Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (19)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (16)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (1)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (8)
Arctica (3)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (101)
Expeditiecruises (12)
Havens - aanlegplaatsen (87)
Nieuwe Schepen (72)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
CP Bucketlist Magazine - 3
Regent lanceert cruises met overnachting in elke aanloophaven
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
3 feb '24
Regent Seven Seas Cruises kondigt voor dit en volgend jaar zes Immersive Overnights-cruises aan. Op deze reizen doorheen Europa en Azië zullen de schepen van de luxerederij in elke aanloophaven overnachten. Reizigers krijgen op die manier de mogelijkheid om deze geliefde bestemmingen nog beter te verkennen. Regent pakt bovendien uit met speciale avondexcursies waarbij de gasten onder meer genieten van bijzondere bezoeken of gastronomische diners. Deze cruises met overnachting in elke haven die wordt aangedaan zijn een primeur voor de industrie.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Oceania’s Marina, het sluitstuk van de upgrade van de Oceania-vloot
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
26 nov '23
Na de Riviera eind vorig jaar, gaat in mei 2024 de Marina naar het droogdok voor een allesomvattende renovatie. Op de werf worden de suites en publieke ruimtes aan boord vernieuwd en krijgt het schip van Oceania Cruises er drie nieuwe eetgelegenheden bij: Aquamar Kitchen die eerder dit jaar met succes werd geďntroduceerd aan boord van de Vista, een informele Italiaanse trattoria in de buitenlucht en een ijssalon aan het zwembad. De upgrading van Marina is het sluitstuk van het OceaniaNext-programma waarbij de zeven schepen binnen de vloot nu beter dan nieuw ogen. Daar komt in het voorjaar van 2025 nog de Allura bij als achtste eenheid van Oceania Cruises.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

De nieuwe Silver Nova wil gastronomen nog extra verwennen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
17 sep '23
Silversea verfijnt de culinaire ervaringen aan boord van haar nieuwe schip Silver Nova. De restaurants kregen een architecturale upgrade met bijzondere aandacht voor de verlichting, de keuze aan materialen en elegante kunstwerken. Daarnaast pakken de negen eetgelegenheden uit met nieuwe menu’s, een breder aanbod van gezonde gerechten en de S.A.L.T. Chef’s Table, een interactieve eetervaring voor maximaal 18 gasten die de smaken van de regio verkent. Volgens de luxerederij zien bereisde gasten eten en drinken als een middel om in de huid van de bestemmingen te kruipen. De kern van haar culinair aanbod is S.A.L.T. De afkorting staat voor ‘Sea and Land Taste’. Dit programma wil de gasten aan de hand van regionale gerechten, wijnen en cocktails nog dieper onderdompelen in de culinaire smaken van de bestemmingen die Silversea bezoekt. Het concept met S.A.L.T. Bar, S.A.L.T Kitchen en S.A.L.T. Lab werd succesvol gelanceerd aan boord van Silver Moon en Silver Dawn en krijgt er op Silver Nova een extra mogelijkheid bij om diep in de lokale cultuur te duiken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Crystal bereidt zich voor op de heropstart van de Serenity en Symphony.
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
16 jul '23
Crystal Serenity heeft begin juli met succes haar zeeproeven in de Golf van Triëst in Noord-Italië afgerond. Die vonden plaats in de aanloop tot de heropstart van het schip op 31 juli. Het luxeschip wordt samen met de Crystal Symphony vernieuwd op de Fincantieri-werf in Monfalcone. Daarbij kregen de binnenhuisarchitecten de opdracht klassieke elementen en moderne materialen te vermengen met een vleugje mediterrane invloed. De bedoeling is volgens Manfredi Lefebvre d’Ovidio, Executive Chairman van de A&K Travel Group, de nieuwe eigenaar, dat de gasten hun vertrouwde Crystal terugvinden, maar nog beter dan voorheen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Premiumdranken en excursies in Oceania’s Simply More-formule
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
2 jul '23
Een genereus excursietegoed en een drankenpakket maken voortaan deel uit van de standaardprijs bij Oceania Cruises. De boetiekrederij verving op 1 juli haar langlopende OLife Choice door ‘Simply More’. De nieuwe formule geldt voor alle afvaarten en schepen vanaf 1 oktober aanstaande. Oceania spreekt van een vereenvoudiging van de prijsstructuur en belooft haar gasten meer waarde voor hun geld. De maatschappij speelt daarmee duidelijk in op de trend naar all-inclusive die ook in de cruise-industrie steeds meer de norm wordt.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 21 (101 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy