Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (9)
Hapag-Lloyd Cruises (12)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (21)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (17)
Ritz Carlton Yacht Collection (5)
Riverside Luxury Cruises (2)
Scenic Cruises (4)
Seabourn (15)
Silversea Cruises (30)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (3)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (6)
Amazone (1)
Antarctica (9)
Arctica (5)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Douro (rivier) (1)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (35)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noord-Europa (1)
Noorse Fjorden (11)
Panamakanaal (3)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (16)
Wereldcruise (2)
Zuid-Amerika (2)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (15)
Cruise News (105)
Expeditiecruises (13)
Havens - aanlegplaatsen (90)
Nieuwe Schepen (73)
Reisverslagen (6)
Riviercruises (5)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
CP Bucketlist Magazine - 3
Viva Cruises vaart vanaf volgend jaar op de Douro
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
19 mei '24
Viva Cruises is op korte tijd een vaste waarde geworden in de riviercruise-industrie. Dat heeft zij te danken aan de prima prijs-kwaliteitsverhouding en de minitrips op de Rijn, Moezel en in de Benelux waar in het winterseizoen zelfs cruises vanuit Antwerpen worden aangeboden. Na de Rijn, Main, Moesel, Donau, Elbe, Seine en Rhône/Saône voegt deze touroperator van de Zwitserse familierederij Scylla AG in 2025 de Douro aan haar aanbod toe. De reizen vinden plaats aan boord van de Porto Mirante. Het rivierschip werd zopas voorgesteld en gedoopt in Düsseldorf. Porto Mirante vertrekt nu naar Portugal waar ze op 11 juli in de vaart komt.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Het Panamakanaal: een menselijk wonder en een niet te missen doortocht
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
12 mei '24
Het Panamakanaal is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende waterbouwkundige realisaties in de wereld. Met een cruiseschip door deze 82 km lange waterverbinding tussen de Atlantische en de stille Oceaan varen, is een bijzondere ervaring die elke cruiseliefhebber ooit zou moeten beleven. Het is een spektakel om van nabij te volgen hoe het schip de sluizen binnenvaart en door locomotieven in de complexen worden begeleid om het niveauverschil van 26 meter te overbruggen. De doortocht van de oorspronkelijke Gatun-sluizen aan Atlantische zijde en de Miraflores en Pedro Miguel-sluizen aan de kant van de Stille Oceaan neemt 8 tot 10 uur in beslag. De geschiedenis van het Panamakanaal leest als een thriller. En doorheen zowel de bouw van het oorspronkelijke kanaal meer dan honderd jaar geleden als het uitbreidingsprogramma begin deze eeuw was de Belgische link nooit veraf.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

San Juan: forten, regenwouden, indianen en piña colada
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
25 feb '24
Puerto Rico is met circa 1,8 miljoen passagiers per jaar een van de grootste cruisehavens in het Caraïbisch gebied. San Juan is niet alleen een fantastische bestemming op zich, maar ook een strategisch gepositioneerde haven voor vaarschema’s door zowel de Oostelijke als de Zuidelijke Caraïben. Ze fungeert daarbij als transithaven op de routes vanuit Florida en Barbados én als inscheephaven voor cruises die starten in Puerto Rico. De jongste jaren zien we dat rederijen steeds meer schepen in San Juan positioneren om van daaruit havenintensieve programma’s te kunnen aanbieden. In tegenstelling tot de schepen die bijvoorbeeld vanuit Miami of Fort Lauderdale anderhalve zeedag moeten inlassen om de Caraïbische Zee over te steken, liggen aantrekkelijke eilanden maar een nacht varen verwijderd van Puerto Rico.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Thessaloniki: Alexander de Groote, Ataturk, kloosters en bougatsa
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
18 feb '24
In de zoektocht naar nieuwe aanloophavens meren steeds meer cruiseschepen af in Thessaloniki. De haven in Noord-Griekenland opende in november nog een nieuwe cruiseterminal die de twee cruisekades en tot 6.000 passagiers kan bedienen. Op dit ogenblik staan voor 2024 al ruim 80 aanlopen geprogrammeerd, waaronder luxeschepen van Regent Seven Seas, Silversea, Oceania en Explora Journeys. Blikvanger is Celebrity Infinity die maar liefst 20 keer de haven bezoekt, waarvan een deel met overnachting. Dit geeft gasten de gelegenheid de architectonische, historische, culturele en gastronomische identiteit van Thessaloniki en de bredere regio te verkennen. De tweede grootste stad van Griekenland na Athene heeft een ruim aanbod aan musea, restaurants en een mooie wandeldijk die de cruisehaven verbindt met het centrum.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Palermo: maffia, palazzi, piazze en Oostende
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
4 feb '24
Cruiseschepen bezoeken op hun reizen in de Middellandse Zee en rond Italië vaak Palermo. De grootste stad van Sicilië lijkt op het eerste gezicht een drukke, onaantrekkelijke bestemming. Wie echter door de oude straten loopt, ontdekt er indrukwekkende pleinen en paleizen, maar ook ruïnes van Romeinse huizen. De stad maakte de jongste jaren een inhaalbeweging en leeft opnieuw voluit. Dat merk je wanneer je door de markten loopt, kleurrijke producten ontdekt en lokale specialiteiten proeft. Maar ook de maffia maakt deel uit van het leven in Palermo. Volgens sommigen is een tour over de anti-maffiacultuur de meest bijzondere excursie in de Siciliaanse hoofdstad.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 18 (90 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy