Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (2)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (4)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (12)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (21)
Swan Hellenic (3)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (4)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (9)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (12)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (91)
Expeditiecruises (8)
Havens - aanlegplaatsen (61)
Nieuwe Schepen (54)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (3)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
 
Barbados: Little England, stranden en rum
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
28 feb '21
Barbados is niet meteen het eerste eiland dat in ons opkomt als we aan de Caraïben denken. Maar daar zou wel eens verandering kunnen in komen. Steeds meer cruiserederijen nemen het meest oostelijke eiland van de kleine Antillen op in hun programma’s. Bridgetown is niet alleen een transithaven, maar ook steeds vaker een inscheephaven voor rondreizen door de Zuidelijke Caraïben. Onder meer Seabourn, SeaDream Yacht Club, Silversea, Oceania Cruises, Regent Seven Seas, TUI Cruises en Royal Caribbean International bieden tijdens het winterseizoen al vertrekken aan vanuit Barbados. En daar zijn meerdere redenen voor. Als voormalige Britse kolonie zijn er vanuit Groot-Brittannië, maar eveneens vanuit Duitsland, rechtstreekse vluchten naar Bridgetown. Daarnaast introduceren de rederijen een alternatieve inscheephaven om het Caraïbisch gebied te bezoeken zonder eerst de Verenigde Staten te moeten passeren. Met de vele resorts is het eiland bovendien een ideale bestemming voor een verblijf voor of na de cruise.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Aruba: stranden, dividivi-bomen en indianentekeningen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
17 aug '20
Als de coronawolken verdwijnen, kunnen we straks weer cruisen in de Caraïben. Wie op zoek is naar een zonzekere vakantiebestemming kan mits een PCR-test vandaag al op het vliegtuig stappen richting Aruba. Circa tien uur later landt u op het One Happy Island waar de beroemde dividivi of waaibomen en passaatwinden de weg wijzen. Het eiland dankt haar aantrekkelijkheid aan de zon, de zee en het strand in combinatie met een vriendelijke en gastvrije bevolking.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Key West: Hemingway en katten met zes tenen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
30 mei '20
Key West werd ooit het St. Tropez van de armen genoemd. Vandaag is het meest zuidelijke punt van het vasteland van de Verenigde Staten een tropische vakantiebestemming met wuivende palmen, azuurblauwe wateren en een levendig centrum. Het eiland in de straat van Florida is een aanloophaven voor schepen op weg naar de Caraïben, maar ook een autotrip waard voor wie enkele dagen in Miami verblijft.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Saint-Barth, het Saint-Tropez van de Caraïben
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
26 apr '20
St. Barthélémy of Saint-Barth is het Saint-Tropez van de Caraïben. Wie houdt van de gesofisticeerde sfeer van de legendarische Franse badplaats, zal ook hier graag rondslenteren. Net als haar Franse evenknie is dit Caraïbische eiland een topbestemming voor celebrities als Gwen Stefani, Jon Bon Jovi, Beyonce, Richard Gere, Penelope Cruz, Denzel Washington of Steven Spielberg. Het eiland in de Franse Antillen trekt de internationale jetset aan. Dat merk je op de stranden, maar ook aan de luxueuze yachten die in de Gustaviabaai afmeren.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

De Caraiben zijn opnieuw OPEN
Geschreven door
8 dec '17
Onder de titel ‘The Caribbean is Open’ lanceerde de Florida-Caribbean Cruise Association in samenwerking met de cruiserederijen een promotiecampagne en website (caribbeanisopen.com) om de regio opnieuw op de kaart te zetten. Na de verwoestende doortocht van de orkanen Irma en Maria zijn heel wat vakantiegangers geneigd een cruise in de Caraïben uit te stellen. Daar is helemaal geen reden toe. Het Caraïbisch gebied wacht om ontdekt te worden.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 2 (9 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy