Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (5)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (11)
Silversea Cruises (24)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (11)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (94)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (67)
Nieuwe Schepen (58)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Uniworld Boutique River Cruises mikt op de Belgische vakantieganger
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
7 nov '21
 
Uniworld Boutique River Cruises richtte zich dusver vooral naar de Amerikaanse markt. Maar daar komt stilaan verandering in. De riviercruiserederij slaat haar vleugels uit, lonkt naar Europa en wil een vertrouwde naam worden op de Belgische markt. Uniworld maakt deel uit van The Travel Corporation, een internationale reisorganisatie met meer dan 30 topmerken in haar portefeuille. Bij ons is de groep vooral bekend voor de Red Carnation Hotels, een collectie van 20 unieke vijfsterren boetiekhotels en Uniworld, een van de meest bekroonde riviercruisemaatschappijen. De rederij biedt routes aan naar spectaculaire bestemmingen in Europa, maar vaart eveneens in Rusland, Egypte, India, China, Vietnam, Cambodja en Peru.
 
 
 
 
 
Haar Europese vloot bestaat uit elf eigen schepen met een gemiddelde capaciteit van 120 gasten. Uniworld biedt een all-in product aan met transfers tussen de luchthaven en het schip, open bar en boetiekwijnen van de bestemming waar het schip vaart, excursies met eigen bussen, fitnessklassen, wifi en fooien. De schepen hebben ook fietsen mee die op de bestemmingen gratis ter beschikking staan van de gasten. Sales director Thomas Harrison: ď Riviercruises bieden een fantastische mogelijkheid om het binnenland te bezoeken en plekjes te ontdekken waar we voorheen niet bij stilstonden. De Covid-pandemie heeft de mensen ertoe aangezet dichter bij huis te reizen. Bovendien is de jongste jaren het imago van de riviercruises fors geŽvolueerd. De reisformule spreekt vandaag ook een jonger publiek aan.Ē
 
 
In tegenstelling tot andere maatschappijen en in lijn met het zusterbedrijf Red Carnation Hotels wil Uniworld elk rivierschip een eigen identiteit geven. Tijdens de omvorming tot Super Ship worden de vaartuigen aangekleed met antiek, originele kunstwerken en opmerkelijke designelementen. In deze transformatie worden lounges en restaurants toegevoegd en een reeks standaardhutten vervangen door suites. Sommige schepen beschikken daarnaast over een binnenzwembad en een bioscoop. Door de toevoeging van publieke ruimtes daalt meteen de capaciteit van de schepen. Dit komt de intieme sfeer en de dienstverlening ten goede. De schepen van Uniworld beschikken trouwens over een van de hoogste personeel/gasten-verhouding in de sector.
 
 
In Europa biedt Uniworld cruises aan op de Rijn, Main, Donau, Seine, RhŰne, SaŰne, Garonne, Dordogne, de Nederlandse en Belgische waterlopen en de Po. Een van de opvallende producten is de weekcruise aan boord van de S.S. La Venezia in Noord-ItaliŽ die Uniworld van april tot oktober 2022 aanbiedt. Dit product houdt het midden tussen een riviercruise en een zeereis en laat toe alle facetten van de Venetiaanse lagune te ontdekken met een exclusieve rondleiding in het Dogenpaleis vůůr openingsuur, een avondbezoek aan de San Marco-basiliek, een overnachting in Burano en mogelijkheden om Chioggia, Padua, Valpolicella, Verona, Bologna en Ferrara te bezoeken. De reis kan bovendien worden verlengd met een tweedaags verblijf in Milaan.
 
 
Op de meeste bestemmingen biedt Uniworld meerdaagse landprogrammaís aan voor en/of na de cruise. Daarnaast stelt het bedrijf treinreizen voor in samenwerking met Golden Eagle Luxury Trains. Het aanbod omvat onder meer een vier nachten-trip langs de kastelen van TranssylvaniŽ die kan worden gecombineerd met een cruise op de Donau. Een treinreis tussen VenetiŽ en Istanbul (vier nachten sporen en twee hotelovernachtingen in Istanbul) kan als aanvulling op de cruise in Noord-ItaliŽ. In Rusland biedt de maatschappij een vijftiendaagse treinreis met de Trans-Siberian Express aan vanuit Moskou over de Oeral, door prachtige steppes tot in Vladivostok. Uniworld-gasten dineren aan boord van deze trein in de exclusieve restaurantwagon.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy