Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (19)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (1)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (8)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (101)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (87)
Nieuwe Schepen (72)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Celebrity Beyond tilt Edge Series naar een hoger niveau
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
1 mei '22
 
Na haar herpositionering vanuit Southampton start Celebrity Beyond op 7 mei haar zomerprogramma in de Middellandse Zee. Het derde schip van de Edge Series van Celebrity Cruises is 21 meter langer en telt 179 passagiershutten meer dan haar zusterschepen Celebrity Edge en Celebrity Apex. Dit brengt de capaciteit in een dubbele bezetting op 3.260 gasten. Niettegenstaande deze uitbreiding voelt het cruiseschip ruimer aan dan zijn voorgangers. Aan boord werden de meeste publieke ruimtes heringericht, nieuwe restaurants toegevoegd en The Retreat, het suitegedeelte, fors uitgebreid met als blikvanger het Retreat Sun Deck dat zich over twee verdiepingen uitstrekt.
 
 
 
 
 
Celebrity Beyond bouwt verder op het succes van haar voorgangers. Voor het derde schip in de reeks heeft de rederij de bestaande ruimtes heringericht en nieuwe voorzieningen toegevoegd. Nieuw op het achterdek is de terrasvormige, Marokkaans geïnspireerde Sunset Bar. Deze hertekende bar over twee dekken straalt de sfeer uit van een elegante strandclub met pergola en pluche nissen. Daarbij aansluitend kreeg de Rooftop Garden een nieuwe inrichting met een tegen de wind afgeschermde Rooftop Grill en plonsbaden die buiten het schip hangen. De Grand Plaza, het kloppende hart van het schip beslaat nu drie dekken. Michelin-chef Daniel Boulud stelt op Celebrity Beyond zijn eerste restaurant op zee voor. Gasten beleven in Le Voyage een wereldwijd geïnspireerde culinaire ervaring in een bijzonder interieur van Jouin Manku die ook het Jules Verne-restaurant op de Eiffeltoren ontwierp.
 
 
Het ruimtegevoel komt vooral tot zijn recht in The Retreat. Het voorbehouden suitegedeelte vooraan het schip werd compleet hertekend. The Retreat Sun Deck strekt zich op Celebrity Beyond uit over twee verdiepingen. Het suiterestaurant Luminae at the Retreat breidde uit naar de voorzijde van het schip. Beide ruimtes zijn bijna de helft groter dan op de vorige Edge-schepen. Tegelijk steeg de capaciteit van The Retreat met amper 20 AquaClass Sky Suites. Deze nieuwe klasse combineert de suite-voorzieningen met wellness-geïnspireerde elementen, toegang tot de Sea Thermal Suite, een Spa Concierge en kortingen op wellnessbehandelingen. Gasten vinden aan boord verder een brede keuze aan transformationele accommodatie van standaardhutten waar het balkon geïntegreerd wordt in de kajuit tot de Edge Villa’s met plonsbad en de Iconic Suites die tot de grootste van de Celebrity-vloot behoren. Uiteraard zijn alle typische kenmerken van de Edge Series terug, waaronder het Magic Carpet, een platform dat aan stuurboord buiten het schip hangt en naargelang het tijdstip van de dag dienst doet als tenderstation, bar en restaurant met onbelemmerd zicht over de oceaan.
 
 
Kapitein van het nieuwe vlaggenschip van Celebrity Cruises is Kate McCue. Zij is sinds 2015 de eerste en enige vrouwelijke Amerikaanse kapitein van een cruiseschip en nu ook de eerste vrouwelijke officier die een nieuw megacruiseschip in de vaart neemt. Via haar sociale mediakanalen met meer dan 3,5 miljoen volgers is ze een boegbeeld van de rederij en een pleitbezorger voor meer diversiteit in de cruise-industrie geworden. Bij Celebrity Cruises maken vrouwen vandaag een derde van de brugofficieren uit. Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag vaart ze de jongste jaren uit met een volledig vrouwelijk team op de brug.
 
 
Celebrity Beyond verzorgt vanuit Barcelona en Civitavecchia (Rome) routes van negen nachten naar de Italiaanse Rivièra en Frankrijk en cruises van tien nachten naar de Griekse eilanden. Op 24 september vindt op het schip een negendaagse wellnessreis plaats in samenwerking met goop, het lifestylemerk van filmactice Gwyneth Paltrow die intussen is aangesteld als Celebrity’s Well Being Advisor. Tijdens ‘goop at Sea’ kunnen gasten deelnemen aan een reeks transformerende ervaringen en sessies onder leiding van goop’s wellness-beoefenaars en de oprichter en CEO, Gwyneth Paltrow. In oktober steekt Celebrity Beyond dan de Atlantische Oceaan over richting Fort Lauderdale voor haar wintercruises naar de Caraïben.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy