Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
AmaWaterways (3)
Celebrity Cruises (10)
Cunard (6)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (6)
Hapag-Lloyd Cruises (10)
Holland America Line (7)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (8)
Oceania Cruises (13)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (13)
Ritz Carlton Yacht Collection (3)
Scenic Cruises (2)
Seabourn (12)
Silversea Cruises (25)
Swan Hellenic (4)
Uniworld (1)
Viva Cruises (2)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (5)
Amazone (1)
Antarctica (6)
Arctica (2)
Atlantische Kust (2)
Baltische Staten (7)
Britse Eilanden (2)
Caraiben (12)
Donau (rivier) (3)
Galßpagos (6)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (36)
Midden-Oosten (5)
Noord-Amerika (1)
Noorse Fjorden (10)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (15)
Wereldcruise (1)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (16)
Cruise News (95)
Expeditiecruises (9)
Havens - aanlegplaatsen (74)
Nieuwe Schepen (62)
Reisverslagen (4)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (5)
 
CP Bucketlist Magazine - 2
Seabourn Venture start tweede expeditieseizoen in Arctic
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
14 mei '23
Seabourn Venture is na haar eerste winter in Antarctica terug in Europa voor expeditiecruises in het Noordpoolgebied. Het ultra-luxe expeditieschip van Seabourn vertrok midden mei vanuit Londen voor twee reizen langs de Britse eilanden en Ierland en vaart vervolgens via de Orkney- en Shetland-eilanden naar Reykjavik. Van daaruit begint het schip aan zijn tweede seizoen in de Arctic met 14- en 15-daagse cruises naar IJsland en Groenland. Tussen juni en augustus doet het schip een aantal afgelegen bestemmingen aan zoals Scoresby Sound in Groenland, de thuisbasis van het grootste en langste fjordsysteem ter wereld en Pond Inlet (Nunavut), een Inuit-gemeenschap nabij de oostelijke toegang tot de Northwest Passage.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Ravenna: moza´eken, manuscripten, Ferrari en Dante
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
30 apr '23
Ravenna was een stad die cruisepassagiers tot voor kort amper bezochten. De beslissing van VenetiŰ om de grotere cruiseschepen te bannen uit het historische centrum, deed de meeste rederijen uitwijken naar omliggende havens aan de Adriatische Zee. Niet alleen resortschepen, maar ook kleinere luxeschepen nemen Ravenna hoe langer hoe meer in hun programma op. Port of Ravenna is op weg om 300.000 cruisepassagiers per jaar te ontvangen. Royal Caribbean bouwt er zelfs een nieuwe cruiseterminal die in het voorjaar van 2024 volledig operationeel moet zijn. De blikvangers van Ravenna zijn de briljant bewaard gebleven Byzantijnse basilieken, doopkapellen, prachtige mausolea en musea vol met moza´eken uit de 5de eeuw die op de Unesco-werelderfgoedlijst staan.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Kotor: fjorden, middeleeuwse steden, kerken en luxejachten
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
16 apr '23
De 20 km lange fjord van Kotor is een bijzondere bestemming op een cruise door de Adriatische Zee. Sommige reizigers maken de vergelijking met de Noorse fjorden. Boka Kotorska is de grootste baai in het gebied en brengt de schepen naar een aantal goed bewaarde middeleeuwse steden, oude kerken en kloosters, mooie stranden en een rijke natuur. Het gebied heeft zich de jongste jaren ontwikkeld tot een publiekstrekker en weet met Porto Montenegro ook de jetset en eigenaars van luxejachten aan te spreken. Tijdens het voor- en najaar kan de baai Ĺs ochtends in een dichte mist worden gehuld. Dit geeft de doorvaart iets mysterieus. Toch blijven het voor- en najaar de beste seizoenen om deze parel te bezoeken, want tijdens de zomer kan het heel druk zijn in het centrum van Kotor.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Cork: Titanic, Ierse whiskey, gezegend bier en een toren die liegt
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
9 apr '23
Cork staat tijdens de zomermaanden op heel wat cruises rond de Britse eilanden. Toch zijn deze Zuid-Ierse stad en het kustplaatsje Cobh voor veel reizigers een grote onbekende. Cobh heette vroeger Queenstown ter ere van een bezoek van Koningin Victoria. Misschien doet die naam al een belletje rinkelen. Vanuit deze haven vertrokken tijdens de Grote Hongersnood veel Ierse emigranten naar Amerika. Over hun geschiedenis verneem je meer in het Cobh Heritage Centre dat het leven in Ierland tijdens de 18de en 19de eeuw en de deportatie van criminelen naar AustraliŰ illustreert. Vanaf deze plaats vertrok ook de 17-jarige Annie Moore, de eerste immigrant van Ellis Island op haar reis naar een beter leven aan de overkant. Het centrum is verbonden met de cruisekade en het Cobh Railway Station van waaruit je in minder dan een half uur naar Cork spoort.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Bonaire is de nieuwe hotspot van Cara´bisch Nederland
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
2 apr '23
Bonaire stond lang in de schaduw van haar grote zussen Aruba en Curašao. Het 40 km lange eiland in het Cara´bische deel van Nederland heeft in de loop van de jaren een eigen identiteit ontwikkeld die de klemtoon legt op de rust, de natuur en zijn geschiedenis. Vorig jaar overtrof Bonaire de bezoekerscijfers van vˇˇr de pandemie met meer dan 30 procent en ook voor dit jaar wordt een groei met dubbele cijfers verwacht. Dat heeft uiteraard te maken met rechtstreekse vluchten vanuit Nederland en een betere connectiviteit met andere belangrijke markten, maar ook cruisepassagiers weten deze bestemming te appreciŰren.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 59 (295 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy