Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (5)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (11)
Silversea Cruises (24)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (11)
Donau (rivier) (3)
Galßpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (94)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (67)
Nieuwe Schepen (58)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Saint Lucia: vulkanen, regenwouden, modderpoelen en Troje
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
22 jan '23
Saint Lucia, een van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen, ligt halverwege de Oost-Cara´bische archipel. ĹHelena van de West-Indiesĺ staat bekend om haar natuurlijke schoonheid en diverse attracties, waaronder het kenmerkende Piton-gebergte - een UNESCO-werelderfgoedlocatie -, het weelderige tropisch regenwoud, een van 's werelds weinige drive-in-vulkanen en de hypnotiserende blauwgroene wateren van de Cara´ben. De eilandnatie wordt omzoomd door zachte zandstranden, goudkleurig in het noorden en donkerzilver in het vulkanische zuidwesten.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Spitsbergen: bergen, gletsjers, koolmijnen en zadenbank
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
15 jan '23
Spitsbergen telt drie hoofdseizoenen: de poolzomer, de poollicht-winter en de zonnige winter. Elk seizoen heeft zijn eigen charme. Toch is het vooral tijdens de poolzomer dat de cruiseschepen hun weg vinden naar Svalbard wanneer de middernachtzon de hemel domineert. De pooldagen be´nvloeden de biologische klok van zowel de dieren als de mensen. De archipel wordt na de lange winter tussen mei en september overspoeld door vogels die er nesten en in de zee een overvloed aan voedsel vinden. Dit feestmaal lokt ook walrussen, zeehonden en walvissen. Op het land kan je ijsberen, poolvossen, rotssneeuwhoenen en Spitsbergenrendieren waarnemen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Skagen: met ÚÚn voet in de Noordzee en de andere in de Oostzee
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
8 jan '23
Door de oorlog in Oekra´ne schrappen de cruiseschepen voor de tweede zomer op rij Sint-Petersburg en gaan op zoek naar alternatieve havens rond de Oostzee. Dat is slecht nieuws voor wie deze Russische stad wilde bezoeken, maar biedt reizigers de mogelijkheid om ongekende plekjes in Noord-Europa te ontdekken. We mogen niet vergeten dat het gebied rond Kattegat en de Oostzee meer dan dertig cruisehavens telt die de schepen meestal links laten liggen. Een van die bestemmingen is Skagen de meest noordelijke plaats van Denemarken waar de Noordzee en de Oostzee op elkaar botsen. De locatie verwacht deze zomer bijna 200.000 cruisepassagiers en onder meer schepen van Oceania, Seabourn, Cunard, Celebrity en Silversea die tussen de Noorse fjorden en de Baltische havens varen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Ha Long Bay: een van de meest schilderachtige landschappen op aarde
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
25 dec '22
Een cruise of rondreis in Vietnam is niet compleet zonder een bezoek aan Ha Long Bay. Deze baai in de Golf van Tonkin op 150 km van Hanoi is sinds 1994 door Unesco erkend als werelderfgoed. Ze dankt deze erkenning als Natuur Wereldwonder aan haar adembenemende landschap bezaaid met indrukwekkende rotsformaties, talloze eilandjes en evenveel legendes. Het gebied strekt zich uit over een oppervlakte van 1.553 km▓ en ligt bezaaid met maar liefst 1.969 eilanden. Ha Long Bay wordt niet alleen aangedaan door de rederijen die zeecruises voorstellen in dit deel van de wereld, maar staat ook op het programma van de riviercruiserederijen op de Mekong. Reken alvast op minstens twee dagen om Ha Long Bay in combinatie met Hanoi te verkennen en te ontdekken waarom deze baai het meest gefotografeerde landschap van Vietnam is.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Japan staat als cruisebestemming weer op de kaart
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
11 dec '22
Na een onderbreking van tweŰnhalf jaar varen vanaf februari 2023 opnieuw internationale cruiseschepen naar Japan. De regering in Japan liet in november weten dat ze klaar was om weer cruiseschepen te ontvangen. Diverse rederijen hebben daarop de terugkeer naar Japan aangekondigd. Ze spelen op die manier in op de vraag van veel reizigers om na de Covid-pandemie opnieuw langere cruises te plannen en verre bestemmingen te bezoeken. Japan is bovendien een zeer veelzijdige bestemming waar oude tempels en culturen doordrengd van traditie zich vermengen met torenhoge wolkenkrabbers en bruisende steden. We zetten enkele rederijen op een rij.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 14 (67 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy