Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (4)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (21)
Swan Hellenic (3)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (4)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (91)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (61)
Nieuwe Schepen (54)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
De Galapagos, de bakermat van de evolutietheorie
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
10 jul '22
De Galapagos krijgen de jongste jaren steeds meer aandacht. Dat heeft onder meer te maken met de lancering van de Celebrity Flora van Celebrity Cruises in 2019 en de Silver Origin van zusterrederij Silversea Cruises in 2020. Deze eilandengroep in de Stille Oceaan, ongeveer 1.000 km buiten de westkust van Zuid-Amerika lag aan de basis van de evolutietheorie van Charles Darwin. De 19 eilandenarchipel herbergt een verbazingwekkende 9.000 soorten flora en fauna. De afgelegen ligging leidde bovendien tot het ontstaan van veel unieke, endemische soorten. Tot de bekendste behoren onder meer de zeeleguanen, de grote landschildpadden, de blauwvoet- en roodvoetgenten.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

TriŽst: Romeinen en Oostenrijkers, wijntelers en scheepsbouwers
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
19 jun '22
TriŽst of Trieste in het Italiaans was tot voor kort voor cruisepassagiers een grote onbekende. Sinds bijna een jaar mogen alleen nog kleinere cruiseschepen afmeren in het centrum van VenetiŽ. Een aantal rederijen verkiest TriŽst of Ravenna boven de industriŽle haven van Marghera op het vasteland nabij VenetiŽ. Misschien vertrekt ook jouw schip straks vanuit deze noordoostelijke havenstad. Dat is een ideale gelegenheid om de stad in de Golf van TriŽst nabij buurland SloveniŽ te ontdekken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Split treedt uit de schaduw van Dubrovnik
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
12 jun '22
Split staat onterecht in de schaduw van Dubrovnik. De op een na grootste stad van KroatiŽ is met haar prachtige haven en oude binnenstad een juweel op een cruise door de Adriatische Zee. Split kent een bruisende stadssfeer met honderden jaren geschiedenis, maar ook hier is de Game of Thrones nooit veraf. De aanloophaven vormt een toegangspoort tot historische monumenten, natuurlijke schoonheid en uitstekende Dalmatische gerechten. Ben je een wijnkenner, kom dan tijdens een proeverij meer te weten over Kroatische wijnen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Taormina: Grieks-Romeins theater, Etna en de Godfather
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
29 mei '22
Taormina in het noordoosten van SiciliŽ was in het begin van de 20ste eeuw een kolonie voor buitenlandse kunstenaars en schrijvers waaronder DH Lawrence, Oscar Wilde en Richard Strauss. Later volgden de Europese adel en filmsterren als Greta Garbo, Marlene Dietrich en Elizabeth Taylor. In hun voetsporen bezoeken jaarlijks enkele miljoenen toeristen het kleine stadje. Taormina torent zoín 250 meter uit boven de zee en kijkt uit op de imposante Etna. Het schilderachtige plekje wordt omschreven als een van de mooiste dorpen van SiciliŽ. Geen wonder dat menig cruiserederij deze bestemming op haar vaarschema plaatst tijdens reizen rond ItaliŽ en tussen ItaliŽ en Griekenland
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Dublin: bier, boeken en kabouters met goudpotten
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
15 mei '22
De toeristische dienst van Ierland omschrijft Dublin als een stad die net zo intiem is als een dorp en zo vriendelijk als een Ierse pub. Dublin is een belangrijke bestemming op cruises rond de Britse eilanden en routes tussen West-Europa en IJsland. De Ierse hoofdstad kan bogen op een meer dan duizend jaar oude geschiedenis, maar komt tegelijk zeer hip en feestelijk uit de hoek. De belangrijkste bezienswaardigheid is Dublin Castle. De oorspronkelijke Normandische burcht werd meermaals verbouwd en maakt vandaag deel uit van een gebouwencomplex van de Ierse regering. Doorheen de eeuwen deed het kasteel dienst als rechtbank, fort en executieplaats. Bram Stoker, de schrijver van Dracula, werkte in de 19de eeuw als ambtenaar in Dublin Castle. De Bram Stoker Dracula Experience in Dublin is gewijd aan zijn leven, maar vooral aan zijn beroemdste personage.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 13 (61 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy