Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (20)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (3)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galįpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (103)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (88)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Scenic biedt in 2023 nog meer Arctische bestemmingen aan
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
22 mei '22
 
In het voorjaar van 2023 komt de Scenic Eclipse II in de vaart. Met de uitbreiding van de vloot met een zusterschip van het ultraluxe discovery yacht Scenic Eclipse kan Scenic Cruises zich nog verder wagen in het Noordpoolgebied en de fjorden. De rederij spreekt dan ook van een nieuw tijdperk van Arctische expeditiecruises en zal volgende zomer tijdens zes cruises meer dan 40 nieuwe bestemmingen in het gebied aanlopen. Nieuwigheden zijn onder meer Schotland en het Hoge Canadese poolgebied.
 
 
 
 
 
De blikvanger van de zomer 2023 wordt begin augustus de doortocht van de Noordoost Passage. Het Polar Class 6-yacht vertrekt op 5 augustus 2023 in Anchorage (Nome) voor een reis van 27 dagen langs deze legendarische zeeroute tot in het Noorse Tromsų. Het schip baant zich een weg door de ijszee tussen gletsjers en ijsbergen, over toendravlaktes en oude ceremoniėle locaties, langs berglandschappen en vulkaanspitsen. Bezoek onderweg onder meer Wrangel Island, Novaya Zemlya, Franz Josef Land en Moermansk en maak kennis met grote aantallen walrussen, ijsbergen, walvissen en arctische zeevogelkolonies.
 
 
Scenic Eclipse maakt in 2023 haar eerste reis in Schotland. De tiendaagse ‘Scottish Isles: Historic Trails & Wilderness’ tussen Leith (Edinburgh) en Dublin doet onder meer Aberdeen, het eiland Skye, Fort William, St Kilda in de Hebriden, Oban en Portrush aan. Onderweg kunnen de gasten niet alleen kennismaken met de buitengewoon mooie kustlijn, maar ook de geschiedenis en cultuur opsnuiven tijdens bezoeken aan sites van de Kelten en Vikings. In september 2023 combineert de rederij zelfs IJsland met Schotland. Scenic Eclipse vertrekt op deze tiendaagse reis in Reykjavik en vaart na een bezoek aan Heimaey op de Westman-eilanden en Seyšisfjöršur naar Torshavn op de Faeroer en Fetlar Island en Lerwick op de Shetlands, Stromness op Orkney, Aberdeen en Leith waar de reis eindigt.
 
 
Tweemaal combineren de Scenic-cruiseyachts volgende zomer IJsland met Groenland. Ontdek de meest spectaculaire en ongerepte natuur in Zuid-Groenland en de fjorden aan de oostkust van het land, steek vervolgens de Straat van Denemarken over richting Fjallfoss in IJsland vooraleer je ontscheept in Reykjavik. De Noorse fjorden en Lofoten-eilanden staan eind augustus op het programma met een dertiendaagse reis tussen Tromsų en Kopenhagen. De Noorse kust met haar majestueuze en gevarieerde landschappen wordt gezien als een van de meest opwindende ontdekkingsbestemmingen in de wereld. Scenic Eclipse bezoekt op deze reis onder meer de Svartisen-gletsjer, Geiranger, Nordfjordeid, Flåm, Bergen, Farsund en Oslo. Hebt je al andere plannen voor 2023, weet dan dat Scenic Cruises in 2024 een gelijkaardig programma voorstelt als onderdeel van haar Arctic and Fjords Collection.
 
 
Scenic Eclipse I en II bieden plaats aan 228 passagiers (200 in poolgebieden) en zetten een nieuwe standaard in luxueuze cruisevakanties. De schepen combineren innovatief design, state-of-the-art technologie, tien restaurants en een 550 m² grote Senses Spa. De reizigers worden omringd door all-inclusive zessterrenluxe met een gast-tot-personeel verhouding van één op één en verblijven in ruime suites met balkon en butlerservice. De discovery yachts zijn verder uitgerust met twee helikopters voor zes gasten, een onderzeeėr voor zes gasten, Zodiacs, kajaks en een twintigkoppig Polar Discovery Team van historici, archeologen, geologen en zeebiologen die instaan voor de excursies, lezingen en het educatief programma aan boord.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy