Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (6)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (12)
Silversea Cruises (25)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
GalŠpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (95)
Expeditiecruises (9)
Havens - aanlegplaatsen (74)
Nieuwe Schepen (62)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
CP Bucketlist Magazine - 2
Regent Seven Seas viert kiellegging Seven Seas Grandeur
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
17 jul '22
Tijdens een plechtigheid op de Fincantieri-werf in Ancona heeft Regent Seven Seas Cruises de kiellegging gevierd van de Seven Seas Grandeur. Bij die gelegenheid lasten de rederij en de werf drie gouden munten die elk van de zusterschepen vertegenwoordigden in de kiel van het vaartuig. De munten voor Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor zijn replica's van de goudstukken die op hun eigen kiel werden geplaatst. De nieuwe munt voor Seven Seas Grandeur bevat het 30-jarig jubileumlogo van de cruisemaatschappij. De munten, een aloude maritieme traditie, zullen voor altijd in de structuur van het schip blijven zitten en geluk brengen aan iedereen die aan boord vaart.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

TriŽst: Romeinen en Oostenrijkers, wijntelers en scheepsbouwers
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
19 jun '22
TriŽst of Trieste in het Italiaans was tot voor kort voor cruisepassagiers een grote onbekende. Sinds bijna een jaar mogen alleen nog kleinere cruiseschepen afmeren in het centrum van VenetiŽ. Een aantal rederijen verkiest TriŽst of Ravenna boven de industriŽle haven van Marghera op het vasteland nabij VenetiŽ. Misschien vertrekt ook jouw schip straks vanuit deze noordoostelijke havenstad. Dat is een ideale gelegenheid om de stad in de Golf van TriŽst nabij buurland SloveniŽ te ontdekken.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Split treedt uit de schaduw van Dubrovnik
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
12 jun '22
Split staat onterecht in de schaduw van Dubrovnik. De op een na grootste stad van KroatiŽ is met haar prachtige haven en oude binnenstad een juweel op een cruise door de Adriatische Zee. Split kent een bruisende stadssfeer met honderden jaren geschiedenis, maar ook hier is de Game of Thrones nooit veraf. De aanloophaven vormt een toegangspoort tot historische monumenten, natuurlijke schoonheid en uitstekende Dalmatische gerechten. Ben je een wijnkenner, kom dan tijdens een proeverij meer te weten over Kroatische wijnen.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Taormina: Grieks-Romeins theater, Etna en de Godfather
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
29 mei '22
Taormina in het noordoosten van SiciliŽ was in het begin van de 20ste eeuw een kolonie voor buitenlandse kunstenaars en schrijvers waaronder DH Lawrence, Oscar Wilde en Richard Strauss. Later volgden de Europese adel en filmsterren als Greta Garbo, Marlene Dietrich en Elizabeth Taylor. In hun voetsporen bezoeken jaarlijks enkele miljoenen toeristen het kleine stadje. Taormina torent zoín 250 meter uit boven de zee en kijkt uit op de imposante Etna. Het schilderachtige plekje wordt omschreven als een van de mooiste dorpen van SiciliŽ. Geen wonder dat menig cruiserederij deze bestemming op haar vaarschema plaatst tijdens reizen rond ItaliŽ en tussen ItaliŽ en Griekenland
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Ontdek Toscane, er is veel meer dan Firenze alleen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
24 apr '22
Livorno en ook La Spezia zijn de aanloophavens voor een bezoek aan Firenze. In de regio Toscane zijn echter nog meer prachtige plaatsen te bezoeken, te beginnen met Pisa waar de schuine toren de publiekstrekker is. Het Campo dei Miracoli met zijn klokkentoren, kathedraal en doopkapel zijn het visitekaartje van de stad. Waag je tijdens een bezoek ook wat verder dan dit toeristische gedeelte van de stad. Het Piazza dei Cavalieri wordt omringd door prachtige palazzi. SantíAntonio, de oudste wijk van Pisa telt tientallen prachtige gebouwen, kloosters en kerken. De oevers van de Arno zijn de perfecte plaats voor een wandeling en een gelato. Aan ijskramen is er in Pisa geen gebrek. Wie het shoppen niet kan laten, kan vanaf de rivier de Corso Italia en Borgo Stretto bezoeken. Hier vind je naast de traditionele winkelketens ook leuke boetiekjes.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 8 (36 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy