Welkom op de cruiseblog site van Cruise Plus. Hier komt u alle laatste nieuwtjes over het reilen en zeilen in de cruisewereld te weten.
Rederijen
Aida Cruises (1)
AmaWaterways (2)
Azamara Club Cruises (2)
Celebrity Cruises (9)
Crystal Cruises (13)
Cunard (4)
Emerald Yacht Cruises (1)
Explora Journeys (1)
Hapag-Lloyd Cruises (11)
Holland America Line (6)
Hurtigruten (1)
Norwegian Cruise Line (5)
Oceania Cruises (10)
Ponant (4)
Regent Seven Seas (11)
Ritz Carlton Yacht Collection (2)
Scenic Cruises (1)
Seabourn (10)
Silversea Cruises (18)
Star Clippers (4)
Swan Hellenic (1)
Uniworld (1)
Viva Cruises (1)
Windstar Cruises (1)
Bestemmingen
Alaska (4)
Amazone (1)
Antarctica (2)
Atlantische Eilanden (1)
Atlantische Kust (1)
Baltische Staten (5)
Caraiben (8)
Donau (rivier) (3)
Galápagos (5)
Griekse Eilanden (1)
Ijsland / Groenland (2)
Middellandse Zee (24)
Midden-Oosten (3)
Noorse Fjorden (8)
Panamakanaal (2)
Rijn (rivier) (1)
Stille Zuidzee (1)
Transatlantisch (1)
Verre Oosten (13)
Zuid-Amerika (1)
Zwarte Zee (1)
Categorieën
Coronavirus (7)
Cruise News (59)
Cruise Plus Aanrader (10)
Expeditiecruises (6)
Food (1)
Ik reis gerust (88)
In de Media (1)
Nieuwe Schepen (39)
Reisverslagen (5)
Reserveer NU voor 2021 (5)
Riviercruises (4)
Start 2 Cruise (10)
Cruise Plus adviseur
Charlotte (2)
Dirk Van Duyse (4)
Greetje (1)
 
Seychellen: adembenemende natuurlijke schoonheid
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
21 nov '21
De Seychellen stonden vorig jaar bovenaan de wereldranglijst met de hoogste toegediende Covid-vaccinaties. Om het virus buiten te houden hanteerde het land strikte gezondheids- en sanitaire richtlijnen en werden de cruiseschepen verbannen. Deze winter is de archipel weer open voor een cruisevakantie. Met 115 eilanden verspreid over 1.400.000 km² aan oceaan hebben de Seychellen met hun adembenemende natuurlijke schoonheid meer dan voldoende te bieden voor een onvergetelijke vakantie. Bovendien weerspiegelen de eilanden een grote diversiteit. De toeristische dienst vergelijkt ze met een grote familie, waarbij elk lid zijn eigen karakter en persoonlijkheid uitstraalt.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Silver Dawn opgeleverd: Silversea-vloot telt voortaan tien schepen
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
14 nov '21
De Fincantieri-werf in het Italiaanse Ancona heeft midden november de Silver Dawn opgeleverd. De rederij noemt het tiende ultraluxueuze schip een bewijs van de kracht en veerkracht van de wereldwijde cruise-industrie. De nieuwe aanwinst is na de Silver Moon en Silver Origin het derde schip dat zich sinds 2020 bij de Silversea-vloot voegt. CEO Roberto Martinoli: “Met de prachtige Silver Dawn als tiende schip in onze vloot, hebben we een enorme mijlpaal bereikt in de missie om onze gasten in luxe de wereld rond te brengen.” Het vaartuig biedt plaats aan 596 gasten, verdeeld over 298 suites met uitzicht op zee. 96 procent van de accommodatie beschikt over een eigen balkon. Silver Dawn heeft een bemanning-tot-gastverhouding van 1 op 1,45.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Uniworld Boutique River Cruises mikt op de Belgische vakantieganger
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
7 nov '21
Uniworld Boutique River Cruises richtte zich dusver vooral naar de Amerikaanse markt. Maar daar komt stilaan verandering in. De riviercruiserederij slaat haar vleugels uit, lonkt naar Europa en wil een vertrouwde naam worden op de Belgische markt. Uniworld maakt deel uit van The Travel Corporation, een internationale reisorganisatie met meer dan 30 topmerken in haar portefeuille. Bij ons is de groep vooral bekend voor de Red Carnation Hotels, een collectie van 20 unieke vijfsterren boetiekhotels en Uniworld, een van de meest bekroonde riviercruisemaatschappijen. De rederij biedt routes aan naar spectaculaire bestemmingen in Europa, maar vaart eveneens in Rusland, Egypte, India, China, Vietnam, Cambodja en Peru.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Rotterdam biedt volgende zomer 20 afvaarten aan vanuit Nederland
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
31 okt '21
De nieuwe Rotterdam van Holland America Line is aan haar eerste winterseizoen in de Caraïben begonnen. Het vlaggenschip van de rederij vertrok midden oktober vanuit Amsterdam op haar maiden voyage richting Fort Lauderdale. Het schip verzorgt de volgende maanden cruises van 8 tot 12 dagen door het Caraïbisch gebied. De opeenvolgende routes kunnen aan elkaar worden gekoppeld tot langere vaarschema’s door de Oostelijke, Westelijke en Zuidelijke Caraïben. Vanaf 1 mei 2022 is de Rotterdam terug in Nederland voor een reeks van 20 cruises naar de Baltische staten, Noorwegen, IJsland en een historische Atlantische overtocht om het seizoen af te sluiten.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

Met Le Commandant Charcot naar terra incognita
Geschreven door Patrick Parez - Journalist
17 okt '21
Een bezoek aan de geografische Noordpool en de afgelegen eilanden in Antarctica wordt soms vergeleken met het bereiken van de maan. Maar heel weinig mensen zullen deze uiteinden van de wereld ooit bezoeken. Dit zijn precies de bestemmingen die Le Commandant Charcot vanaf deze winter aanbiedt. Het hoogpolaire verkenningsschip van Ponant is ontworpen om onder temperaturen van min 25 graden te opereren en ijslagen met een dikte tot 2,5 meter te trotseren. Met haar Polar Class PC2-certificering staat het vaartuig quasi op gelijke hoogte met de ijsbrekers.
Klik hier voor het volledige blog artikel.

 Pagina: Eerste pagina Vorige pagina 1 Volgende pagina Laatste pagina   van 51 (251 blogartikels)
 

Beoordelingen  |  Wie is Wie ?  |  Contactinfo  |  Nieuwsbrief  |  Agenda & Scheepbezoeken  |  Cruise Blog |  Waardebon |  Privacy policy