Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (17)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (14)
Ritz Carlton Yacht Collection (4)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (13)
Silversea Cruises (28)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (99)
Expeditiecruises (11)
Havens - aanlegplaatsen (79)
Nieuwe Schepen (68)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
Stijlvol en luxueus de Galapagos bezoeken
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 jun '19
 
Celebrity Cruises lanceert met de Celebrity Flora eind juni het allereerste luxeyacht speciaal gebouwd voor de Galapagoseilanden. Het moderne en milieuvriendelijke schip biedt plaats aan honderd gasten. De helft van de passagiers verblijft in een Sky Suite met Infinite Veranda. De Penthouse Suites zijn met hun 119,6 m² de grootste kajuiten in de Galapagos. Alle suites beschikken over kamerhoge ramen. 38 van de 50 suites hebben bovendien een badkamer met buitenzicht.
 
 
 
 
 
De Galapagos vormt een levend laboratorium met een flora en fauna die nergens anders op de wereld te vinden is. De ongerepte eilandengroep op 1.000 km ten westen van Zuid-Amerika neemt hierdoor een zeer unieke plaats in. Het naar buiten gerichte ontwerp van de Celebrity Flora wil de gasten maximaal laten genieten van deze adembenemende omgeving. Het schip biedt onder meer de allereerste glamping-ervaring op zee en een sterrenwachtplatform. In Darwin’s Cove en het Naturalist Center vinden de gasten een overvloed aan informatie over de bestemming, de dieren die er leven en de inspanningen op natuur- en milieuvlak. Experten presenteren aan boord seminaries en op maat ontworpen tenders zorgen voor een naadloos vervoer tussen het marinaplatform en de eilanden.
 
 
Celebrity Flora beschikt met één natuuronderzoeker per negen gasten bovendien over de hoogste verhouding begeleiders, gecertificeerd door het Galapagos Nationaal Park. Het schip bevat ook heel wat geavanceerde oceanografische onderzoeksapparatuur. In samenwerking met de Rosenstiel School of Marine and Atmospheric Science van de universiteit van Miami zal Celebrity Flora namelijk informatie verzamelen rond de dynamiek van de oceaancirculatie. Oceanscope zal onder meer de temperatuur van het zeewater meten en gegevens verzamelen die van cruciaal belang zijn voor voorspellingen rond El Niño en La Niña en het bestuderen van de weers- en klimaatveranderingen. Deze opensource-informatie is wereldwijd beschikbaar voor onderzoek. Ook de gasten aan boord worden op die manier ingewijd in het wetenschappelijke belang van de Galapagoseilanden.
 
 
Celebrity Flora is het meest energie-efficiënte schip in de Galapagos. Het behoud van het milieu stond centraal in het volledige ontwerp met het gebruik van natuurlijke materialen, geavanceerde voortstuwingssystemen die het brandstofverbruik beperken en het converteren van zeewater en de condens van de air conditioning in zuiver, zoet water. Dynamische positioneringssystemen zorgen ervoor dat Celebrity Flora op haar plaats blijft zonder verankering of beschadiging van de zeebodem. Op die manier wil Celebrity Cruises alles in het werk stellen om deze werelderfgoedsite te respecteren.
 
 
Celebrity Flora vaart vanaf 30 juni aanstaande het hele jaar door in de Galapagos. Het luxeyacht stelt elke zondag vanuit Baltra een binnen- en een buitenlus voor. De cruises zijn volledig all-inclusive en omvatten behalve de maaltijden, dranken en excursies ook het gebruik van de snorkeluitrusting, miniduikpakken, verrekijkers en wandelstokken. Gasten kunnen de weekcruises uitbreiden tot een reis van 10 of 11 nachten met een bezoek aan Quito in Ecuador of 16 nachten inclusief een bezoek aan Lima, Cuzco en de Machu Picchu in Peru.
 
 
 
 
 

 
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy