt de perfecte mix van gevierde bestemmingen en minder bekende locaties buiten de gebaande paden. De reizen hebben een langzamer tempo met meer tijd op elke bestemming. Op die manier kunnen de gasten zich volledig onderdompelen in de lokale cultuur en de omgeving.
 
 
De eerste reiscollectie van Explora I omvat in het voorjaar de Middellandse Zee en in juli Noord-Europa. In augustus richt het schip de steven op het Verenigd Koninkrijk, gevolgd in september door IJsland en Groenland. Explora I bezoekt daarna het Amerikaanse continent met Canada en de oostkust van de Verenigde Staten. Het schip spendeert zijn eerste winter in de Caraïbische Zee en Zuid-Amerika. In het voorjaar van 2024 vaart Explora I langs de Amerikaanse westkust naar Hawaï. Op het programma staan afvaarten van 6 nachten tot een spectaculaire Grand Journey van 44 nachten door Noord-Europa. Op de bestemmingen organiseert Explora Journeys zowel exclusieve excursies in kleine groepen als op maat uitgewerkte arrangementen.
 
 
Na de Explora I volgt in de zomer van 2024 het eerste zusterschip Explora II. Explora III en Explora IV komen respectievelijk in 2025 en 2026 in de vaart. Op de tewaterlating van het eerste schip kondigde Executive Chairman Pierfrancesco Vago aan dat de rederij de mogelijkheden onderzoekt om voor het derde en vierde schip vloeibaar aardgas als belangrijkste scheepsbrandstof te gebruiken. “Bij Explora Journeys bouwen we schepen voor morgen. We maken gebruik van de nieuwste technologieën van vandaag en zijn klaar om ons aan te passen aan alternatieve energieoplossingen zodra deze beschikbaar komen. Onze duurzame reizen over de oceanen gaan verder dan de milieu- en maritieme technologieën. Onze bestemmingservaringen zullen ontworpen zijn om een positieve indruk en voetafdruk achter te laten door lokale talenten, cultuur, gastronomie en tradities in de schijnwerpers te zetten.”
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy