Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (5)
Oceania Cruises (10)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (11)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (18)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (5)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Griekse Eilanden (1)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (24)
Midden-Oosten (3)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (13)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
Ik reis gerust (88)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (39)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Rotterdam biedt volgende zomer 20 afvaarten aan vanuit Nederland
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
31 okt '21
 
De nieuwe Rotterdam van Holland America Line is aan haar eerste winterseizoen in de Caraïben begonnen. Het vlaggenschip van de rederij vertrok midden oktober vanuit Amsterdam op haar maiden voyage richting Fort Lauderdale. Het schip verzorgt de volgende maanden cruises van 8 tot 12 dagen door het Caraïbisch gebied. De opeenvolgende routes kunnen aan elkaar worden gekoppeld tot langere vaarschema’s door de Oostelijke, Westelijke en Zuidelijke Caraïben. Vanaf 1 mei 2022 is de Rotterdam terug in Nederland voor een reeks van 20 cruises naar de Baltische staten, Noorwegen, IJsland en een historische Atlantische overtocht om het seizoen af te sluiten.
 
 
 
 
 
De Rotterdam is het derde schip van de Pinnacle Class en volgt op de Koningsdam en Nieuw Statendam. De drie schepen bieden plaats aan 2.668 passagiers. Gasten vinden op de Rotterdam de zeer succesvolle voorzieningen en innovaties die Holland America Line introduceerde op de zusterschepen. Blikvangers zijn onder meer de World Stage met haar 270-graden surround-scherm, Rudy’s Sel de Mer en het Grand Dutch Café. Rotterdam viert elke avond de livemuziek met een exclusieve collectie optredens van Lincoln Center Stage en de B.B. King’s Blues Club tot de Rolling Stone Rock Room en Billboard Onboard. Holland America Line kent een van de hoogste herhalingspercentages voor gasten in de cruisesector. Dat heeft volgens de rederij alles te maken met de keuken begeleid door acht van ’s werelds toonaangevende chef-koks, de bekroonde service en de passagierskajuiten en suites inclusief eenpersoonshutten en accommodatie voor gezinnen.
 
 
Na haar winter in de Caraïben is de Rotterdam op 1 mei 2022 terug in Nederland met roundtrips vanuit Amsterdam. Het schip verzorgt volgend zomerseizoen twee verschillende routes van 7 nachten naar de Noorse fjorden. Die zijn te combineren tot een veertiendaagse cruise die het beste van Zuid-Noorwegen biedt. Wie langer wil reizen, kan ook deelnemen aan een 14-nachten reis naar de Middernachtzon. Het schip volgt dan de volledige Noorse kust tot in Hammerfest en Honningsvag. Daarnaast biedt de Rotterdam drie 14-nachten reizen aan naar IJsland in combinatie met Noorwegen en Schotland. Ook het Balticum staat op het programma met drie vaarschema’s van 14 nachten tot in St. Petersburg (met overnachting). De laatste reis eindigt in Rotterdam en daar heeft de rederij een bijzondere reden voor.
 
 
De nieuwe Rotterdam van Holland America Line ia al het zevende schip van de maatschappij met deze historische naam. De originele Rotterdam vertrok op 15 oktober 1872 vanuit Nederland naar New York. Dat gebeurde in de aanloop tot de oprichting van de Holland Amerika Lijn. Op 15 oktober 2022 viert HAL de 150ste verjaardag van deze bijzondere afvaart. Dat gebeurt met een jubileum-oversteek vanuit Rotterdam naar New York en Fort Lauderdale. Onderweg bezoekt het schip Le Havre en Plymouth. Wie vijftien nachten meevaart tot in Florida, verblijft bovendien twee dagen in New York.
 
 
Tijdens de eerste aanloop in Rotterdam kondigde Gus Antorcha, President van Holland America Line, aan dat de Nederlandse prinses Margriet de meter van het nieuwe schip wordt. De doopplechtigheid vindt plaats in het voorjaar van 2022. Daarmee zet Holland America Line een rijke traditie verder. Die begon in 1929 toen prins Hendrik de Statendam III te water liet. Sindsdien hebben leden van de Nederlandse koninklijke familie door de jaren heen nog eens 11 schepen van Holland America Line te water gelaten. Diverse leden hebben daarnaast schepen van HAL gedoopt. De huidige koningin Máxima doopte onder meer in 2016 de Koningsdam en in 2010 de Nieuw Amsterdam. Toenmalig koningin Beatrix was in 2008 doopvrouw van de Eurodam. Rotterdam V werd in 1958 door koningin Juliana te water gelaten. Toenmalig prinses Beatrix doopte de Statendam IV in 1957 en prinses Margriet deed dat in 1960. Nieuw Amsterdam II werd in 1937 door koningin Wilhelmina te water gelaten.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy