Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (6)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (12)
Silversea Cruises (25)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (95)
Expeditiecruises (9)
Havens - aanlegplaatsen (74)
Nieuwe Schepen (62)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
CP Bucketlist Magazine - 2
Viva Cruises neemt Viva Two officieel in de vaart
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
26 mar '23
Viva Cruises verwelkomt op 1 april de eerste betalende gasten op de Viva Two. Het tweede nieuwbouwschip van de riviercruisespecialist vaart op haar inaugurale reis van Frankfurt naar Passau en zal daarna het hele jaar door op de Donau cruisen. Op de doopplechtigheid in Düsseldorf kondigde de maatschappij aan dat de Viva One en Viva Two er volgend jaar een zus bij krijgen. Viva Three komt in september 2024 in de vaart en zal quasi identiek zijn aan de Viva Two. De routes van het nieuwe schip worden binnenkort aangekondigd.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Silver Nova is een Nova manier van luxe reizen.
Geschreven door Dirk Van Duyse
25 mar '23
Iets goed doen is prijzenswaardig; iets nieuws doen en het goed doen definieert visie. Silver Nova, Silversea's nieuwe schip met 728 passagiers dat in augustus te water wordt gelaten, is niet alleen een voortzetting van een erfenis in luxe reizen maar vertegenwoordigt ook een gedurfde weg voorwaarts voor het merk. Nova, van "nieuw" in het Latijn, markeert een verbintenis om te innoveren en de grenzen te verleggen van scheepsbouw, duurzaamheid en het bieden van een ongeëvenaarde cruise-ervaring. Nova's verschil begint met de basisstructuur en strekt zich uit tot het stalen geraamte. Dit schip, het eerste in de nieuwe Nova Klasse, wordt het grootste en ruimste schip van de Silversea vloot, dankzij een "horizontaal" ontwerp. Deze doorbraak in lay-out betekent meer vierkante meters voor de pluchen lounges en buitengewone bars en restaurants. Deze doorbraak in lay-out betekent meer vierkante meters voor de pluchen lounges en buitengewone bars en restaurants.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Explora Journeys onthult details van topsuites op Explora I
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
19 mar '23
In de aanloop tot de lancering van de Explora I op 17 juli in Southampton heeft Explora Journeys meer details onthuld over de Ocean Penthouses en Ocean Residences aan boord van haar eerste schip in de reeks van zes vaartuigen. Met oppervlaktes tot 149m² zullen deze suites tot de ruimste in het segment van de luxecruiseschepen behoren. De topsuites moeten alle zintuigen stimuleren en de filosofie van het merk weerspiegelen om een ‘Ocean State of Mind’ te creëren. Ze krijgen een duidelijk Europese aankleding die het DNA van de rederij, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid benadrukken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Crystal Cruises maakt zich klaar voor nieuwe start
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
19 feb '23
Crystal Cruises opent deze week de verkoop voor het eerste jaar van de Crystal Serenity en Crystal Symphony. De twee vertrouwde luxeschepen komen respectievelijk op 31 juli en 1 september terug in de vaart. In de aanloop tot de heropstart, worden de schepen in Italië verbouwd. Daarbij worden vooral de kajuiten en suites aangepakt. De nieuwe eigenaar A&K Travel Group vermindert de passagierscapaciteit op beide schepen met ruim een kwart. Gasten zullen worden verwend met nog ruimere suites dan voorheen. De nieuwe slagzin luidt dan ook ‘Crystal: Exceptional at Sea’.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

SH Diana vervolledigt de vloot van Swan Hellenic
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
29 jan '23
Helsinki Shipyard heeft de SH Diana, het nieuwste en grootste schip van Swan Hellenic te water gelaten. Het ligt daarmee comfortabel op schema om dit voorjaar de eerste gasten te ontvangen. SH Diana komt op 15 april in de Middellandse Zee in de vaart en vindt daarna haar weg langs de West-Europese kusten naar Noord-Europa. Na de SH Minerva en SH Vega is dit het derde en laatste expeditieschip dat Swan Hellenic heeft besteld. Volgens Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic bouwt het ijsversterkte Polar Class PC6-schip met haar ultramoderne scheepstechnologie en aandacht voor duurzaamheid voort op de uitstekende voorzieningen van haar zusterschepen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 13 (62 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy