Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (5)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (2)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (7)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (12)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (9)
Silversea Cruises (17)
Swan Hellenic (2)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (5)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (31)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (9)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (88)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (57)
Nieuwe Schepen (45)
Reisverslagen (3)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Regent Seven Seas en Oceania Cruises starten op in Europa
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
22 aug '21
 
De cruiseschepen komen geleidelijk terug in de vaart. Op dit ogenblik ontvangt wereldwijd al meer dan 40 procent van de cruisevloot opnieuw gasten. Dat cijfer zal de volgende weken en maanden verder stijgen. Sommige rederijen verwachten tegen het einde van het winterseizoen alle schepen opnieuw operationeel te hebben. Ook Norwegian Cruise Line Holdings breidt haar aanbod de volgende weken en maanden fors uit. Regent Seven Seas Cruises en Oceania Cruises beginnen opnieuw te varen in Noord-Europa. Norwegian Cruise Line verwelkomt gasten op twee bijkomende schepen in de Middellandse Zee.
 
 
 
 
 
Regent Seven Seas Cruises debuteert op 11 september met de Seven Seas Splendor. Het zusterschip van de Seven Seas Explorer kwam begin 2020 in de vaart, maar moest door de Covid-pandemie na twee afvaarten weer tegen de kade blijven. De heropstart voelt bijgevolg een beetje als de lancering van het schip. Op 22 september vaart de Splendor vanuit Southampton naar Barcelona. Het vlaggenschip van Regent verzorgt in het najaar uiteenlopende cruises tussen Barcelona, VenetiŽ, Athene en Istanbul en vertrekt op 11 november vanuit de Middellandse Zee naar Miami in Florida.
 
 
Na de Seven Seas Splendor beginnen ook andere schepen van Regent vanaf oktober aan hun langverwachte terugkeer. Seven Seas Explorer verwelkomt haar eerste gasten op 16 oktober in VenetiŽ. Het schip verzorgt twee gepubliceerde reizen tussen VenetiŽ, Rome en Barcelona. Deze kunnen worden samengevoegd tot een cruise van vijftien nachten. Op 23 november begint het schip aan zijn trans-Atlantische oversteek naar Miami in de aanloop tot het CaraÔbisch winterseizoen. Na haar technische droogdok start Seven Seas Mariner op 18 december haar eerder gepubliceerde route van Miami naar San Francisco waar ze in principe op 5 januari 2022 aan een epische wereldcruise begint. Seven Seas Navigator hervat op 6 januari 2022 vanuit Miami haar geplande Zuid-CaraÔbische winterreizen, waaronder meerdere rondreizen die beginnen en eindigen in Barbados. Seven Seas Voyager tot slot komt op 15 februari 2022 terug in de vaart in Barcelona met vijf nieuwe Middellandse Zee-reizen voordat ze op 15 april in Lissabon begint met haar geplande zomerseizoen in zowel Zuid- als Noord-Europa.
 
 
Bij Oceania Cruises hervat de Marina op 29 augustus haar programma met twee cruises vanuit Kopenhagen. Op 20 september kan je in Amsterdam inschepen voor een veertiendaagse cruise langs de Atlantische kusten tot in Lissabon. Je kan tevens twee afvaarten aan elkaar linken en met de Marina in 26 dagen helemaal vanuit Nederland tot Trieste varen. Gasten kunnen aan boord genieten van een reeks verbeteringen op het vlak van de dienstverlening en gastronomie. De rederij doet haar titel van ĎThe Finest Cruisine at Seaí alle eer aan met nieuwe menuís die op elk van de zes schepen worden geÔntroduceerd wanneer die opnieuw in de vaart komen. Voor Insignia en Sirena betekent dat respectievelijk december 2021 en januari 2022 in Miami. Regatta hervat haar afvaarten in februari in Papeete. Nautica en Riviera verwelkomen opnieuw klanten vanaf april 2022 in de Middellandse Zee.
 
 
Norwegian Cruise Line vaart al sinds juli rond de Griekse eilanden. Norwegian Jade sluit haar Europees zomerseizoen af in november met een herpositionering vanuit Athene naar Dubai. Op 5 september komt in Barcelona de Norwegian Epic in de vaart. Het schip verzorgt tot 24 oktober weekcruises in de westelijke Middellandse Zee en rondt haar Europese zomer af met een elfdaagse cruise naar ItaliŽ, KroatiŽ, Griekenland en Turkije. Het schip onderging onlangs een uitgebreide renovatie. Daarbij werd eveneens The Haven, het schip-in-een-schip concept, verbeterd. De 75 suites, The Haven Restaurant, Courtyard Pool en Sundeck kregen een opwaardering. Norwegian Getaway stelt van 13 september tot 25 oktober een mix van tien- en elfdaagse cruises voor tussen Civitavecchia (Rome) en de Griekse eilanden. Op deze vaarroutes bezoekt de Getaway vijf tot acht aanloophavens en blijft tot 13 uur tegen de kade om gasten maximaal te laten genieten van de bestemmingen.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy